Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ο λόγος που τα κανάλια στηρίζουν την κυβέρνηση...


Οι εφορίες "ξέχασαν" να ζητήσουν την πληρωμή του φόρου για τις διαφημίσεις...!

Με τροπολογία που πρότεινε η κυβέρνηση -και στήριξε ο ΛΑΟΣ- αναστέλλεται μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.
Την αποκάλυψη για τη χαριστική ρύθμιση έκανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε: “Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου”. Δεν εξήγησε δηλαδή γιατί καθυστέρησε στην είσπραξη του φόρου και γιατί προχωρεί στην αναστολή της είσπραξής του.
Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν τον φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο. “Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;” ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.

Smiley Pixie - A New Beggining

Κ-Ο-Μ-Μ-Α-Τ-Α-Ρ-Α

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Με τροπολογία άνοιξε το παραθυράκι για το μεγάλο ξεπούλημα!

Τη δυνατότητα «αξιοποίησης» πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, πέραν της προβλεπόμενης από την κείμενη νομοθεσία, δίνει στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «στην έννοια της «αξιοποίησης» υπάγεται κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια, ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας δύναται το Δημόσιο, κατά την κρίση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, να αποκομίσει οποιαδήποτε άμεση, ή έμμεση ωφέλεια».

Στο παραπάνω πλαίσιο, η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίζει την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και να εισηγείται την ίδρυση ημεδαπών εταιρειών (είτε ως μόνος μέτοχος, είτε ως εταίρος, είτε από κοινού με οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο), οι οποίες θα μπορούν να προβαίνουν στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Εποπτεύων υπουργός της Επιτροπής, ορίζεται ο υπουργός Οικονομικών, ενώ η υλοποίηση των αποφάσεων της ΔΕΑ διέπεται από τις διατάξεις του νόμου του 2002 για τις αποκρατικοποιήσεις και τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Σημειώνεται πως οι συμβάσεις αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απαλλάσσονται από κάθε φόρο, ή επιβάρυνση του δημοσίου, ή τρίτων.

Σχόλιο (kostasxan): Κοινώς... ΠΑΣΟΚοι ελάτε να φάμε ότι έχει απομείνει... Ειδικά η εξαίρεση από τον προληπτικό έλεγχο είναι όλα τα λεφτά!!! Ακριβώς σαν τα 20 μόρια της προσωπικότητας στην συνέντευξη του Υπουργείου Πασοκικής Παιδείας. Άλλα λέγανε... τα ανάποδα κάνουν. Ε, να μην καθυστερούν κιόλας με ελέγχους και άλλες... τυπικότητες!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ....

Κομισιόν: Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!

Πολύ σοβαρό άρθρο του
Του Σωτήρη Χιωτάκη
chiotaki@otenet.gr

Το πιο "σκληρό" τους πρόσωπο έδειξαν οι Βρυξέλες σήμερα στην χώρα μας σε σχέση με την αγορά ηλεκτρισμού.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με την ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μαθιουδάκη διεμήνυσαν ότι οι παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς είναι απλώς "τσιρότα" - αυτή η έκφραση χρησιμοποιήθηκε! - και ότι η αγορά θα πρέπει να ανοίξει άμεσα με αποτελεσματικό τρόπο.
"Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!" ζήτησαν τα κοινοτικά στελέχη από την εμβρόντητη ελληνική πλευρά, η έκπληξη της οποίας ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν σήκωναν επ΄ αυτού κουβέντα αλλά και πως η απαίτηση συνδεόταν ευθέως με την εκταμίευση της τρίτης δόσης βοήθειας της χώρας μας από την Τρόικα!

Στην δε παρατήρηση ότι "Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση", οι κοινοτικοί - πιο οξεία ήταν η στάση του εκπροσώπου της διεύθυνσης Ανταγωνισμού - αντέτειναν ότι
"τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται, τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής που πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του"!


Ειδικότερα σε σχέση με τους λιγνίτες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παρέπεμψαν με έμφαση στην επιστολή της Επιτρόπου Κρόες του 2008, με την οποία τονίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν της εκχώρησης μονάδων, θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων λιγνίτη (λ.χ. σε Δράμα και Ελασσόνα) τα οποία θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες.

Ανάλογα, πιέσεις ασκούνται πλέον και για ριζική λύση στο θέμα του διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς και διανομής, παρά το ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει αποδεκτό το μοντέλο που έχει επιλέξει η χώρα μας, κατά το οποίο υπάρχει νομικός διαχωρισμός από την ΔΕΗ αλλά τα δίκτυα μπορούν να ελέγχονται από την ίδια.

http://www.axiaplus.gr/

ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_172.html#ixzz0uanm98Do

Πιο ξεκάθαρη θέση για την ΟΥΣΙΑ του Μνημονίου της Ντροπής δεν έχει πάρει κανείς απο αυτούς που το επέβαλαν... Η ΔΕΗ είναι περιουσία μας (δικιά μας, του ΛΑΟΥ) όχι δικιά σας κύριοι χοντροκοιλιάδες-βουλευτές και τζόβενα κονιόρδοι αμερικανοσπουδαγμένοι... 

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΤ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ) και αφήστε κάτω τη ΔΕΗ που την πληρώνουμε απο τον ιδρώτα μας

Έτσι είναι κύριοι! Τώρα η ΔΕΗ, αύριο κανένα ΝΗΣΑΚΙ, μεθαύριο τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, παραμεθαύριο την ΑΤΕ και την ελληνική ΓΗ!


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μνημόνιο – Δείτε που πάμε!!!

“Εχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις μαλακίες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, τον κόσμο στα καφενεία, παντού. Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε. Και προσωπικά απορώ γιατί ούτε το κάπιταλ δεν δημοσίευσε 5 σελιδούλες από το νόμο 3845, δηλαδή το περίφημο μνημόνιο, για να τελειώνουν οι βλακείες. Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Οτι άλλο ακούτε είναι αηδίες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.
2010

Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια. Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011. Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε.
2011

Αν δεν καταλάβατε ακόμα, το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε: Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια. Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια. ΚΑΙ μετά από αυτά έρχεται το 2012. Πάρτε και το 2012 να το έχετε.
2012

Ζείτε ακόμα; Για δείτε τι λέει για το 2012. Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!! Αυτό, για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο! Ανάπτυξη θέλετε? Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια. Προσέξτε τώρα και το τελευταίο. ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα  900 εκατομύρια!!! Αντέχετε;; Ε, πάρτε και το 2013.
2013

Βλέπετε τι λέει; ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!  Ακόμα αναπνέετε και δεν σας έχουν φορολογήσει; Δεν πειράζει. Υπομονή! Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το …. 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα. Πάρτε και το 2014.
2014

Προσέξτε τώρα. Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!! ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!
Από σήμερα λοιπόν ό,τι μαλακία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει. Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους.

Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι κορόιδα μελλοθάνατοι….”
Δείτε ολόκληρο το νόμο εδώ
Οι πίνακες στις σελίδες από 30 έως 34.


ΠΗΓΗ: http://kanali.wordpress.com/2010/07/15/iefmnhmonio_2010_2014/

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Υδριάδα: 100% ελληνική εφεύρεση

Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη –προφανώς πόσιμου- νερού. Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς νησιώτες στα πρόθυρα της λειψυδρίας. Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί, έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας…

Στην Ηρακλειά, δίπλα στη Νάξο, εδώ και τρία χρόνια, λειτουργεί ένα εξολοκλήρου ελληνικό έργο. Η Υδριάδα, , είναι μια πρότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που παίρνει την ενέργειά της από ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκή συστοιχία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μαζί με τους συνεργάτες του Θ.Λίλα και Α.Βατίστα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα που για την νησιωτική Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο «απόλυτος στόχος». Την δημιουργία νερού από τη θάλασσα χωρίς να καταναλώνεται «ρυπογόνο» ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ.

Η Υδριάδα με ύψος άνω των 35 μέτρων, αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες και έναν κεντρικό, συνδεδεμένους με μεταλλικό πύργο που φιλοξενεί και την ανεμογεννήτρια. Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες 300 κατοίκων σε νερό και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, όχι βέβαια και κατασκευής…
Η αντίστροφη όσμωση, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Υδριάδα, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε «εθνικό» επίπεδο σκόνταφτε πάντα στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος η οποία αν καλυπτόταν από ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ (άνθρακας κλπ) δεν θα είχε το οικολογικό αποτύπωμα που όλοι αναζητούμε στις ημέρες μας.

Οι επιστήμονες που εξέλιξαν την Υδριάδα, έλυσαν αυτό το πρόβλημα, εγκαθιστώντας πάνω στον τεράστιο πυλώνα, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχό της λειτουργίας, η Υδριάδα είναι εφοδιασμένη και με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο!

Η ιδέα έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα έχει …καταφέρει να εξαγριώσει τους τοπικούς κοινοτικούς νερουλάδες οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο το χάσουν το μεροκάματό τους όταν το σύστημα θα λειτουργήσει πλήρως παρέχοντας δωρεάν νερό!

Στην πορεία υλοποίησης του έργου από την ομάδα του Πανεπιστημίου, -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- οι υπεύθυνοι άκουσαν ακόμα και την δικαιολογία από τα χείλη αρμόδιων παραγόντων ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνετε δωρεάν νερό. Θα μας το χαρίζετε και εμείς θα το πουλάμε».

Τυχαίο που η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν νομίζω...

ΠΗΓΗ: http://www.menslounge.gr/money__power/business/ydriada_100_elliniki_efeuresi.html

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες δείτε και αυτό το άρθρο: ΥΔΡΙΑΔΑ: Υποψήφια βραβευσης στην Ευρώπη!!!

Bambu Station - Chance To Grow

Πολύ ωραίο τραγούδι reggae για όλες τις εποχες και όχι μόνο για καλοκαίρι... 

Mουσική ΚΑΙ στίχοι φυσάνε...




Sing out yea, beckon yea, beckon dem Reemah, let’s beckon dem
Every situation is a chance to grow,
And every sunrise another chance to sow
With our hands in soil, we making furrow,
Examine what you know

Who master Ghana? That we assimilating the assimilator
Foregoing our tongues & our beautiful dress
Just know their democracy is the greener grass test
So Elder, Sister, yo younger Brother,
Watch me scars so no more will suffer
I pray, I beg, my word consider,
Sometime ago I met a bridge-builder who say

Chorus

How can we forward in life,
If dem don’t want the children start use their mind
Give up dem heritage me tell you just for the dime,
When in reality dem Willie Lynching all the while
Mistakes of my parents dem cannot be mine,
For a part of tradition dem a stand up in the line
How can their hearts be content when fallacies they oblige,
A just the blind a lead the blind

Chorus

The more you live you learn, make choices that’s your own
Threatening to break dem ties and I’m still not concern
For the lies I can’t live anymore a page got to turn,
Got to wisen up and make that move
Nothing in their plan for us so what is the use,
Ignorance is degradation, do not refuse
Knowledge that is power seek only the truth

Chorus

So we got to look & live & come together,
With the courage to call our follies our errors
Our lives like buzzards circling in the air,
Circling death because Jah know we afraid yea
To examine our ways & our righteous thinking,
Not because it’s a Black fact you can say it’s the right ting
So when you speak your truth make sure you seek it from the source,
From not a man on this Earth did life spring-forth me say

Chorus
Hey, beckon dem, sing out & beckon dem,
Let your voice beckon dem, Reemah!

Wake up and live, we’ve got to wake up & live (2x)
Got to be wise, children open your eyes, living in crucial times
With the righteous man dem, with the righteous man dem
Stand up firm in a the Most High, just stand firm in a the Most High
And they could never stop we, dem could a never stop we
Said dem can’t stop we, yea…yea

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τι θέλει η Ουγγαρία? Φόρο στις τράπεζες? Τέλος το "δάνειο" απο το ΔΝ-ΕΕ!

ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας επέμεινε στην επιβολή ενός νέου φόρου στον χρηματοπιστωτικό τομέα αποκλείοντας την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας, με συνέπεια να διακοπούν οι συνομιλίες του Σαββατοκύριακου με ΕΕ και ΔΝΤ.
Οι εκπρόσωποι των διεθνών πιστωτών σαφώς δήλωσαν πως η στρατηγική της κυβέρνησης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν είναι ανεπαρκής και πως η κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να λάβει σκληρότερα μέτρα, μία κίνηση που προβλέπεται να προκαλέσει πανικό στις αγορές και να οδηγήσει σε υποτίμηση το φιορίνι.
Το πρωί Δευτέρας το φιορίνι έχανε 2,7% και τα σπρεντ των κρατικών ομολόγων της χώρας είχαν αυξηθεί 20-25 μονάδες βάσης.

Αναλυτές θεώρησαν πολύ "σπάνια" τη στάση αυτή των ΕΕ-ΔΝΤ να διακόψουν τις συζητήσεις για την παροχή του υπόλοιπου (5,5 δισ ευρώ) του δανείου διάσωσης 20 δισ ευρώ στην Ουγγαρία βάσει της συμφωνίας του 2008.
Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει πετύχει πρόοδο στη δημοσιονομική της σταθεροποίηση μειώνοντας το κρατικό έλλειμμα στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, οι πιστωτές της δεν το έκριναν ικανοποιητικό και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 200 δισ φιορινιών για τη μείωση του ελλείμματος.
Να σημειωθεί πως η Ουγγαρία μετά από 5 έτη προγραμμάτων λιτότητας δεν έχει άμεση ανάγκη της χρηματοδότησης των ΔΝΤ-ΕΕ σήμερα, όμως ήθελε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα σαν δίχτυ ασφαλείας. Συνεπώς η απουσία συμφωνίας είναι πιθανόν να πλήξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην πορεία αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΟΟΟΧΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ... ΠΑΡΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 

35% των εντολών στα Χρηματιστήρια δίνεται απο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!!!!

Σχετική είδηση στο Bloomberg: Funds to Boost Use of Trading Algorithms for Stocks, Tabb Group Says

Ειδικοί ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ είναι αυτοί που θα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο απο τα διαβόητα hedge funds (βλ. Σορος, Πολσον κλπ) καθώς και απο τις μεγάλες ΤΡΑΠΕΖΕΣ και χρηματιστές παγκοσμίως. Φυσικά οι ΗΠΑ πρωτοστατούν καθώς είναι ο παράδεισος και η πατρίδα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΖΟΜΠΙ...



Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την πρακτική που ονομάζεται COMPUTERIZED FRONT RUNNING, οι αποφάσεις για την εκτέλεση χρηματιστηριακών εντολών (πχ μεταφορά δισεκατομμυρίων απο εταιρεία σε εταιρεία, απο χώρα σε χώρα και απο ....ομόλογα σε παράγωγα) δε δίνονται απο ανθρώπους αλλά απο ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!!!

Φυσικά απο το χορό δε θα μπορούσε να λείπει και η χιλιοκαταραμένη Γκολντμαν Σακς, η οποία και πρωτοστατεί στη χρησιμοποίηση της πρακτικής COMPUTERIZED FRONT RUNNING

Η συγγραφέας Ellen Brown έχει ασχοληθεί με το θέμα, και σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο της COMPUTERIZED FRONT RUNNING:  ANOTHER GOLDMAN-DOMINATED FRAUD

Ένα άλλος παραπλήσιος όρος για αυτή την ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ πρακτική είναι το HIGH REQUENCY TRADING.

Στο βίντεο που ακολουθεί εξηγείται ο τρόπος λειτουργίας του.




Με άλλα λόγια, χρηματιστηριακές εντολές που με την εκτέλεση τους μπορούν να ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ χώρες ολόκληρες, θα είναι πια ανεξέλεγκτες, καθώς θα τις αποφασίζει ένας επεξεργαστής ενός υπολογιστή σε ένα οποιοδήποτε γραφείο του πλανήτη...

Οι τύχες ολόκληρων λαών, οικονομιών, εργατών σε εταιρείες καθώς και οι τιμές βασικών αγαθών όπως ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ κλπ, κλπ θα είναι έρμαιο αυτών που θα προγραμματίζουν αυτούς τους αλγόριθμους...

Η κερδοσκοπία θα είναι πια ανεξέλεγκτη....

Χαράς ευαγγέλια για τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ του πλανήτη και τα τσιράκια τους, τους λιγωμένους για χρήμα, φλωρογιάπηδες όλης της γης....

ΑΥΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ SPREADS.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ. 

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΙΨΩΝ-ΣΙΧΑΜΕΡΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΛΑΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ...

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής: "Έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες τι έγκλημα έχουν διαπράξει...?"

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*

Η μακρά πολιτική εμπειρία μου, με έχει οδηγήσει στη διαπίστωση ότι στην Ελλάδα τους νόμους τους παραβιάζουν οι πολίτες, το Σύνταγμα το παραβιάζουν οι πολιτικοί. Δυστυχώς, κάθε κυβέρνηση, κάθε εξουσία, επιδίδεται σε αυτό το «σπορ».

Η αμβλυμμένη νομική συνείδηση, η έλλειψη πολλές φορές νομικού πολιτισμού, η χαλαρή αντίληψη για τη σημασία της τήρησης των συνταγματικών κανόνων, η πολιτική σκοπιμότητα η οποία αναγορεύεται σε αναγκαιότητα, ωθούν την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή τον ουσιαστικό νομοθέτη στην παραβίαση, άμεσα ή έμμεσα, διατάξεων του Συντάγματος. Σε αυτή τη διαδικασία συμπράττει αναγκαστικά και κατά παράβαση άλλων διατάξεων ο τυπικός νομοθέτης, δηλαδή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έτσι δυστυχώς έχει καταντήσει η...Βουλή. Τυπικός νομοθέτης.

Καλείται, κατά κανόνα η Βουλή να επικυρώσει νομοσχέδια που εισάγει η εκτελεστική εξουσία. Μοναδικό της δικαίωμα η ψιμυθίωσή τους (μακιγιαρίσματα).

Με την ευκαιρία αυτή πρέπει να τονιστεί ότι τα νομοσχέδια τα συντάσσουν τεχνοκράτες με περιεχόμενο όχι εκείνο που απορρέει από το προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκρίνει η κυρίαρχη βούληση του λαού, αλλά με περιεχόμενο που απορρέει από τις κυρίαρχες συστημικές αντιλήψεις και το οποίο περιεχόμενο υπηρετεί συμφέροντα των ισχυρών οικονομικών δυνάμεων.

Με άλλα λόγια το περιεχόμενο έρχεται σε σύγκρουση με την εκφρασθείσα λαϊκή βούληση. Κλασική περίπτωση κραυγαλέας και προκλητικής αναντιστοιχίας, με το εξαγγελθέν προεκλογικά πρόγραμμα, αποτελεί η ασκούμενη από τη σημερινή κυβέρνηση οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική. Η πολιτική αυτή, το είχαμε τονίσει και παλαιότερα, απαιτεί δημοκρατική νομιμοποίηση.

Σήμερα, όμως, θέλουμε να σταθούμε σε εκείνο που στην εισαγωγή του άρθρου αυτού επισημάναμε. Και αυτό είναι η άμεση και έμμεση παραβίαση του Συντάγματος που γίνεται από εκείνα τα όργανα που είναι εντεταλμένα να το τηρούν.

Σταχυολογούμε μερικά παραδείγματα:

α. Η κομματική πειθαρχία όταν εφαρμόζεται οδηγεί σε παραβίαση του άρθρου 60 του Συντάγματος γιατί αναιρεί την «κατά συνείδηση γνώμη και ψήφο του Βουλευτή».

β. Αποτέλεσε συνταγματική παραβίαση η υπερψήφιση του Μνημονίου με την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, όταν είναι σαφές ότι για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε διεθνείς οργανισμούς απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος.

γ. Παραβιάζει το άρθρο 24, παρ. 6 του Συντάγματος η Κυβέρνηση όταν απεμπολεί το δικαίωμα της προστασίας εθνικών πραγμάτων, αξιών εκτός συναλλαγής (ακατάσχετες) και εκχωρεί στους διεθνείς δανειστές ή και σε τρίτους (κατόχους τίτλων) δικαίωμα εκπλειστηρίασης. Έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες τι έγκλημα έχουν διαπράξει με την παραβίαση αυτού του συνταγματικού κανόνα; ‘Έχουν συνείδηση της υποθήκευσης του έθνους ολόκληρου στην ιστορική πολιτιστική και υλική του διάσταση; Το έχουν αντιληφθεί;

Είναι σαφές, όμως, ότι ένας τέτοιος νόμος είναι άκυρος, ανυπόστατος και ανίσχυρος και σε κάθε περίπτωση ανεκτέλεστος, γιατί προσκρούει στον πατριωτισμό των Ελλήνων στον οποίον το Σύνταγμα (άρθρο 120 παρ. 4) έχει εμπιστευθεί την τήρησή του.

Ο λαός και δικαιούται και υποχρεούται στην τήρηση του Συντάγματος. Και είναι ανάγκη από τώρα, από σήμερα, να ενημερωθεί παντοιοτρόπως ο ελληνικός λαός γι’ αυτή τη μεγάλη ευθύνη του.

δ. Έχουν συνειδητοποιήσει οι ουσιαστικοί νομοθέτες τι εθνικό, πολιτειακό και πολιτικό ανοσιούργημα έχουν διαπράξει με το άρθρο 93 του νόμου 3862./2010 (113Α) με το οποίο εκχωρείται στον υπουργό οικονομικών το απόλυτο και απεριόριστο δικαίωμα να δεσμεύει τη χώρα διεθνώς ερήμην της Βουλής;

Πρέπει να τονιστεί επίσης, ότι το Σύνταγμα δεν καταλύεται μόνο με τη βία, καταλύεται και με την φαρμακεία (δηλητηρίαση) με την οποία σιγά και σταθερά απονευρώνονται (παραλύουν) οι διατάξεις του.

ε. Η έμμεση υπαγωγή των δικαστών στην κατηγορία γενικά των δημοσίων υπαλλήλων, παραβιάζει το άρθρο 87 παρ. 1 του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του δικαστή.

ζ. Κατά το άρθρο 102 παρ. 2, εδ. 1 του Συντάγματος «Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική αυτοτέλεια». Η ανάμειξη του κομματικού συστήματος με προειλημμένες επιλογές στα όργανα της διοίκησης (χρίσματα) αποτελεί έμμεση παραβίαση της συγκεκριμένης συνταγματικής διάταξης γιατί παρεμβαίνει στη γενεσιουργό διαδικασία για την ανάδειξη των οργάνων.

Δεν χρειάζεται να γίνει λόγος στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, όπως αυτή ασκείται σήμερα, το οποίο εκτρέπεται εντελώς από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος, οι οποίες με σαφήνεια ορίζουν τον εθνικό προορισμό της εκπαίδευσης. Για να μην αναφερθούμε στον ολοσχερή εκτροχιασμό των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση) από το πλαίσιο που ορίζει το άρθρο 15 του Συντάγματος.

Όλα αυτά επιβάλουν την ενεργοποίηση του άρθρου 120 παρ.4 του Συντάγματος, δηλαδή, ενεργοποίηση Του Πατριωτισμού των Ελλήνων.

* Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός είναι Πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» και πρ. Αντ/δος της Βουλής.

ΠΗΓΗ:
http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz0u7HJ4MzR

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τα ψέματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το "Δημόσιο" Πυλώνα του τραπεζικού συστήματος.


ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλήσατε στην Θεσσαλονίκη, για ισχυρό δημόσιο πυλώνα στον τραπεζικό χώρο, Τι εννοείτε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης που πιστεύει ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα λειτουργεί όπως θα έπρεπε, στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού που να σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα των καταναλωτών, που να στηρίζει στο μέτρο που απαιτείται την οικονομία. Οι υψηλές κερδοφορίες των προηγούμενων ετών, ακόμη και εφέτος, εν μέσω κρίσης βασίστηκαν στις πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, στο ότι τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών είναι από τα ψηλότερα στην Ευρώπη, στα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων και σε άλλες πρακτικές, που έχουν επισημανθεί και από τα καταναλωτικά κινήματα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλουμε ένα τραπεζικό σύστημα με σταθερότητα, υγιή ανταγωνισμό, διαφάνεια στη λειτουργία του, προστασία, σεβασμό των καταναλωτών. Ένα σύστημα που λειτουργεί προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας.
Ο «δημόσιος πυλώνας» στο τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να είναι ισχυρός ώστε να διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό, να έχει λόγο στη στρατηγική κατεύθυνση του τραπεζικού τομέα, να συμβάλλει στη μέγιστη προστασία τον καταναλωτή/δανειολήπτη και να στηρίζει την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.

ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΗΓΗ: http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/14b12fc3-22b5-4a49-8840-2095af647181

ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ:

 
Δημοσιογράφος: Το κράτος πρέπει να διατηρεί υπό τον έλεγχό του τράπεζα ή τράπεζες για να παρεμβαίνει στον ανταγωνισμό, σε θέματαεπιτοκίων κλπ;

Γ.Παπακωνσταντίνου: Το δόγμα της αυτορρύθμισης των αγορών που υπηρέτησε η ΝΔ έχει πλήρως καταρρεύσει. Το διαπιστώσαμε και τον τραπεζικό τομέα. Οι Έλληνες δανειολήπτες καταβάλλουν υπερβολικά υψηλά επιτόκια ενώ οι μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μεταφέρονται μόνο εν μέρει και με μεγάλη καθυστέρηση στην εγχώρια αγορά. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρώτον, με την αυστηρότερη εποπτεία και ρύθμιση της χρηματοπιστωτικής αγοράς και δεύτερον, με την εξασφάλιση ουσιαστικού ρόλου στο Δημόσιο σε αντάλλαγμα της στήριξης ρευστότητας που παρέχει στις τράπεζες.
Τρίτον, τοποθετηθήκαμε με σαφήνεια υπέρ ενός ισχυρού δημοσίου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα ακόμη και μέσω της αύξησης της μετοχικής παρουσίας του Δημοσίου ή και της κρατικοποίησης τραπεζών εφόσον χρειαστεί.
Δημοσιεύτηκε το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 στο προσωπικό site του Παπακωνσταντίνου: http://www.gpapak.gr/media/interviews/sinentefxi-stin-efimerida-o-kosmos-tou-ependiti/


ΜΕ 5' ΛΕΠΤΑ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ 2 ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ, ΨΕΥΤΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Έδωσε ο λαός 28 δις και ο Σάλλας αγοράζει 2 τράπεζες με 700 εκατ.!!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ? 

Βέβαια, τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να είναι άσχετες απο αυτά που προβλέπει το σιχαμερό Μνημόνιο και το συμπεριλαμβανόμενο σε αυτό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δείτε τι προβλέπεται σχετικά στην ανάρτηση ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΑΛΛΑ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στο Blog NΕΩΤΕΡΑ ΝΕΑ και διαβάστε το ακόλουθο κείμενο.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δικαιοσύνη των πλουσίων;;

Σοβαρότατες αιχμές κατά της Δικαιοσύνης άφησε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζής, κάνοντας λόγο για απίστευτες ολιγωρίες αλλά και για «ανεξήγητες αποφάσεις» !
Ο κ. Ρακιτζής όταν ρωτήθηκε για την πορεία των διώξεων κατά δημοσίων υπαλλήλων είπε: «Στα έξι χρόνια που είμαι Επιθεωρητής έχω στείλει στον εισαγγελέα 450 υποθέσεις και δεν έχει τελεσιδικήσει καμία. Δεν μπορώ όμως να επέμβω περαιτέρω....
στη Δικαιοσύνη. Έχει συνταγματική ανεξαρτησία. Ούτε μπορώ να ζητήσω εξηγήσεις», είπε και συνέχισε: «Υπήρξα ο ίδιος 38 χρόνια δικαστής, όπως επίσης ο πατέρας μου και ο γιος μου. Μπορώ να ξέρω από μέσα πολλά πράγματα. Ο Δάντης στην Κόλαση κάνει ειδική αναφορά ότι ο επίορκος δικαστής είναι στον τέταρτο κύκλο της κολάσεως. Εκεί βασανίζεται». Ερωτηθείς για την έκδοση απαλλακτικών βουλευμάτων επωνύμων απάντησε: «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από την σωρεία των καταγγελιών» ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων είπε ότι αν υπήρχε αξιοποίηση θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ελλείμματος.
Σχετικά με το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία διαφθοράς, παρατήρησε ωστόσο ότι οι περισσότερες είναι μονοπρόσωπες και ότι στοχεύουν απλά να παίρνουν κονδύλια, ενώ αμφισβήτησε την εγκυρότητα του καταλόγου με τα ονόματα των ΜΚΟ. Επιπλέον, έκανε λόγο για πρόβλημα διαχείρισης των κληροδοτημάτων, συμπληρώνοντας ότι δεν θα είχαμε οικονομικό πρόβλημα αν τα αξιοποιούσαμε.
Από τον Πόρο όπου βρισκόταν, για το Συμπόσιο της Σύμης, ο πρωθυπουργός σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις Ρακιντζή: «Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει»
Αυτό το τελευταίο που να αναφερόταν άραγε; Στους πλούσιους, ή τους φτωχούς;
Να σημειωθεί τέλος ότι εδώ και 10 μήνες δεν έχει ανανεωθεί η θητεία του κ. Ρακιντζή και όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό απάντησε ότι συνεχίζει το έργο του και περιμένει είτε την ανανέωση είτε την αντικατάστασή του.

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=53702

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Φέρτε την Ελλάδα πίσω!


Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - GetGreeceBack.com

19 Απριλίου παραδόθηκαν τα ινία της χώρας στο Δ.Ν.Τ και την "τρόικα". Ακολούθησαν πρακτικές παράκαμψης της Βουλής των Ελλήνων και του Συντάγματος. Γνωρίζουμε όλοι ποια θα είναι η τύχη μας από εδώ και πέρα. Γνωρίζουμε τι συνέβη στην Αργεντινή και τις χώρες που "στηρίχτηκαν" από το Δ.Ν.Τ. Η διαφθορά στη χώρα μας έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Τα νομοσχέδια για την οικονομική εξαθλίωση των απλών πολιτών περνούν με ρυθμούς που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Η πορεία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Περίπου 2.000.000 άνεργοι (ανεπίσημα) έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. Οι αυτοκτονίες, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Εμείς είμαστε όμως Έλληνες. Το ξεχάσατε αυτό. Δεν είμαστε Αργεντίνοι. Δεν θα κατεβούμε με άδειες κατσαρόλες. Δεν θα φτάσουμε εκεί. Όσοι υποτίμησαν τους Έλληνες το πλήρωσαν ακριβά. Διαβάστε Ελληνική ιστορία. Αρχαία ή νεότερη.
Για το λόγο αυτό αφήσαμε για λίγο στην άκρη τις κομματικές, ιδεολογικές, φιλοσοφικές διαφορές μας και ενωθήκαμε. Διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε ικανοί άνθρωποι. Μας καταντήσατε στην εξαθλίωση, με πενιχρούς μισθούς με ανύπαρκτο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε την υπάρχουσα. Θέλουμε να κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να χαμογελάμε. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια. ΚΑΙ θα το πετύχουμε.
Φτιάξαμε την καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας. Είμαστε νέοι άνθρωποι ή άνθρωποι που αισθάνονται νέοι. Κάνατε το λάθος να μας περάσετε για κακομοίρηδες. Για μίζερους. Για ανίκανους. Για άχρηστους. Δεν είμαστε. Είμαστε ικανότατοι. Κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, γιατροί, οικονομολόγοι παγκόσμια είναι Έλληνες. Η κίνησή μας λέγεται "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω". Αυτό ακριβώς θέλουμε. Μας πήρατε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τη νιότη, το χαμόγελο, τη ζωή μας. Μας πήρατε το τιμόνι της χώρας. Θα τα πάρουμε πίσω.
Μαζεύουμε χιλιάδες υπογραφές. Θα κατεβούμε στο δρόμο στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010. Φτιάξαμε ένα βίντεο που εξηγεί την ιδέα της κίνησης: http://www.youtube.com/watch?v=_nGPW-Vu7eQ. Σηκώσαμε το δικτυακό τόπο: www.GetGreeceBack.com. Συζητάμε, σχολιάζουμε, ενημερώνουμε ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Θα μας ακούσουν.

Σημ. hypethros: Μια διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ας τη δοκιμάσουμε...

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Μπαρόζο: Λιτότητα ή τανκς για την Ελλάδα?

Ο μπουχέσας δείχνει το μέγεθος του πέους του?
Λιτότητα και ΔΝΤ βλάπτουν τη δημοκρατία
Το άσπρο – μαύρο έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, προσπαθώντας να πείσει για την αναγκαιότητα εφαρμογής των εξοντωτικών και αντιλαϊκών προγραμμάτων λιτότητας. Μιλώντας με κορυφαίο ευρωπαίο συνδικαλιστή του εκμυστηρεύτηκε την «ανησυχία» του μην τυχόν και στις τρεις μεσογειακές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, επιστρέψουν οι δικτατορίες σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν τα μέτρα λιτότητας! «Αν δεν εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να εξαφανιστούν υπό τη μορφή που τις γνωρίζουμε ως δημοκρατίες. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτή είναι η μοναδική», ήταν τα λόγια του. Με άλλα λόγια Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν δημοκρατία οφείλουν να επιβάλλουν τα εξοντωτικά μέτρα περικοπών. Αλλιώς θα έρθουν τα τανκς!
Το δίλημμα του Μανουέλ Μπαρόζο «λιτότητα ή τανκς» δεν είναι μόνο εκφοβιστικό και απειλητικό, αλλά κυρίως είναι παραπλανητικό γιατί η πραγματικότητα θέλει τη λιτότητα να συνοδεύει τα τανκς και τις περικοπές στα δημόσια έσοδα να επιφέρουν τα πιο συντριπτικά πλήγματα στις λαϊκές ελευθερίες και τα συνταγματικά δικαιώματα. Στον πραγματικό κόσμο επομένως, που δεν τέμνεται πουθενά με τα απογειωμένα κρυστάλλινα παλάτια όπου συνεδριάζουν οι αργυρώνητοι γραφειοκράτες της ΕΕ, το δίλημμα δεν είναι λιτότητα ή τανκς, αλλά λιτότητα και τανκς από την μια ή ακύρωση αυτής της πολιτικής.


ΠΗΓΗ: http://ciaoant1.blogspot.com/2010/07/update-10072010.html


Ποιος μιλάει είπαμε? Ο πρόεδρος της ΕΕ? Όλοι οι τεμπέληδες που δε δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους έχουν τις τύχες των λαών στα χέρια τους. Τα τσιράκια των τραπεζών το 'μάθαν το τροπάρι τους. Παρέα με τους υπαλλήλους τους (βλέπε περίπτωση Civitas - Η αποκάλυψη του ρόλου των ΜΜΕ: Πληρώνονταν (απο "Έλληνες" και ΞΕΝΟΥΣ) για να μας εξαπατήσουν) τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ  βομβαρδίζουν τα αυτιά μας με κάθε είδους τρομοσενάρια. ΡΙΧΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ! ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ... 


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ! ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ! 

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τι προβλέπει το νέο ασφαλιστικό? Μάθε το απο την Κανέλλη...

Έκκληση για το διάλογο και την κοινή δράση της Αριστεράς

Σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, άνθρωποι από όλο το φάσμα της αριστεράς, μαζεύτηκαν και αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις πάνω στο καυτό ζήτημα της κοινής δράσης της αριστεράς μέσα στην καταιγίδα της κρίσης.
Ειναι νομίζω φανερό πως δεν πρόκειται πλεον για ένα απλό αίτημα κάποιων λίγων ρομαντικών, αλλά για μια απαίτηση που εκφράζεται με τέτοια αποφασιστικότητα που φαίνεται πως μπορεί να υπερβεί τις όποιες σοβαρές αντικειμενικες δυσκολίες και να γίνει πραγματικότητα.
"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων λέει το γνωστό άρθρο .Ετσι και η πραγματοποίηση της κοινης δράσης της Αριστεράς, επαφίεται στά χέρια όλων μας"είπε σε παρέμβασή του ο Π.Παπακωνσταντίνου. σε ένα από τα πιό ενδιαφέροντα στιγμιότυπα της συζήτησης.
Ακολουθεί το κείμενο της έκκλησης.

Έκκληση για το διάλογο και την κοινή δράση της Αριστεράς

"Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έχει σαρωτικές επιπτώσεις σ’ όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Στην οικονομία, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στη συνείδηση. Η βίαιη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων και η ματαίωση των ονείρων και των προοπτικών της νεολαίας δεν είναι συγκυριακές επιλογές, όπως υποστηρίζει η κηδεμονευόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά οργανωμένοι τρόποι μόνιμης υποβάθμισης της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Σ’ αυτό το συνεχώς αυξανόμενο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας η Αριστερά, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική, οφείλει να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εργαζομένων. Ανάμεσα στους πολιτικούς χώρους της Αριστεράς υπάρχουν αναμφισβήτητες διαφορές, όπως, για παράδειγμα αυτές που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, αλλά και οι σχετικές με τον τρόπο μετάβασης στο σοσιαλισμό, το περιεχόμενο και τη μορφή που αυτός θα έχει τον 21ο αιώνα –ζήτημα που οπωσδήποτε πρέπει να διερευνηθεί και να συζητηθεί με συντροφικό τρόπο, σε μια περίοδο μάλιστα που η δομική κρίση του καπιταλισμού θέτει ‘επί τάπητος’ το στρατηγικό στόχο της σοσιαλιστικής εναλλακτικής. Σήμερα όμως αυτές οι υπαρκτές διαφορές γίνονται συχνά τροχοπέδη, στην πραγματική ανάγκη οργανωμένης αντίστασης του εργαζόμενου λαού απέναντι στην πιο αντιδραστική, αντιλαϊκή, ταξική πολιτική που γνώρισε η χώρα μας, τουλάχιστον στην εποχή της λεγόμενης «μεταπολίτευσης».
Είναι ιστορικό καθήκον όλων των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, ανεξαρτήτως του ειδικού τους βάρους, να βρουν εκείνα τα ζητήματα –και είναι πολλά- που μπορούν να οδηγήσουν σε ενότητα δράσης, ανταποκρινόμενα στις διαθέσεις των εργαζόμενων στρωμάτων, των ανέργων και της νεολαίας για συσπείρωση των δυνάμεων του κινήματος. Με όρους συλλογικού ηγεμόνα και οργανωτή, να διευκολύνουν έτσι τις κοινωνικές διεργασίες, τις αυθόρμητες και συνειδητές συμμαχίες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να απομονώσουν πρακτικές τυφλής βίας και αδιέξοδων δήθεν αντιεξουσιαστικών ξεσπασμάτων αλλά και κάθε δεξιόστροφη «αριστερή» φρασεολογία που διευκολύνει τελικά τις κυβερνητικές επιλογές. Να δώσουν πολιτική προοπτική στους κοινωνικούς αγώνες συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους. Να βοηθήσουν εργαζόμενες μάζες, που βρίσκονται εγκλωβισμένες σε άλλες πολιτικές επιλογές, να αγωνιστούν για τα πραγματικά δικά τους συμφέροντα. Να αναπτύξουν πρωτοβουλίες θεωρητικού διαλόγου ανάμεσα σ’ όλους τους φορείς της Αριστεράς, με άξονα την υπέρβαση του καπιταλισμού.
Χωρίς να εγκαταλείπουν τους στρατηγικούς στόχους τους, ούτε τις συζητήσεις, τις διαφορές, τις διαφωνίες γι’ αυτούς, οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, εντός και εκτός του κοινοβουλίου, μπορούν και πρέπει να συναντηθούν στη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής πολιτικής πρότασης και κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος των εργαζομένων στην προσπάθεια εξόδου απ’ αυτήν. Ζητήματα όπως η αντιμετώπιση θεσμικών μορφών καπιταλιστικής ολοκλήρωσης (ΕΕ, ΟΝΕ, ΔΝΤ), η παύση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, το αίτημα εθνικοποίησης τραπεζών, η ρήξη με τις πρακτικές του τραπεζικού και του επιχειρηματικού κατεστημένου, καθώς και η αντιμετώπιση της βίαιης επίθεσης του κεφαλαίου με ριζική αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση τέτοιων διεργασιών."

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

Αγγελόπουλος Θόδωρος, σκηνοθέτης

Αθανασιάδου Μυρσίνη, διδάκτωρ Ιστορίας

Αλαβάνου Αριάδνη, μεταφράστρια

Ανδρεάδης Γιάγκος, πανεπιστημιακός, Πάντειο

Αντωνοπούλου Μαρία, πανεπιστημιακός, Πάντειο

Βαλαβάνη Νάντια, συγγραφέας

Βαμβακάς Κώστας, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός

Βασιλειάδου Τέα, δημοσιογράφος

Βατικιώτης Λεωνίδας, διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών

Βενετσάνου Νένα, τραγουδίστρια

Γαλάνης Γιώργος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός

Γέρου Κάτια, ηθοποιός

Γεωργακάκη Ρόδη, αντιδήμαρχος Ελληνικού

Γεωργίου Χρήστος, πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Πάτρας

Δημητρίου Αλίντα, σκηνοθέτης

Δημητρίου Σωτήρης, ανθρωπολόγος

Διαμαντίδης Κώστας, συγγραφέας

Δουζίνας Κώστας, πανεπιστημιακός, πανεπιστήμιο Λονδίνου

Ευσταθίου Κώστας, συνδικαλιστής τραπεζοϋπάλληλος

Ζιόβας Γιώργος, ηθοποιός

Ζωγραφάκη Ελένη, ΟΛΜΕ

Ήσυχος Κώστας, συνδικαλιστής Ολυμπιακής

Κακαράς Αντώνης, απόστρατος αρχιπλοίαρχος

Κακναβάτος Έκτωρ, ποιητής

Καλομοίρης Γρηγόρης, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός

Καρτερός Θανάσης, δημοσιογράφος

Κιμπουρόπουλος Γιάννης, δημοσιογράφος

Κοκκίνου Μαρία, ζωγράφος

Κουβελάκης Στάθης, πανεπιστημιακός, King’s College (Λονδίνο)

Κουζής Γιάννης, πανεπιστημιακός, Πάντειο

Κορτζίδης Χρήστος, Δήμαρχος Ελληνικού

Κοτσυφάκης Θέμης, συνδικαλιστής, ΔΣ ΟΛΜΕ

Κοψίνη Χριστίνα, δημοσιογράφος

Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης, δημοσιογράφος

Λαπαβίτσας Κώστας, πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Λονδίνου

Λεοντής Χρήστος, συνθέτης

Μαίστρος Γιάννης, πανεπιστημιακός, ΕΜΠ

Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Αθήνας

Μιχελής Κώστας, συνδικαλιστής λογιστής

Μπαδόγιαννης Άκης, γιατρός

Μπαρτζώκας Θανάσης, τ. Δήμαρχος Καισαριανής

Μπελαντής Δημήτρης, διδάκτωρ Νομικής

Μπιτσάκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ντούμας Χρήστος, πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Αθήνας

Παναγιωτόπουλος Χρήστος, συνδικαλιστής ΟΤΑ

Παπαδημητρίου Ζήσης, πανεπιστημιακός, ΑΠΘ

Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός

Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος

Πεππές Ζώης, συνδικαλιστής ΟΤΟΕ

Πετράκος Θανάσης, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας

Πολίτη Τζίνα, πανεπιστημιακός, ΑΠΘ

Πορτάλιου Ελένη, πανεπιστημιακός, ΕΜΠ

Πρωτονοτάριος Γιάννης, πανεπιστημιακός, ΕΜΠ

Ρηγοπούλου Πέπη, πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Αθήνας

Ρήγος Άλκης, πανεπιστημιακός, Πάντειο

Ριζόπουλος Τάσος, συνδικαλιστής στη φαρμακοβιομηχανία

Ρούσης Γιώργος, πανεπιστημιακός, Πάντειο

Ρούσσος Σίμος, τ. δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου

Σακελαρόπουλος Σπύρος, πανεπιστημιακός, Πάντειο

Σαρρής Γιώργος, τραγουδοποιός

Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος

Σπαθής Μάκης, πανεπιστημιακός, ΕΜΠ

Σπανού Δέσποινα, συνδικαλίστρια ΑΔΕΔΥ

Σπύρου Αθηνά, δικηγόρος

Σπύρου Δημήτρης, σκηνοθέτης

Στάθης (Σταυρόπουλος), σκιτσογράφος

Σταυρόπουλος Τάσος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός

Σταμάτης Κώστας, πανεπιστημιακός, ΑΠΘ

Σωτήρης Παναγιώτης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας

Τσακνής Διονύσης, τραγουδοποιός

Φαρδέλλα Χρύσα, συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός

Φράγκου Λία, συνδικαλίστρια, ιδιωτική υπάλληλος

Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος

Χατζόπουλος Στάθης, δικηγόρος

Χουρμουζιάδης Γιώργος, πανεπιστημιακός, ΑΠΘ

Χρύσης Αλέξανδρος, πανεπιστημιακός, Πάντειο 

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τάδε έφη ΓΑΠ

«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες»

Δοξάστε τον!

Ο σοσιαλισμός στο 21ο αιώνα στη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τι λέει?


Σημ.: Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το μοντέλο της Βενεζουέλας, παραθέτω μια συνοπτική παρουσίαση της πολιτικής που ακολουθεί ο Τσάβες στη Βενεζουέλα, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο καταπληκτικό globalresearch.

Είναι το 4ο κείμενο-αφιέρωμα στη Βενεζουέλα. Τα προηγούμενα 3 μπορείτε να τα βρείτε στο site: http://www.cadtm.org/Venezuela,225

by Eric Toussaint
Reduce dependency on hydrocarbons and on the United States
One of the challenges that several previous governements have had to face, just as Chávez’ government must, is to diversify the productive apparatus in order to shake off the country’s extreme dependency on hydrocarbons (this is also true for the majority of the big oil-exporting countries). It was precisely to this end that, in the 1960s, a company such as SIDOR, the iron steel corporation, was created. Later, during the 1980s and 1990s, the neo-liberal governments privatized several public companies like SIDOR and decided to rely on foreign investments to diversify the economy. This was a failure.

In recent years, the Hugo Chávez government has in its own way been endeavouring to diversify the production infrastructure:
1. development and reinforcement of a steel and iron pole by carrying out a policy of import substitution (for instance, Venezuela is going to produce the pipes it needs for its pipelines whereas, up to now, they have been imported; with the help of the Chinese, Venezuela is going to produce railway equipment and re-develop its rail network);
2. support for local food production so as to come as close as possible to a situation of food sovereignty, while currently almost 90% of food products consumed in the country are imported (legacy of a decade-long use of oil revenues to import whatever Venezuela needed) ;

3. development of a petrochemical industry;

4. improvement of the production and supply of electricity, produced in the great majority from hydraulic energy (and fortunately not from oil). In this regard, contrary to the official position, Venezuela must avoid getting into electricity production from nuclear power;

5. nationalization of the cement industry so as to develop the government’s housing construction policy.

Venezuela is also seeking to reduce the share of exports to the United States,[2] its main buyer of hydrocarbons, by trying to increase its supplies to China (according to some goverment sources, there is hope that China will be buying as much as the United States by 2014, which seems a difficult objective to achieve).

Land policy

A land reform has been carried out,[3] cooperatives and small farms have been granted substantial subsidies, but the initial situation was very delicate. The share of agriculture in the country’s GDP is very low[4] and, with some important exceptions (for instance the regions of big market-garden production in the Andes[5]), Venezuela is one of the countries where the system of farmers’ smallholdings has been notably weakened due to the importing model that has prevailed for decades.

How can a local farming population be reconstituted so as to ensure food sovereignty for a population that will reach 30 million inhabitants in the coming years? The problem is admittedly a difficult one to solve. To this end, the State needs to implement a vast package of incentive measures such as: a substantial improvement in the quality of public services in rural areas so as to reduce rural exodus; support for family farming and other traditional forms of agricultural production without favouring cooperatives exclusively;[6] the development of a public retail network for farmers’ production, guaranteeing stable outlets and prices high enough to encourage producers and save them from the clutches of the private networks that impose their prices on producers and secure excessive profit margins for themselves.

Michael Lebowitz made a number of proposals regarding farming policy in Venezuela that should be implemented to improve the situation: “taking into account the existing contraband due to an overvalued bolivar and the diversion of goods through the black market, the solution does not lie in subsidizing by supplying free inputs such as means of production, nor in direct monetary subsidies to agricultural production (except in cases where new production facilities are built). Why? Because, given the circumstances, there is no kind of control ensuring that products go where they are needed – especially when control or monitoring mechanisms, which involve high transaction costs, are lacking.

Therefore to ensure that subsidies lead to a real increase in food supply on the national market, and at decent prices, the best form of subsidizing is through a State agency that buys products at a set price. This State agency can offer the producers a price that encourages production and can later make sure that the items are sold to the population via the Mercal network at prices lower than those paid to the producers.”[7]

The Venezuelan government’s debt policy

The public debt burden in percentage of GDP has been reduced over the last few years but one has to emphasize that the Chávez government is not initiating a comprehensive audit of the public debt, whereas it promised to do so on several occasions.[8]

Besides, one can only wonder about the appropriateness of taking on new loans when the price of the barrel of oil was high and when liquid assets were abundant. And yet, in 2006 PDVSA went into debt for 12 billion dollars by issuing bonds on the international financial markets. How can this decision, which was not discussed in the National Assembly, be justified? With the decline in the price of the oil barrel since July 2008 (even if the current price – between 70 to 80 dollars a barrel during spring 2010 – keeps Venezuela on the safe side for the time being), don’t the repayments by the PDVSA put a strain on its budget and excessively reduce its liquid assets? Why go into debt and transfer interests to the international (or national) private financial players if one has enough cash assets not to be forced to borrow money? These questions are unfortunately not being answered.

One should note that Chávez emphasizes the country’s endogenous development, which he defines as “self-centred, based on domestic resources and an integral part of the strong comeback of the national dimension.” Reducing PDVSA's external debt should be an interesting way of developing this definition.

Other steps to be programmed

One of the solutions that need to be implemented so that the State (instead of the present private banking sector) can retrieve a substantial share of the money it distributes (or spends) consists of transferring to the public sector (nationalizing) the greater part or the whole of the capitalist banking sector of Venezuela.[9] The State will then be able to re-invest part of the money it distributes (derived from its oil income) into the economy in the form of social spending or productive investments, in order to generate a virtuous circle of accumulation and the development of a public sector of the economy, as well as other kinds of ownership to be supported and strengthened (small private ownership, cooperative ownership, traditional forms of property among indigenous communities, etc.).
A second measure could consist of State control on foreign trade, so as to prevent a great part of the revenues it generates from being diverted towards capitalist accumulation and/or towards other countries through outflow of capital. A series of incentives of different kinds (taxes, subsidies, priorities in State orders…) is also needed to support the non-capitalist sector of the economy (obviously including small private ownership).[10]

Citizens’ and workers’ control to avoid 20th-like socialism
But what is absolutely essential is to set up mechanisms aimed at avoiding two major pitfalls:


1) the monopolization of decision-making processes by the State bureaucracy and

2) the emergence of a new bourgeoisie from within Chavism, which is already dubbed “bolibourgeoisie” (= the Bolivarian bourgeoisie, the section of the Chavist leaders who take advantage of their position to begin accumulating capital). [11]

Among other mechanisms, let us mention: establishing limits to the range of wages (for instance a scale from one to six) by reducing the highest wages and significantly raising minimum wages as well as other wages up to the average wages; forcing agents and civil servants to make an annual declaration of global incomes (salaries and other earnings and incomes) and personal wealth (since the accumulation of capital by bureaucrats is more often done through backhanders which do not appear in income statements whereas they do in statements of personal wealth); forcing citizens to declare their various bank accounts in the country and abroad (lifting bank secrecy); substantially increasing proportionality in income tax.

Improving the training of managers in public companies is also vital, because nationalizations require the creation of a recruitment pool of managers with high technical competence and a high level of political, social and ethical training. To step up the pace of nationalizations, a pool of managers has to be created, while simultaneously developing, as mentioned above, a policy of worker and citizen control. Unless this is done, there is the risk of creating public companies that are inefficient, and even corrupt.

The essential and certainly the most efficient remedy is to implement a policy of workers’ and citizens’ control over the accounts and running of companies and public institutions. It would enforce transparent management (so as to prevent embezzlement, squandering, use of the resources of companies or institutions for projects which are not socially or environmentally justified) through a comprehensive audit policy in which workers and users of services must actively take part.

There is also a need for appropriate transition from workers’ control to company self-management (while maintaining an external control). The whole battle for workers’ control, for citizen control (which I also call control by users), for self-management, is part of the building up of grassroots popular bodies, such as the communal councils. The right forms still remain to be found so that this construction of grassroots entities is not restricted to a fragmented view. This raises the question of setting up a national federation of control organizations through which popular power can become a reality.

Eric Toussaint, Doctor in Political Science (University of Liege and University of Paris VIII), is president of CADTM Belgium (Committee for the Abolition of Third World Debt, www.cadtm.org ). He is the author of A diagnosis of emerging global crisis and alternatives, VAK, Mumbai, India, 2009, 139p; Bank of the South. An Alternative to the IMF-World Bank, VAK, Mumbai, India, 2007; The World Bank, A Critical Primer, Pluto Press, Between The Lines, David Philip, London-Toronto-Cape Town 2008; Your Money or Your Life, The Tyranny of Global Finance, Haymarket, Chicago, 2005.

Translated by Stéphanie Jacquemont and Judith Harris, in collaboration with Francesca Denley and Christine Pagnoulle


Notes
[1] The first part of this series ‘Bolivarian Venezuela at the crossroads’ was posted on the CADTM website on 14 April 2010 under the title ‘Venezuela. Nationalization, workers’ control: achievements and limitations’ http://www.cadtm.org/spip.php?page=imprimer&id_artice=5587, the second part was posted on 18 June 2010 http://www.cadtm.org/Debate-and-contradiction-in-the (see also: http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article17417 ) under the title ' Debate and contradiction in the PSUV (United Socialist Party of Venezuela)’; the third part was published on 24 June 2010 under the title “The Venezuelan economy: in transition towards socialism?”

[2] According to the Instituto nacional de estadísticas, in 1999, the United States accounted for 47.36% of Venezuelan exports, and imports from the US amounted to 40.61% ot the total imports of the country. In 2007, these percentages respectively decreased to 52.4% for exports and 25.8% for imports.

[3] At the end of 2008, 2,675,732 hectares had been recovered from latifundias (large estates) and farmers had been given title deeds and contracts for a total of 1,862,247 hectares.

[4] The agricultural sector accounts for barely 4.39% of GDP whereas in Colombia it accounts for 12.1%. The Latin American average is 6.22% of GDP.

[5] See Alexandra Angeliaume and Jean Christian Talet, « Mutation maraîchère et accompagnement institutionnel dans les Andes vénézuéliennes (1950-2007) » chapter 4 of the second part in Olivier Compagnon, Julien Rebotier and Sandrine Revet (eds), Le Venezuela au-delà du mythe. Chavez, la démocratie, le changement social, Editions de l’Atelier/Editions Ouvrières, Paris, 2009, 238 pages

[6] The impact of the creation of the many farming cooperatives (and other cooperatives) has been rather mitigated in Venezuela (as has been the case for other countries that prioritized cooperatives over individual family farming).

[7] Michael Lebowitz, “De los subsidios agrícolas a la soberanía alimentaria”, 2 February 2008, 7 pages.

[8] Hugo Chávez announced the launching of a debt audit when he met a hundred or so delegates of social movements from all over the world in Januray 2006 after the 6th edition of the World Social Forum, a polycentric forum held in Caracas, Bamako and Karachi. I attended this meeting, which was entirely broadcast live on public television. Chávez also made a commitment to audit the debt in late 2008, during an ALBA meeting.

[9] A first measure in this direction was taken in 2009 when Banco de Venezuela was nationalized.

[10] In this respect, see Victor Álvarez’s proposals in the final part of his document mentioned earlier.

[11] Roberto López, a professor at the University of Zulia, criticizes a process “where private company sectors, which are not necessarily those trying to overthrow the government, but private sectors allied to the Bolivarian bureaucracy, have become multimillionaires during this period. An analysis should be made of these private groups and of their relationship with the economic assets of many leaders and prominent figures of the process. There seems to be a new Bolivarian bourgeoisie associated with business circles. For instance, a fact I heard about almost directly concerned subcontracting companies that had just been nationalized, expropriated, in the region of the Eastern Coast of the Lake and in almost all of them there were leaders who had participated in the coup (the military coup d’Etat of April 2002), in the oil lockout, and all were associated with PSUV leaders, revolution leaders, members of Parliament, Bolivarian governors, etc. ” See
http://www.aporrea.org/actualidad/n136767.html


ΠΗΓΗ: GLOBALRESEARCH

Είναι δυνατόν ποτέ να ονομάζονται ταυτόχρονα τόσο ο Γιωργάκης όσο και ο Τσάβες ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ? Ο ένας διώχνει τους γύπες και τα διεθνή αρπακτικά απο τη χώρα του και ο άλλος κάνει ταξίδια για να πουλήσει τα ασημικά... Μάλλον κάποιοι μας δουλεύουν με τις ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ.

"Έκραξαν" τον Γιώργο στην Πάρο..? Μα γιατί? Αφού "πάει πολύ καλά"?

Εκτός από τον δύσμοιρο Ξυνίδη που τα έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές σειρά πήρε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάρο για να περάσει ένα ήσυχο weekend όπως συνηθίζει τους τελευταίους μήνες που "κυβερνά" τον τόπο.

Οι λιμενικοί πλέον μετά τις περιπέτειες που είχε με το αγαπημένο του κανό έχουν γίνει η σκιά του. Έτσι και το Σάββατο καμία 30 λιμενικοί τον συνόδευαν.

Αυτό δεν απέτρεψε πολίτες που κάποια στιγμή όταν αποφάσισε να κάνει την βόλτα του, να τον αναγνωρίσουν και να τον αποδοκιμάσουν έντονα σε σημείο που αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν.
Όσο ο καιρός περνά και η κυβέρνηση έρχεται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με το λαϊκό αίσθημα και υφίσταται μεγάλη φθορά τόσο αρχίζει να ξεθωριάζει η εικόνα του Γ. Παπανδρέου.

Για παράδειγμα, είναι αρκετά τα κυβερνητικά στελέχη -και τα κομματικά- τα οποία πιστεύουν ότι:

• Ο Γιώργος στην ουσία δεν κυβερνά! Υπό την έννοια ότι δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα της κυβέρνησης, πέραν του να δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις στα Υπουργικά Συμβούλια, και προτιμά να ταξιδεύει, ενώ τα Σαββατοκύριακα επιλέγει τη θάλασσα, το κανό, το ποδήλατο...
Αυτό είναι πλέον φανερό και από τις καθημερινές δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που όλο και περισσότερο φέρνει προς οπερέτα, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με... γενικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους!

Μόνο τη βδομάδα που πέρασε είχαμε δεκάδες κόντρες μεταξύ υπουργών, μεταξύ βουλευτών και υπουργών, μεταξύ κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών και υπουργών, μεταξύ στελεχών και του ταλαίπωρου γραμματέα και πάει λέγοντας!

«Καλά, ούτε εφημερίδες δεν διαβάζει;», αναρωτιόταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την απορία του για την αδράνεια του πρωθυπουργού εν μέσω τέτοιων εικόνων!

Οι... τέσσερις σωματοφύλακες!

Μάλλον δεν διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και περιορίζεται στην ενημέρωση από τέσσερα στελέχη, στα οποία έχει πλήρη εμπιστοσύνη, με τους άλλους να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά... Οι τέσσερις είναι οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Παμπούκης, καθώς και ο ανερχόμενος αστέρας της νέας διακυβέρνησης Κ. Θέος. Από αυτούς βασικά ενημερώνεται, ενώ ο έτερος «αντ' αυτού» Θ. Πάγκαλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος, ή τουλάχιστον αποστασιοποιημένος, το τελευταίο διάστημα.
Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι η συνισταμένη της «ενημέρωσης» που του παρέχουν περιλαμβάνει τα εξής:

• Πρόεδρε, πάμε πολύ καλά, κι εσύ προσωπικά ακόμα καλύτερα. Μην πιστεύεις τις δημοσκοπήσεις!

• Να συνεχίσεις τα ταξίδια στο εξωτερικό, είσαι πια μια διεθνής προσωπικότητα. Τι νόημα έχει να ασχολείσαι με την καθημερινότητα στην Ελλάδα;

• Οι ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις είναι φυσιολογικές, πάντα θα υπάρχουν...

• Παρά τα όσα λέγονται, ο κόσμος είναι ακόμα μαζί μας!

Με τέτοια λοιπόν ενημέρωση και ανάλυση πώς να συμπεριφερθεί διαφορετικά ο Γιώργος; Μάλιστα, πληροφορίες μας κάνουν λόγο ακόμα και για ψυχρότητα με μέλη της οικογένειάς του, τα οποία του επεσήμαναν τα αντίθετα!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος πλέον είναι οργισμένος με τον... Γ. Παναγιωτακόπουλο λόγω των δραστηριοτήτων της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που ενοχλούν την πρωθυπουργική νιρβάνα!
citypress

Σημ.axinosp: Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος !!

ΠΗΓΗ: http://axinosp.blogspot.com/2010/07/blog-post_592.html