Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τί 'χες χώρα. Τί 'χα πάντα...

Παντελής Μπουκάλας


Απ' το Λονδίνο στο Λονδίνο
«Ισχυρή Ελλάδα»; Μα φυσικά, πανίσχυρη. Δεν ήταν λίγες οι ώς τώρα αποδείξεις, αλλά και τούτη την πρόσφατη δεν αρμόζει να την παραπετάξουμε: Αν πιστέψουμε τον «Γκάρντιαν» και όσα αναδημοσιεύτηκαν εδώ (με φειδώ πάντως, για να μη διαρραγεί το «οικονομικοπατριωτικό μέτωπο»), από κει που στο Λονδίνο εμφανιζόταν ένας Ελληνας το τρίμηνο για να αγοράσει πανάκριβο κτίριο στην καρδιά της πάλαι ποτέ αυτοκρατορικής πρωτεύουσας, εσχάτως, όσο εμείς βασανιζόμαστε από την κρίση και την κρισεολογία, οι Ελληνες αγοραστές αυξήθηκαν και πληθύνθηκαν: Δεκαπέντε συμπατριώτες μας, ευπατρίδες βέβαια, τι άλλο, εμφανίζονται ανά εβδομάδα για να αγοράσουν ταπεινά οικοδομήματα που η τιμή τους ξεκινάει από ενάμισι εκατομμύριο στερλίνες. Και όχι σε τίποτα φτωχοσυνοικίες αλλά γύρω από το Ρίτζεντς Παρκ, που ο Θεός δεν με έχει αξιώσει να το δω, αλλά μαθαίνω πως την έχει την αξία του. Ε, τι, χρόνια τώρα δεν καμαρώνουμε πως ο Ελληνας, όπου κι αν βρεθεί, προκόβει, θριαμβεύει, δίνει το στίγμα της δικής μας (πάλαι ποτέ επίσης) αυτοκρατορίας;
Δεν ξέρω αν στη βαριά ξενιτιά οι συνέλληνές μας τραγουδάνε Καζαντζίδη για να πνίξουν τον καημό τους, αν και οι φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου οι στοές δεν πρέπει να 'χουν στενές σχέσεις με τα ακίνητα στο Mayfair. Δεν ξέρω επίσης αν η ζωή κάνει κύκλους ή αν η ιστορία επαναλαμβάνει τις τραγωδίες σαν τραγωδίες και τις φάρσες σαν φάρσες. Ο, τι συμβαίνει πάντως τώρα στο Λονδίνο, με το χρήμα ελληνικού ενδιαφέροντος να ξοδεύεται για όχι και τόσο κοινωφελείς σκοπούς, και ενώ η χώρα πνίγεται, συνέβη πάνω-κάτω και δύο αιώνες πριν.
Είχε ανάγκη μεγάλη για δάνεια τότε η επαναστατημένη Ελλάδα και συνήψε δάνεια με τους Αγγλους, με φιλελληνικότατα χαμηλό επιτόκιο, μόλις 59%.

Ποιά (άλλα) μέτρα προτείνουν οι Γερμανοί...

 http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112653

ΕΛΕΓΧΟΙ ΥΨΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ?
ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ?
"ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΚΑ"??? 

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ?

Άντε ρε παλικάρια...


ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ, ΚΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ 'ΡΘΕΙΣ....(;!)

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

The Arcade Fire - Rebellion (Lies)



SLEEPING IS GIVING IN
No matter what the time is
Sleeping is giving in
So lift those heavy eyelids

People say that you'll die

Faster than without water
But we know it's just a lie
Scare your son, scare your daughter

People say that your dreams

Are the only things that save you
Come on baby, in our dreams
We can live our misbehavior

Every time you close your eyes

Lies, lies!

People try and hide the night

Underneath the covers
People try and hide the light
Underneath the covers

Come on, hide your lovers

Underneath the covers
Come on, hide your lovers
Underneath the covers

Hiding from your brothers

Underneath the covers
Come on, hide your lovers
Underneath the covers

People say that you'll die

Faster than without water
But we know it's just a lie
Scare your son, scare your daughter

Scare your son, scare your daughter


Now here's the sun, it's alright! (Lies!)

Now here's the moon, it's alright! (Lies!)
Now here's the sun, it's alright! (Lies!)
Now here's the moon, it's alright (Lies!)

But every time you close your eyes (Lies!)

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Έντονος προβληματισμός στην Αριστερά, για Ενωτική Πρωτομαγιά !!!


Xa, xa! ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟ STRIP ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ.

Επιτέλους, απαγόρευσαν το σορτάρισμα ("short selling")

Την απαγόρευση του short selling μετοχών για τους επόμενους δύο μήνες, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling). Η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από σήμερα 28 Απριλίου 2010 και ισχύει μέχρι την 28η Ιουνίου 2010», αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σημερινή ανακοίνωσή της.


Το είδαμε στο blog
taxalia , όπου και το καταπληκτικο σχόλιο που ακολουθεί.
ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΧΕΡΙΑ!
Ποιοι κέρδισαν; Να υποθέσω αυτοί που χέρι-χέρι με Τούρκους και Αμερικανούς θα εξορύξουν τα πετρέλαια του Αιγαίου; Όσο για τα κομματικά, ας τα αφήσουμε εκτός, γιατί μόνο σε κακό δρόμο μας έχουν βγάλει μέχρι τώρα. Όλοι οι πολιτικοί είναι συνυπεύθυνοι γιατί, στην καλύτερη περίπτωση, αδιαφόρησαν ή δεν ενημερώθηκαν για τους λόγους που έγινε όλο αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά μας. Το ότι ο ΓΑΠ εκτελεί εντολές δεν σημαίνει πως οι άλλοι θα έπρεπε να το βουλώσουν όπως δυστυχώς γίνεται αυτή τη στιγμή. Πάντως αν δείτε στο άμεσο μέλλον μερικούς να πολώνουν το κλήμα επικίνδυνα γύρω από τις κομματικές παρατάξεις να ξέρετε πως μιλάμε για μελετημένο σχέδιο για πρόκληση εμφυλιακής καταστάσεως και βέβαια θα μας προσγειωθούν τίποτα ΝΑΤΟικοί από USA, Αλβανία και Τουρκία δήθεν προς βοήθεια...
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Ή "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΚΕΣ" ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΠΟ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ. ΜΗ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ...

Δήλωση του ποιητή Δημ. Ιατρόπουλου

Ανοιχτή επιστολή που συγκλονίζει, του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντοδεσπότες.
«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

MANIC STREET PREACHERS_ If you tolerate this your children will be next

Ενα ομορφο και επικαιρο κομματι που μου θυμισε ενα φιλαρακι απο Βαρκελωνη (Μιχαλη welcome στην hypethro ) ..

Enjoy: http://www.youtube.com/watch?v=B7dBBCHYcZs&feature=player_embedded#!

"If You Tolerate This Your Children Will Be Next"
The future teaches you to be alone
The present to be afraid and cold
So if I can shoot rabbits
Then I can shoot fascists

Bullets for your brain today
But we'll forget it all again
Monuments put from pen to paper
Turns me into a gutless wonder

And if you tolerate this
Then your children will be next
And if you tolerate this
Then your children will be next
Will be next
Will be next
Will be next

Gravity keeps my head down
Or is it maybe shame
At being so young and being so vain

Holes in your head today
But I'm a pacifist
I've walked La Ramblas
But not with real intent

And if you tolerate this
Then your children will be next
And if you tolerate this
Then your children will be next
Will be next
Will be next
Will be next
Will be next

And on the street tonight an old man plays
With newspaper cuttings of his glory days

And if you tolerate this
Then your children will be next
And if you tolerate this
Then your children will be next
Will be next
Will be next
Will be next

Οι φωνές απο τις ΗΠΑ όλο και δυναμώνουν 2...

Στη σημερινή συζήτηση στη Γερουσία των ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι (με ψήφο και κάποιων Δημοκρατικών...) μπλόκαραν νομοσχέδιο των Δημοκρατικών για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων ελέγχου σε τράπεζες και κεφαλαιαγορές. (Δείτε την σχετική είδηση στην Ελευθεροτυπία)

Με ενδιαφέρον, βλέπουμε να ανοίγει η συζήτηση για το ρόλο των τραπεζών και  να γίνονται προσπάθειες για αύξηση του ελέγχου απο τις κυβερνήσεις πάνω σε αυτές. Και όλα αυτή η αντιπαράθεση μέσω άρθρων, δημοσιεύσεων και εκπομπών , γίνεται μέσα σε ένα απο τα κέντρα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

(Δείτε και το προηγούμενο post: Οι φωνές απο τις ΗΠΑ όλο και δυναμώνουν)

Σε επιβεβαίωση των παραπάνω, το σημερινό φλογερό άρθρο Break up the Banks and Combat Financial Crime στο globalresearch μας αποδεικνύει την ανάδυση μιας ολοένα και αυξανόμενης κριτικής, οχι μόνο απο τους απλούς και ενεργούς πολίτες των ΗΠΑ, αλλά και απο τους ίδιους τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ, όπως ο Bernie Sanders που ομολογεί:
"...the industry regulates the Congress, not the other way around"
Για ποιό λόγο άνοιξε η συζήτηση είναι προφανές: Οι ΗΠΑ, όπως και τα περισσότερα κράτη του κόσμου είναι υπερχρεωμένα, και τα διαθέσιμα χρήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν όλα τα κράτη αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα χρόνια.

Παραδοχές όπως του καθηγητή του ΜΙΤ, Simon Johnson και του συνεργάτη του James Kwak, που σε συνέντευξη τους στον Bill Moyers του PBS λένε τα εξής, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τον Αριστοτέλη:
Simon Johnson: “It's a very simple, straightforward idea from Aristotle. It's political power based on economic power. And it's the rise of the banks in economic terms, which we document at length, that it'd turn into political power. And they then feed that back into more deregulation, more opportunities to go out and take reckless risks and-- and capture huge amounts of money.
Bill Moyers: And you say that these this oligarchy consists of six megabanks. What are the six banks?

James Kwak: They are Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, and Wells Fargo.

Bill Moyers: And you write that they control 60 percent of our gross national product?

James Kwak: They have assets equivalent to 60 percent of our gross national product. And to put this in perspective, in the mid-1990s, these six banks or their predecessors, since there have been a lot of mergers, had less than 20 percent. Their assets were less than 20 percent of the gross national product.”
 και τέλος....λέει:

 ....The global plan is to transcend national sovereignty through regional entities like the EU and NAFTA, etc., and then have the IMF become the global bank
Δείτε το βίντεο:



Οι πολιτικοί ξέρουν οτι σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να συγκρατήσουν τους λαούς τους που βυθίζονται στην ανεργία και τη φτώχεια εξαιτίας της απληστίας τραπεζών και χρηματιστών. 

(Σχετικά δείτε και το προηγούμενο post: Οι τράπεζες νίκησαν τα κράτη. Τους Λαούς?)

Χωρίς να ξέρουμε τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και το αν και πού τελικά αυτές θα καταλήξουν, το άνοιγμα και μόνο της συζήτησης μας δίνει μιαν ελπίδα....Μια αίσθηση της πιθανότητας κοινής δράσης για να αντιμετωπιστούν κοινά προβλήματα...

Φυσικά, ή πιθανότητα να βρεθεί ένας συμβιβασμός με ημίμετρα είναι μεγάλη (όπως έγινε και με το θέμα του "μηχανισμού" στους κόλπους της ΕΕ).

Εμείς εδώ στην Ευρώπη τα 'χουμε λύσει τα θέματά μας? Πότε θα έρθει η ώρα να ανοίξει αυτή η συζήτηση και εδώ? Τη θέλουμε την ΕΕ? Και αν τη θέλουμε, ποιούς πρέπει να υπηρετεί?

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η μεγαλύτερη φιλοσοφική ανακάλυψη των αρχαίων Ελλήνων...

Αριστοτέλης, 384 -322 π.Χ.
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΕΛΟΛΟΓΙΑ
απο τον Βασίλη Ραφαηλίδη,

στην κριτική του στο έργο του Κισλόφσκι "Δίχως τέλος" (απόσπασμα) - "Πέρα από τον Κινηματογράφο"


... ό,τι δεν έχει αρχή δεν έχει και τέλος...

... ο Θεός είναι άναρχος. Αν κάποτε άρχιζε την ύπαρξή του σα Θεός, θα τελείωνε κιόλας...

... και η ψυχή δεν έχει αρχή. Γι' αυτό ούτε αυτή έχει τέλος: είναι αιώνια...

... όμως, το σώμα έχει αρχή (γέννηση) και τέλος (θάνατος). Οπότε, για όσους πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, μπαίνει το ερώτημα: πότε και κάτω από ποιες συνθήκες η αθάνατη ψυχή συναντά το θνητό σώμα;

... για τους χριστιανούς, η απάντηση είναι απλή: το συναντά στη διάρκεια της κυοφορίας. Πράγμα που καθιστά απαγορευτική την έκτρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, μαζί με το έμβρυο θα πεταγόταν στα σκουπίδια και η ψυχή...

... την ίδια ιδεολογική καταγωγή έχει και η απαγόρευση του αυνανισμού: μαζί με το σπέρμα θα εξαφανιστεί και η δυνατότητα να έρθει στον κόσμο μια νέα ψυχή. Δηλαδή ένα κομμάτι του Θεού, που ενσαρκώνεται με κάθε γέννηση...

... αν το τέλος δεν έχει σκοπό, αν δηλαδή η διαδικασία που θα καταλήξει σε ένα τέλος δεν κατατείνει στην επίτευξη ενός προκαθορισμένου προγράμματος, τότε το τέλος έχει μια έννοια απλώς μαθηματική. Όμως, αυτό που ενδιαφέρει τον αγωνιούντα για το τέλος του άνθρωπο δεν είναι, ας πούμε, το τέλος της μέρας, ή του έτους, ή των ετών της ζωής του, αλλά το τέλος νοούμενο σα μηδέν, σαν τίποτα, σαν όριο πέρα απ' το οποίο τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο μ' αυτό που ήταν πριν απ' το τέλος...
-------------
... στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τέλος σημαίνει σκοπός...
-------------

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο-Παγκόσμια Τράπεζα

Απόσπασμα απο το καταπληκτικό και διαφωτιστικότατο ντοκιμαντέρ Money Masters (του ...μακρινού 1996), το οποίο ασχολείται με το πως οι Διεθνείς Τραπεζίτες πήραν τον έλεγχο του χρήματος.



Δείτε το ολόκληρο (σε 2 κομμάτια) ΕΔΩ 

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!

"Με ανακήρυξαν ραγιά. ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ"

διαπλοκές και δολοπλοκίες...

Απο τον ΣΤΑΘΗ της Ελευθεροτυπίας

Τον Ιούνιο του 1955, πριν από 55 χρόνια, γεννήθηκα Ελληνας ελεύθερος (ύστερα απ' τους αγώνες του πατέρα μου, του παππού μου και του προπάππου μου).


Χθες, Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με ανακήρυξαν πάλι ραγιά.


Δεν το δέχομαι.

Αποφράς ημέρα.
Χθες Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου από το Καστελόριζο, που του χρησίμευε ως ένα άθλιας πασοκιάς μελό εθνικό τάχα σκηνικό γεμάτο συμβολισμούς για κουτούς, ανακοίνωσε στην Ελλάδα και τους Ελληνες ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο «μηχανισμός»!

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η μάντης Ψαρούδα....

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναγγέλλει τον Μάρτιο του 2005 την συρρίκνωση των συνόρων της Ελλάδος, κατά την ορκωμοσία του Παπούλια


Αποτελεί το σοκαριστικότερο απόσπασμα απο το βίντεο  
Σημ. hypethros: Έχω μείνει άναυδος απο τη ροή των πληροφοριών που οδηγούν σε εξοργιστικά συμπεράσματα σχετικά με την πολιτική και οικονομική ελιτ του τόπου. Όπως π.χ. η  ομιλία της Ψαρουδα τον Μάρτιο του 2005 στην ορκωμοσία του Παπούλια, και άλλα τόσα που κυκλοφόρησαν κυρίως μέσα στο διαδίκτυο, και σε μικρότερο βαθμό απο τις εφημερίδες.

Νομίζεις οτι αυτά που βλέπεις δεν είναι αληθινά. Οτι κάποιος μας κάνει πλάκα.

Και το κακο είναι πως μεις χωριζόμαστε... ΤΡΩΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΩΝ ΜΜΕ! Και είμαστε έτοιμοι να φάμε τον διπλανό μας. 
Χωριζόμαστε σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, σε πασοκτσηδες, νεοδημοκράτες, κκεδες, συνασπιστες και καρατζαφερικούς. 
ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ για να ξυπνήσουμε και να ενωθούμε! Εκτός κι αν δεν θέλουμε την Ελλάδα. 
Μπορεί να θέλουμε μόνο Περιφέρειες και Δήμους. ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ!

Το πραγματικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό??



Και ένα πολύ καλό σχόλιο απο το axinosp:στο τέλος του άρθρου...

Η ηγετική κλίκα στο κυβερνών κόμμα, αφού εξάντλησε κάθε μέθοδο εξαπάτησης του λαού για να πάρει την εξουσία, προσποιούμενη ότι δεν ήξερε το μέγεθος της επερχόμενης κρίσης, προχώρησε στη συνέχεια στην υιοθέτηση των (προσχεδιασμένων από τους διεθνείς οργανισμούς!) ληστρικών μέτρων, όχι μόνο χωρίς να διαθέτει την παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση γι' αυτά, αλλά και αγνοώντας θρασύτατα το αίτημα για δημοψήφισμα.
Σήμερα η ίδια κλίκα, εν πλήρει γνώσει της ύπαρξης εναλλακτικών λύσεων σαν αυτές που πρότεινε η στήλη (παραλλαγές των οποίων, με άλλο αιτιολογικό, πρότειναν κατόπιν ακόμη και διεθνούς κύρους οικονομολόγοι, π.χ. έξοδος από την ΟΝΕ, αναδιάρθρωση του χρέους κ.λπ.), παραδίδει τη χώρα στο έλεος του ηγετικού ληστρικού θεσμού της υπερεθνικής ελίτ: το ΔΝΤ. Προφανώς, οι εναλλακτικές λύσεις δεν κρίθηκαν... σοβαρές από τους συμβουλάτορες της κλίκας, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών!

Απεριόριστη Ενέργεια απο Μαγνήτες?



ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΑΓΝΗΤΩΝ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ.

Η παρουσίαση ενώπιον επιστημόνων σε Πανεπιστήμιο, είναι να μη τι άλλο ελπιδοφόρα, ως προς τις δυνατότητες που δίνει για την λεπτομερή εξέταση  του μηχανισμού.Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα:
  • Τι είδους μαγνήτες είναι αυτοί? 
  • Κατασκευάζονται ή υπάρχουν στη φύση σε τέτοιες ποσότητες για να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις άλλες μορφές πηγών ενέργειας?

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τους επιστήμονες! Μόνο μην το θάψουν ξανά κάτω απο πατέντες οι μεγάλες εταιρείες και το εξαφανίσουν σαν λύση απο τον ορίζοντα.


Σχετικές δημοσιεύσεις πάνω στο θέμα:

Οι φωνές απο τις ΗΠΑ όλο και δυναμώνουν

Ενώ, ο Παπακωνστανίνου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η αμερικάνικη διαδικτυακή εφημερίδα Huffington Post καταγγέλει τη μυστικότητα και τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών-τραπεζιτών που καλλιεργείται σε αυτές τις συναντήσεις και προβάλει την απαίτηση να .....βγουν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες μεταξύ των μέγα-τραπεζιτών και των υπουργών οικονομίας των χωρών-μελών του ΔΝΤ.  
(Αξίζει να δείτε και τα σχόλια στο άρθρο. Αριθμός σχολιών:589. Όλα, ε!)

Οι φωνές απο τις ΗΠΑ όλο και δυναμώνουν....


Here's where we stand with regard to democratic discourse on the future our financial system: leading bankers will not come out to debate the issues in the open (despite being approached by reputable intermediaries after our polite challenge was issued) - sending instead their "astro turf" proxies to spread KGB-type disinformation.
Even Larry Summers, who has shifted publicly onto the side the angels (surprising and rather late, but welcome anyway), cannot - for whatever reason - bring himself to recognize the dangers inherent in our unstable and too-big-to-manage banks. Or perhaps he is just generating excuses that will justify not bringing the Brown-Kaufman amendment to the floor of Senate?
So let's take it up a notch.
I strongly recommend that the responsible congressional committees request and require all assistant secretaries at the US Treasury (and other relevant political appointees over whom they have jurisdiction) to appear before them early next week.
The question will be simple: Please share your calendar of meetings this weekend, and provide us with a complete accounting of people with whom you met and conversed formally and informally.
The finance ministers and central bank governors of the world are in Washington this weekend for the spring meetings of the International Monetary Fund. As is usual, the world's megabanks are also in town in force, organizing big meetings and small dinners.

"Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ;"

Κείμενο αναγνώστη στο troktiko σήμερα

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία. Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.

Η πιθανή κατάρευση των ΗΠΑ και η απαίτηση για αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Όποιος γνωρίζει καλά Αγγλικά, μπορεί να διαβάσει το παρακάτω άρθρο, όπου τεκμηριώνεται το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Αυτό που αποδεικνύει ο σχετικός πίνακας είναι ότι το κάθε δολάριο που εκδίδεται ως ΧΡΕΟΣ, αφαιρεί 45 σεντς απο το ΑΕΠ των ΗΠΑ!

Στην ιστοσελίδα SwarmUSA.com. έχουν οργανωθεί για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους για αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο αποκαλούμενο Όραμα για την Ελευθερία (Freedom Vision) αναφέρονται μεταξύ άλλων:


The powers possessed by the central banks would be greatly diminished freeing our country and others from their methods of control via debt, now even issued worldwide by the IMF. Countries would no longer be working to pay central banks interest. Instead they would work to develop their own rule of law. Their productive labors could be used to improve their own infrastructure, to feed and cloth themselves, and to build a future for themselves. In other words, they need to be taught how to fish, not simply given a fish and asked to pay it back forever and ever.

Μια άλλη πρόταση (επίσης απο τις ΗΠΑ και αρκετά ενδιαφέρουσα) είναι και αυτή που περιγράφεται στο άρθρο: An Emergency Program of Monetary Reform for the United States.

Στην Αγγλία έχει ιδρυθεί κόμμα για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το Money Reform Party (άσχετα αν είναι σοβαρό ή όχι, δείχνει κάτι...).

Εμείς οι Ευρωπαίοι ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? Και λέω Ευρωπαίοι και όχι Έλληνες γιατί έχουμε Ευρώ. Μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να διαμορφώσουν μια εναλλακτική πρόταση? Θα συνεχίσουμε να χάφτουμε το παραμύθι που μας πουλάνε τα ΜΜΕ? Μπορούμε να συγκεντρώσουμε τη σκέψη μας σε ένα κοινό όραμα? Μπορούμε να το ψάξουμε λίγο και να μη κλαίμε? Λύσεις υπάρχουν.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, μιας και είναι όλοι στην ίδια κατάσταση. Μόνο να το συνειδητοποιήσουμε χρειάζεται...

Δείτε το κορυφαίο άρθρο για τις ΗΠΑ στο Nathan's Economic Edge: 

THE MOST IMPORTANT CHART OF THE CENTURY

The latest U.S. Treasury Z1 Flow of Funds report was released on March 11, 2010, bringing the data current through the end of 2009. What follows is the most important chart of your lifetime. It relegates almost all modern economists and economic theory to the dustbin of history. Any economic theory, formula, or relationship that does not consider this non-linear relationship of DEBT and phase transition is destined to fail.

Οι τράπεζες νίκησαν τα κράτη. Τους Λαούς?


Απο το αρθρο του GlobalEurope Anticipation Bulletin που φιλοξενείται στο Global Research.ca σταχυολογούμε τα εξής:
  • Όλη η φασαρία που έγινε για την Ελλάδα, ιδίως από τα Αγγλικά και Αμερικάνικα ΜΜΕ (...θυμόμαστε τους Ταϊμς και το ρόλο τους στην άνοδο των spread και το κυνήγι του Γιωργάκη στους ....διαδρόμους), προσπάθησε να αποκρύψει από την πλειονότητα των οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών παραγόντων το γεγονός ότι το ελληνικό πρόβλημα ΔΕΝ ήταν το σήμα της επικείμενης κρίσης της ευρωζώνης (2), αλλά, στην πραγματικότητα, μια έγκαιρη προειδοποίηση για το επόμενο μεγάλο σοκ της παγκόσμιας συστημικής κρίσης. Γιατί ποιό λόγο? Δείτε:
  • Όλα τα κράτη του κόσμου πρέπει να δανειστούν φέτος 4,5 ΤΡΙΣ δολλάρια.
  • Το 45% απο αυτά τα χρειάζονται οι ΗΠΑ, δηλ. περίπου 2 ΤΡΙΣ
  • Η Αγγλία θα αναγκαστεί να στραφεί και αυτή στο "μηχανισμό". Τους τελευταίους μήνες τα ομόλογα της αγοράζονται κατά 70% απο την ίδια την Τράπεζα της Αγγλίας! Η ήδη αδύναμη Στερλίνα θα πέσει χαμηλότερα. Χώρες Ευρωζώνης και ΔΝΤ θα πρέπει να τα χώσουν ξανά ενώ και οι ίδιες έχουν τεράστιες δανειακές ανάγκες!


Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πάρε τα λεφτά και τρέχα...

Που λέτε λοιπόν ήρθε η ώρα οι "πολιτικοί" μας να πετάξουν λευκή πετσετα. Να αφήσουν τα κλειδιά της χώρας σε ξένους παράγοντες. Σήκωσαν τα χερια ψηλά.
Kαι μη πει κανείς οτι ήταν η οικονομία που τους έκανε να τα παρατήσουν.... ΗΤΑΝ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΣΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. Οπότε για να μη τους πάρουν με τις πέτρες οι ίδιοι οι δικοί τους, ΛΑΚΙΣΑΝ! 
Απο δω και περά, το επιχείρημα τους θα είναι: "ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΝΤ!"

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ----ΤΟ ΔΝΤ
ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-----ΤΟ ΔΝΤ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ)-----ΤΟ ΔΝΤ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ---- ΤΟ ΔΝΤ

Απλά ΜΑΛΑΚΕΣ δεν καταλαβαίνεται οτι με αυτό που κάνατε ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ για την επιβολή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ... Ποιας δικατατορίας? Μα αυτής που θα επιβάλλει το ΔΝΤ. Αυτής της δικτατορίας που ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Με την οικονομίκη χορηγία του ΔΝΤ και την υποστηριξη απο τα τσιράκια των τοπικών ΜΜΕ δε θα είναι πολύ δύσκολο. Είτε με την μορφή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, είτε  με την εμφάνιση κάποιου ΣΩΤΗΡΑ-ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑ που θα ΠΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και ο κόσμος θα φάει το παραμύθι....

Ελπίζω οτι έστω την ύστατη στιγμή ο κόσμος θα ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ...

ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΑΜΩΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΝΕΡΟ, ΔΡΟΜΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ)

Πρώτος Σταθμός: Ο Δρόμος
Δεύτερος Σταθμός: Δημοτικές Εκλογές

ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ευχαριστούμε για το κέρασμα George....

Ο Μηχανισμός
Ανήμερα της εορτής σου, ωσάν Αη Γιώργης .....κάρφωσες το Δράκο των Διεθνών Κερδοσκόπων με το Δόρυ σου.

(Ασχετα αν έτρωγες πριν 2,3 μέρες, μυστικά μαζί τους):  





Μυστική συνάντηση Παπανδρέου- Σόρος

Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνες πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;

Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP. Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…
Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι … επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…
Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:
  • Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.

Που πήγαν τα λεφτά?..... Που είναι?..... ΤΖΑ! ......ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ SIEMENS

"Επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αν οι εννέα κούτες με τους λογαριασμούς από τράπεζες της Ελβετίας που έχουν φτάσει στη Βουλή οδηγήσουν τελικά σε δωροκηθέντες πολιτικούς.
Και αυτό παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης, αλλά και τους υπαινιγμούς των προηγούμενων ημέρων, από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τον εντοπισμό «ιχνών» που οδηγούν σε πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονται με τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος».
Ενδεικτική άλλωστε ήταν και η δήλωση του κ. Βαλυράκη σε δημοσιογράφους: «Η SIEMENS δωροδοκούσε μέσω ένα πλέγματος off shore εταιρειών μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να μην μπορεί να βρεθεί τίποτα». Για τον λόγο αυτό ελήφθη η απόφαση να αποταθεί η επιτροπή στους εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της.
Χθες, εξάλλου υπήρξε μια πρώτη προσπάθεια για την κατάρτιση της περιβόητης λίστας με τα πολιτικά πρόσωπα που αναμένεται να κληθούν στην επιτροπή.
Ετσι, από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου προτείνονται οι πρώην υπουργοί Γ. Βουλγαράκης, Χ. Μαρκογιαννάκης, Β. Πολύδωρας, Π. Παυλόπουλος, Π. Χηνοφώτης, Χρ. Βερελής, Μ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης, Ε. Στυλιανίδης, Αλ.Βούλγαρης, Σπ. Βούγιας, Εμ. Στρατάκης, Αν. Νεράντζης και Μ. Μπεκίρης. Από τη Ν.Δ. διά του βουλευτή Κ. Τζαβάρα προτείνονται να καταθέσουν τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4Ι ήτοι οι Ε. Μαλέσιος, Κ. Καρτάλης, Δημ. Ευσταθιάδης, Γιάννης Σπανουδάκης (ο Ι. Τραυλός έχει ήδη καταθέσει), αλλά και οι Χρ. Βερελής, Θ. Τσουκάτος, Αν. Μαντέλης και Γ. Παπαντωνίου.
Πάντως, και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι ο κατάλογος είναι πολύ πιθανό να εμπλουτιστεί, ενώ επέμειναν ότι υπάρχει «συναίνεση» ως προς τα κληθέντα πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έλευση των πολιτικών θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα."

"Τις συχνές συναντήσεις που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, επιβεβαίωσε η γραμματέας του Κατερίνα Τσάκαλου, κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλή. Σύμφωνα με την Κατερίνα Τσάκαλου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επισκεπτόταν πολλές φορές την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της στο υπουργείο, ενώ έστελνε δώρα στις ονομαστικές εορτές και τα Χριστούγεννα.
Όπως φέρεται να κατέθεσε, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδος είχε αραιότερες επαφές και με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Πέτρο Δούκα, ενώ είχε πραγματοποιήσει και μερικές επισκέψεις στον τότε υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Σχόλιο

"Νοιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό;
Η αγωνία να σου ανακατεύει το στομάχι;
Κοιτάς κάπου αφηρημένα χωρίς να εστιάζεις το βέμμα σου,χωρίς να συγκεντρώσεις το μυαλό σου.
Αγχος,αγωνία αναμονή.Αυτά είναι τα κυρίαρχα συναισθήματά σου.
Και ο φόβος.
Πάντα εκεί, στο πίσω μέρος του μυαλού σου.Σ'ότι κι'αν κάνεις.
Τι έφταιξε; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.
Οταν προπαγάνδιζες και αγόρευες στα καφενεία,στη δουλειά,για το κόμμα σου
άλλοτε από συμφέρον(μερικές φορές) κι'άλλοτε από βλακεία(πάντα) ήταν καλά;
Οταν πανηγύριζες την νίκη του κόμματός σου την εύρισκες;
Οταν μάλωνες στην οικογενειακή συνεύρεση με τον κουνιάδο σου για το ποιος είναι λιγότερο κλέφτης δεν το ψυλιαζόσουνα;
Ε!λοιπόν έγινε.Το κόμμα σου μας πούλησε.Βέβαια Θα την πληρώσουμε όλοι αλλά δεν βαριέσαι.Τώρα σκάσε και σκάβε.
ΟΠΑΔΕ...ΜΑΖΟΧΑ."

Πικρό σχόλιο στο capital.gr στη συζήτηση που ξεκίμησε με αφορμή την απίστευτη υπόθεση του ανίγματος της ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ στους κερδοσκόπους-σορτάκηδες. 

Σε ποιούς? Σε αυτούς που μας κάνουν τώρα να τους ζητιανεύουμε να μας σώσουν! 

Κερδοσκόποι και σορτάκηδες, που οχι δεν ήταν μόνο... ξένοι, αλλά και ....Έλληνες

Έλληνες?? 

Ναι, Έλληνες που ποντάρανε τους ΜΙΣΘΟΥΣ των μισών Ελλήνων, και τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ των άλλων μισών (τα θυμόμαστε, τα.... ομόλογα). Ίδου και απόσπασμα απο το αποκαλυπτικό αρθρο της Καθημερινής.

"Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «Καθημερινή», ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, μήνα που ανακοινώνονται οι εθνικές εκλογές με αφορμή κατά τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την οικονομική κατάσταση της χώρας, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης. Η νέα διοίκηση πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ."

Γιώργο! ........"ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? 

Κωστάκη!......"ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?"


Νομίζω, οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ....

ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ...., 'ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, 

ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΗΣΑΜΕ.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Respect στον Πάνο Θωμάκο που αποκάλυψε το θέμα με το σορτάρισμα των ομολόγων!

Αναδημοσίευση απο το Blog: Θεαμαπάτες & Δικτυώματα

 

Το θέμα με το σορτάρισμα των ομολόγων…
… το αποκάλυψε  πρώτος ο Πάνος Θωμάκος, στο “Έξυπνο Χρήμα” [pdf] του Ελεύθερου Τύπου στις 11 Απριλίου (κλικ στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν):




Respect, λοιπόν, στον Πάνο Θωμάκο:




Ο Ελεύθερος Τύπος επανέρχεται σήμερα στο θέμα, αποκαλύπτοντας πρωτοσέλιδα τα εξής:



Μόλις η εφημερίδα “ανέβει” στο διαδίκτυο, θα δούμε και τα υπόλοιπα…

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μπράβο στο Δήμο Πολυγύρου...

Σε Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο Δήμος Πολυγύρου μας ενημερώνει ότι διοργανώνει....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΤΩΝ


Ανοιχτή εκδήλωση για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και λαχανικών διοργανώνουν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμος της πρωτεύουσας και τα σχολεία της πόλης.


Οι μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου φύτεψαν ντοματιές, πιπεριές και μελιτζανιές με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες, που προσέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση «ΠΕΛΙΤΙ», μια οργάνωση με έδρα το Μεσοχώρι Δράμας και σκοπό τη διάσωση και διάδοση των σπόρων των παραδοσιακών ποικιλιών της πατρίδας μας.


Τα φυτά αυτά, θα προσφερθούν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 δωρεάν σε όσους κατοίκους της περιοχής πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Παράλληλα το κοινό θα ενημερωθεί για την αξία της διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών και θα απολαύσει παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό νέων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.


Το 2010 είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, δηλαδή της ποικιλίας των φυτών και ζώων του πλανήτη μας που απειλούνται από εξαφάνιση. Δεδομένης και της νέας απειλής της Γενετικής Μηχανικής με τις «μεταλλαγμένες» καλλιέργειες, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή όπου η επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας παραδοσιακών ποικιλιών – έναντι των υβριδίων – είναι επιβεβλημένη.


Περισσότερες πληροφορίες:
Κώστας Γκλιάος τηλ.: 6944 816380 - Έλσα Δομόσογλου τηλ.: 23710 24175
Σίσσυ Γιαννακάρου τηλ.: 23713 00541


Το ΠΕΛΙΤΙ είναι μια προσπάθεια που αξίζει να την υποστηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται. Τα παιδιά δουλεύουν, συνεργάζονται και προσφέρουν.

Και όπως ακριβώς λένε και οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους (..δειτε την
ΕΔΩ):

"Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Κατά συνέπεια ο καθένας μας κρατάει ένα μέρος από τη λύση των προβλημάτων σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είμαστε θύματα καταστάσεων ούτε φταίνε οι άλλοι γιa αυτά που ζούμε εμείς. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά πράγματα που γίνονται και αυτά ως δια μαγείας αυξάνουν.

Δε γνωρίζουμε τι είναι το καλό και τι το κακό. Δε γνωρίζουμε γιατί γίνονται κάποια γεγονότα. Αν δούμε τα πράγματα μέσα στην πορεία του χρόνου, αυτό που σήμερα είναι πόνος αύριο θα είναι χαρά και μετά μπορεί να είναι πάλι πόνος και ούτω καθεξής. Δεν έχει σημασία η κοινωνική ή η οικονομική μας θέση. Η σκέψη μας είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές."

"Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα"

προστάζουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες των Ελληνικών παραδοσιακών ΜΜΕ...  όχι το ΔΝΤ και η ΕΕ

Είναι περίπου δύο εβδομάδες, που με πολιορκητικό κριό συγκεκριμένους μεγαλοεκδοτικούς κύκλους, τονίζονται στα παραδοσιακά ΜΜΕ βεβαιότητες -και όχι πληροφορίες- ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει από την Ελλάδα (αυτοπροσώπως..;) να μειώσει τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, για να "τονωθεί η εγχώρια ανταγωνιστικότητα".
Άρες μάρες κουκουνάρες από άσχετους ψευτοαναλυτές-παπαγαλάκια του εκάστοτε εργοδότη..
.
Πέρα από τον διακαή πόθο αρκετών εργοδοτών, που δεν βλέπουν την ώρα να απαλλαγούν από τον βρόχο του νόμου περί των απολύσεων, του νόμου περί των αποζημιώσεων, του νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις, του νόμου για τις αμοιβές και τις ασφαλιστικές καλύψεις και καταβολές, υπάρχει και η αγορά.

Made IN or BY or FOR GREECE?

Η συνέντευξη του Βγενόπουλου σήμερα στον ΣΚΑΙ είχε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία, καθώς δόθηκε απο έναν άνθρωπο που είναι "μέσα στα πραγματα" σε υψηλό επίπεδο. 

Φυσικά, ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής ελιτ της χώρας μας, δε θα μπορούσε παρά να υπερασπιστεί τα προϊόντα του με κάθε τρόπο. 

Παρόλα αυτά, πολλές πολιτικές του τοποθετήσεις  μάλλον θα βρούν πάρα πολλούς ανθρώπους της μεσαίας τάξης σύμφωνους και δίκαια. Ειδικά οι περιγραφές των πολιτικών "πρακτικών" που οδήγησαν τη χώρα σ΄ένα "ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ", όπως είπε ο ίδιος, συνιστούν μια κριτική ίδια σχεδόν με αυτή που μπορείς να διαβάσεις σε πολλά Blogs και να ακούσεις στα καφενεία της Ελλάδας.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

I Love....Μηχανισμός 2

Μετά το I Love...Μηχανισμός, όπου παρακολουθήσαμε τους μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ να προσπαθούν να πουλήσουν τον μηχανισμό στον Έλληνα πολίτη, έρχεται και το sequel...

Με το άρθρο του Μ.Γελαντάλι στην Ελευθεροτυπία μας αποκαλύπτονται και οι υπόλοιποι πόλοι που ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να δεχτεί να προσφύγει στο μηχανισμό.

Γράφει σχετικά:

"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Η αγορά περιμένει τώρα ιδιωτικοποιήσεις

Πιέσεις για άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης προκειμένου να προχωρήσουν, χωρίς πολιτικά προσκόμματα, οι διαρθρωτικές αλλαγές και να δημιουργηθούν ευκαιρίες ασκούν επιχειρηματικοί κύκλοι. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι τράπεζες, που τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας του ότι, λόγω της αβεβαιότητας, δεν μπορούσαν να βρουν κεφάλαια στις διεθνείς αγορές.  Ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμά ότι, υπό την εποπτεία των ξένων, θα προχωρήσουν με ταχύτητα αλλαγές που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και να περιορίσουν το μισθολογικό κόστος. Παράλληλα, ελπίζουν ότι θα ανοίξουν «δουλειές» και θα δημιουργηθούν «ευκαιρίες» Οι πρώτες σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις ακόμα και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Οι ευκαιρίες θα προκύψουν εξαιτίας της αναμενόμενης κάθετης πτώσης των τιμών που θα προκληθεί από την ύφεση. Χρήμα -μεγάλο μέρος του οποίου σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό- θα μπορέσει να αγοράσει φθηνά επιχειρήσεις ή ακίνητα, τα οποία μετά την κρίση εκτιμάται ότι θα αποδειχθούν χρυσωρυχείο."

'Εχουμε δηλαδή: ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΜΕ να θέλουν να εφαρμοστεί ο μηχανισμός και να μειωθούν μισθοί και συντάξεις, να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να απελευθερωθούν οι απολύσεις. Γιατί....? 

ΜΑ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! Για το καλό της χώρας...

Αλλά εντάξει, εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα!

Ρε εμείς έχουμε τον ΠΡΟΕΔΡΟ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ) για πρωθυπουργό... Μη μασάτε!

Εδώ στη Διακήρυξη της ΣΔ τον Σεπτέμβριο του 2009 στη Νέα Υόρκη γράφει τα εξής:

"This crisis has frayed many critical aspects of our social compact. Ordinary citizens have been asked to bail out wealthy banks, who have used some of the proceeds to pay bonuses to their executives. Workers have been asked to take cutbacks in wages, while the contracts of those of highly paid executives of financial institutions have been treated as if they are sacrosanct. In some cases, the profits of the banks have been based on exploitation of the least educated members of society. In some countries, growth has been based on exploitation of the environment; given the pace of climate change, the growth path of the world is clearly unsustainable. The crisis should be an occasion for reflection, for re-establishing the social contract among the members of society today, between the developed and developing countries, and between this generation and future generations"

...Δεν υπάρχει περίπτωση σας λέω!

" ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ "

40 χρονια μετα και οι στιχοι του Καμπανελλη ειναι εντυπωσιακά επικαιροι!!



Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης

ΣΤΙΧΟΙ:

Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν' ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.
Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό,
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί.

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.