Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΗΠΑ: Μούφα ο νόμος για τον περιορισμό της οικονομίας-ζόμπι

Τελικά, η νομοθεσία για τον περιορισμό της ασυδοσίας των τραπεζών και της Wall Street ήταν μια μπαρούφα... Άλλη μια απόδειξη του πόσο μικρή είναι η δύναμη της πολιτικής να θέσει κανόνες στην οικονομία-ζόμπι. Τι περίμεναμε απο την πατρίδα της Goldman Sachs, της JP Morgan και των άλλων καρχαριών? Η πραγματική οικονομία πεθαίνει...

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία:
Στρογγύλεψαν τις αιχμές του νόμου για τις τράπεζες

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"Ωστόσο, αρκετοί γερουσιαστές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος υποστηρίζουν ότι ο νόμος που πέρασε δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο, δεν περιορίζει την εξουσία της Wall Street στην πραγματική οικονομία και τελικά δεν αποτρέπει ένα μελλοντικό κραχ. Κάτι που δεν είναι άμοιρο της δράσης των τραπεζικών λόμπι που απασχόλησαν περισσότερα από 1.000 άτομα και δαπάνησαν περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια τους τελευταίους 17 μήνες, προκειμένου να επηρεάσουν τους Αμερικανούς νομοθέτες να κωλυσιεργήσουν και τελικά να «σκοτώσουν» μέτρα που θα περιόριζαν τη μελλοντική κερδοφορία της Wall Street.

Το γρήγορο κλείσιμο της κουβέντας και η ψήφιση του νόμου στη Γερουσία ήταν μέρος της τακτικής τους, πριν οι γερουσιαστές βρεθούν αντιμέτωποι με τους εξαγριωμένους ψηφοφόρους τους στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ετσι σημαντικές τροπολογίες έμειναν εκτός νομοσχεδίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου