Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Το Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί το Γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα – Αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι δεν έχει μέλλον η εφαρμογή του μνημονίου θα ενεργοποιηθεί το plan b που περιλαμβάνει ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδος...

Τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και το πραγματικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα.
Η στάση των Γερμανών μπορεί να χαρακτηριστεί άτεγκτη είναι οπαδοί της ορθόδοξης και δογματικής άποψης ότι με ακραία λιτότητα μπορεί να επανέλθει μια οικονομία σε δημοσιονομική ισορροπία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι εκ των πραγμάτων θα καταρρεύσει οριστικά το σχέδιο υλοποίησης του μνημονίου το οποίο έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η Ελλάδα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο plan B δηλαδή να αποδεχθεί ακόμη και στάση πληρωμών της Ελλάδος.


Είναι προφανές ότι η έλευση της Τρόικα σήμερα απλά θα επιβεβαιώσει ότι η εφαρμογή του μνημονίου έχει καταπέσει, έχει καταρρεύσει το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά έχει δεσμευτεί ότι θα το επαναφέρει σε τάξη έτσι ώστε εν συνεχεία να ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του.

Όμως εδώ εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, αν η Τρόικα διαπιστώσει εκτροπή το ζήτημα δεν θα είναι αν η Ελλάδα θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου αλλά αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση η στάση πληρωμών κοινώς η χρεοκοπία θα είναι γεγονός.

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα διαπιστωθεί ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και εκ των πραγμάτων θα τεθούν επί τάπητος 3 εναλλακτικά σενάρια.

1)Χρεοκοπία
2)Η Ευρώπη αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο αποφασίζει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα.
3)Η Ελλάδα ζητάει να υπάρξει haircut στο νέο χρέος και στα ομόλογα του επίσημου τομέα.


Σε αντίθεση με την καλλιεργούμενη προσδοκία ότι η Ελλάδα θα διασωθεί αυτό που πρέπει να ειπωθεί κατά τρόπο ξεκάθαρο είναι ότι πλέον όλα παίζονται στην κυριολεξία.

Η κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την Ελλάδα.
bankingnews

Το βρήκα ΕΔΩ 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Έχουμε την 3η μεγαλύτερη ύφεση όλων των εποχών, και η Μερκελ προτείνει τη συνέχισή της.

Έχε χάρη που συνομιλήτες σου είναι τα τσιράκια σου που λάδωνες μέσω των γερμανικών κολοσσών....

Α.Μέρκελ για ... δέσιμο: "Πρέπει να τιμωρηθεί η Ελλάδα με ύφεση για να εξαγνιστεί"!

Τον αργό θάνατο της Ελλάδας επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ δηλώνοντας πριν λίγες ώρες ότι "η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, όπως η Ελλάδα, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση της οικονομίας της"!

Δηλαδή τίναξε στον αέρα με δυό κουβέντες όλες τις εγχώριες πομφόλυγες των κυβερώντων ότι δήθεν "εχθρός μας είναι η9 ύφεση και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με την τρόϊκα για να το επιτύχουμε"!

Πρόκειται στην ουσία για καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη ότι "Οι αμαρτωλοί πρέπει να υποφέρουν" και πλέον η αντίδραση της Α.Μέρκελ χρήζει ψυχιάτρου.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε ότι η εξυγίανση της χώρα μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από περισσότερη ύφεση! Δηλαδή αν δεν υποφέρουμε δεν θα δούμε τον παράδεισο!


Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών» όταν όλος ο πλανήτης και πάνω απ'όλα οι ΗΠΑ, τυπώνουν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.

Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των «προβληματικών» οικονομιών και την ύφεση, την ανεργία και την εξαθλίωση, ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!


Σε ό,τι αφορά στην «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίνεται και από τη χώρα της στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μέρκελ πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο και θα αποφασίσει για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 12 Σεπτεμβρίου…


Τι έχουν να πουν επ'αυτών οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης; Συμφωνούν; Αν όχι πρέπει σήμερα κι όλα να απευθύνουν διάβημα. Αλλά ποιος ... έχασε το θάρρος και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν αυτοί;

Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Όταν οι κυβερνήτες σου γλείφουν τους κερατάδες τύπου Ντράγκι, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Σπάει τα ρεκορ ύφεσης η Ελλάδα!

-" Για μας σημασία έχει η διάσωση του ευρώ - χωρίς να υπολογίσουμε το κοινωνικό - οικονομικό κόστος ή - τυχόν - ανθρώπινες απώλειες..."

(Μάριο Ντράγκι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας - με έδρα τη Φρανκφούρτη 09/07/2012).


Δείτε και άλλες δηλώσεις εδώ: http://epam-ir.blogspot.gr/2012/07/blog-post_11.html?spref=fb

Και ενώ αυτά λέγονται εις τας Ευρώπας....

...στην Ελλάδα σημειώνονται τα ρεκορ το ενα μετά το άλλο:

Ελλάδα: H τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία. Του Πάνου Παναγιώτου

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία, έχοντας ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929. Πηγαίνοντας πίσω μέχρι και το 1700, μόνο σε δύο άλλες περιπτώσεις έχουν υπάρξει μακροβιότερες υφέσεις: από το 1980 μέχρι το 1997 στη Λιβερία, μία χώρα στη Δυτική Αφρική και από το 1989 μέχρι το 1997,στο Τατζικιστάν, μία χώρα στα σύνορα με το Αφγανιστάν (στοιχεία BBC UK). Αμέσως μετά ακολουθεί η ύφεση της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο και πιθανό για δύο ή περισσότερα.

Διαβάστε όλο το πολυ ενδιαφέρον άρθρο....

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ: ΤΟ ΔΝΤ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ιστορία γράφει.....

Διαβάστε την αποκάλυψη και τον σχολιασμό που κάνει το πολύ καλό ΧΑΑ.

κοροϊδία, συνδιαλλαγή, "θα έρθουν δάνεια"

Η ετικέτα #κανείς δε λέει κάτι δεν αναφέρεται μόνο σε όσα δε λέγονται, τις περισσότερες φορές αναφέρεται στη πραγματική συζήτηση, με την οποία αντί να διαφωτίζεται το θέμα και να "οδεύει προς επίλυση" συνεισφέρει απλά στο να θαφτεί...

Τέτοιο παράδειγμα είναι δημοσιεύματα από Το Βήμα
- της Κυριακής 24/6/12:

- χθες, 1/7/12: Μπομπ Τράα: Ο μικρός Ολλανδός ανθύπατος -Η θύελλα από το ρεπορτάζ για τις προσλήψεις που έριξαν έξω το μνημόνιο και το πρωτοσέλιδο της «Le Figaro»

Με το πρώτο δημοσίευμα, Ο ΔΟΨ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Με το δεύτερο, έχουμε την επιβεβαίωση ότι ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ
Όταν διάβασα το πρώτο δημοσίευμα, έμεινα με την εντύπωση πως ήταν κάποιο "ρεπορταζ" με αποδέκτες τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Μπένυ, οι οποίοι καρφώθηκαν μαζί με τον ΓΑΠ
κάτι σα "κομματικά μαχαιρώματα" δηλαδή
όμως, διαβάζοντας και τα χθεσινά, θεωρώ ότι το πραγματικό θέμα βρίσκεται αλλού (ως συνήθως)

Η όλη ιστορία ΔΕΝ είναι "ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο"!
Η ιστορία είναι ότι ΤΟ ΔΝΤ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχώρια θέματα (πελατειακό κράτος) ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ, ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΤΕΣ
Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα υπήρχε "πολιτική" ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ: κάνε εσύ αυτό που θες (προσλήψεις) και δώσε μου εμένα το άλλο (ότι ήταν αυτό, δεν ξέρω)

Έτσι, έχουμε μια πανηγυρική επιβεβαίωση ότι τρώμε απίστευτη κοροϊδία... δε πα να 'χουμε κρίση, η κοροϊδία συνεχίζει αμείωτη... δεν διορθώνεται με τίποτα...

Οπότε μπορώ "άφοβα" να φαντάζομαι τα χειρότερα: η νέα νέα κυβέρνηση να αναλωθεί σε ασκήσεις ακρίδας, μην αφήνωντας τίποτα, ενόσω θα διαβεβαιώνει ότι "τα δάνεια θα έρθουν"... Ακούγεται ότι 4 μήνες λεηλασίας θα θα φανούν αρκετοί... Μετά, ότι γίνει...
Δείχνουν σα να μην έχουν καταλάβει ότι οι Ευρωπαϊοι δεν αστειεύονται, και ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν δόση εάν δεν "τικαριστεί" η λίστα των εκκρεμοτήτων, ειδικά εάν πρόκειται για ένα πολιτικό σχηματισμό που έχει σημαία την εφαρμογή του μνημονίου... Τα έλεγαν για το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ (ότι είμαστε έξω εάν βγει κλπ) αλλά η νέα νέα κυβέρνηση λειτουργεί σα να πιστεύει ότι δεν ισχύει το ίδιο για την ίδια... κούνια που τους κούναγε...
























δημοσιεύματα όπως Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι από τη μία μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια (σε σχέση με τα παραπάνω) και από την άλλη εξυπηρετούν μάλλον σκοτεινούς σκοπούς!

bold: θάψιμο
bold: ξέσκισμα

Σύμφωνα με το Εθνος το σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.
Πρόκειται για την Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα», το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων«Εδρα», την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», το Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ο ΟΚΕ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο «Συν-ειρμός», το Ωδείο Αθηνών, ο Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, η ΙΑΣΙΣ, η Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, το Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.
Τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης.