Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το βιβλίο της Ιστορίας της Ελλάδας θα γράψει: Ο πρωθυπουργός έστησε ένα ΨΕΥΔΟΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ για να φύγει, και οι ελιτ στήσαν ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ για να φέρουν τον δικό τους πρωθυπουργό.

Το Time γραφει: Πραξικόπημα των τραπεζιτών σε Ελλάδα και Ιταλία;


ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΛΕΞΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ...  



ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Ναι, στήθηκε «ψευδοπραξικόπημα»!

Μια συγκλονιστική μαρτυρία επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για «στημένο ψευδοπραξικόπημα» από το ίδιο το Μαξίμου προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου!

Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς, οδήγησε στον «αποκεφαλισμό» της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ:

Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά… ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής:

«Έχετε δίκαιο συνολικά, αλλά δεν ήταν ιδέα του Π.Μπεγλίτη. Τον πήρε στο τηλέφωνο ο «από πάνω» (σ.σ. εννοούσε τον Γ.Παπανδρέου) και του ζήτησε να κάνει αυτό που έκανε. Τον διέταξε επί της ουσίας. Είναι γεγονός ότι και αυτός δεν αντιστάθηκε. Υπήρχαν αντίθετες γνώμες, ειδικά όταν κατέστη αντιληπτό για ποιο λόγο θα ζητήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις, αλλά δεν μας άκουσε ο υπουργός. Έπρεπε να γίνει αυτό για να είναι πειστικός την επόμενη ημέρα στις Κάννες ο Παπανδρέου. Κατ’αυτό τον τρόπο έφτασε και τόσο βαθιά το «μαχαίρι» στους ανώτατους. Δυστυχώς...»

Μετά από αυτό τι να πούμε; Όταν στήνονται πολιτικές συνωμοσίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ελαφρά τη καρδία, για να δικαιολογηθεί ένα πολιτικό λάθος όπως το δημοψήφισμα, γίνεται αντιληπτό πόσο είχε αντίληψη της εθνικής ασφάλειας η προηγούμενη κυβέρνηση και σε πόσο σε υπόληψη είχε τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε εμείς οι άλλοι ασφαλείς. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν λογοδοτεί κανένας…

«Λερώθηκαν» σχεδόν είκοσι ανώτατοι αξιωματικοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις γνώρισαν την μεγαλύτερη αναταραχή μετά το 1974, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους (με εξαίρεση τον Αρχηγό της Αεροπορίας) απόλυτα άπειροι αξιωματικοί για τέτοιες θέσεις και τελικά σήμερα είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ’ ό,τι δύο εβδομάδες πριν…

ΠΗΓΗ: defencenet

Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, συναντά σφοδρές αντιδράσεις από το νομικό κόσμο της χώρας, για μη τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος, κυρίως σε ότι αφορά το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού. Αν τελικά υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος, είναι πρόδηλο ότι τις όποιες ευθύνες τις φέρει κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά το Σύνταγμα (άρθρο 30) είναι ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος και ως εκ τούτου ο θεματοφύλακας του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 1, ο ΠτΔ διορίζει τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2, πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος που έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Αν δεν υπάρξει δυνατότητα… σχηματισμού κυβέρνησης, τότε σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3, θα πρέπει να δοθούν διερευνητικές εντολές με τη σειρά στο δεύτερο και τρίτο κόμματα. Αν και τότε δεν υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της ίδια παραγράφου του άρθρου 37, ο ΠτΔ υποχρεούται να αναθέσει την πρωθυπουργία στον Πρόεδρο του ΣτΕ ή του Αρείου Πάγου, προκειμένου να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 2, αν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί και υπάρχει κόμμα που να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ), τότε ο ΠτΔ διορίζει υποχρεωτικά πρωθυπουργό, το πρόσωπο που θα υποδείξει η ΚΟ του πλειοψηφούντος κόμματος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 4, αν στο κόμμα που ανατίθεται διερευνητική εντολή δεν έχει αρχηγό (εδώ και τα τρία πρώτα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ έχουν αρχηγούς) ή εάν ο αρχηγός δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, τότε ο ΠτΔ δίνει την διερευνητική εντολή, στο πρόσωπο που προτείνει η αντίστοιχη ΚΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Αυτό το τελευταίο που λέει το Σύνταγμα, ότι δηλαδή: «εάν ο αρχηγός του κόμματος δεν έχει εκλεγεί βουλευτής» σημαίνει με ερμηνεία a contrario, ότι δεν μπορεί να διορισθεί πρωθυπουργός, πρόσωπο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Παπαδήμος δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό.

Αντιλαμβάνεστε άραγε τι λέει το Σύνταγμα εδώ;;; Ο ΠτΔ δεν μπορεί να δεχτεί να διορίσει πρωθυπουργό, ούτε τον ίδιο τον αρχηγό ενός κόμματος, τη στιγμή που δεν είναι βουλευτής. Πως είναι δυνατόν να δέχτηκε ο κ. Παπούλιας να διορίσει πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο ο οποίος δεν είναι ούτε αρχηγός κόμματος ούτε βουλευτής;;;

Πολλοί, πιο «ήπιοι», κάνουν λόγο για ενέργειες στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Η δική μας αντίθετα νομική άποψη είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση λειτουργεί πέρα από τα όρια αυτά, κατά σαφή παράβαση των ανωτέρω συνταγματικών διατάξεων.

Σύμφωνα τέλος, με την παρ. 3 του άρθρου 120 του Συντάγματος: «O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος». Σύμφωνα δε με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».

Θέλετε τη γνώμη μας; Η νομιμότητα θα πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως με τη νόμιμη οδό που είναι οι εκλογές, διαφορετικά δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις.

Εάν επικρατήσει η πιο πάνω νομική άποψη, καμία από τις ενέργειες που θα κάνει η παρούσα κυβέρνηση δεν θα δεσμεύει τον ελληνικό λαό, ως μη νόμιμη. Τα δε δικαστήρια έχουν υποχρέωση να μην εφαρμόσουν κανένα νόμο αυτής της κυβέρνησης ως αντισυνταγματικό.

Πέτρος Χασάπης

ΠΗΓΗ: Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου