Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο

Στον Πύργο τον Λευκό..


Οι νέοι της Ισπανίας βρήκαν την ευκαιρία να μας πικάρουν για την μη εξωτερίκευση της απόγνωσής μας. Ένα πλακάτ έγραφε: "Κάντε ησυχία οι Έλληνες κοιμούνται". Καλά δεν λέω πως περιμέναμε τους φίλους του Ναβάρο και του Γκασόλ να μας υποδείξουν την επόμενη κίνησή μας , αλλά έστω κι έτσι φαίνεται πως μια σπίθα κινητοποίησης έχει ανάψει. Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα αυξημένη κινητικότητα στο facebook, μικρές ομάδες που πάλευαν να οργανωθούν και να κατέβουν ειρηνικά στο δρόμο. Τώρα έπεσα πάνω σε μια αρκετά ελπιδοφόρα κίνηση, η οποία προτείνει ήδη την πρώτη της δράση. Αύριο Τετάρτη στις 25 Μαΐου από τις 18:00 καλούνται οι αγανακτισμένοι Έλληνες να φωνάξουν με την σειρά τους. Δεν μπορεί παρά να είναι μια καλή αρχή.

Και προσωπικά νομίζω πως είναι εύστοχη και η επιλογή της εποχής και η επιλογή της Θεσσαλονίκης με την παράδοση στην πρόκληση πολιτικών εξελίξεων. Το προχώρησα πολύ όμως. Ξεκινάμε αύριο από τον Λευκό Πύργο, φτύνουμε το λαρύγγι μας στους ανίκανους, ζεσταινόμαστε και μετά δίνουμε τη σκυτάλη σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, με παράλληλες δράσεις. Μόνο με ογκώδεις, ακομμάτιστες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα σταματήσουμε να είμαστε μια στατιστική. Η κατηγορία των ανθρώπων που θεωρεί ανίκανους αυτούς τους ανθρώπους να αποφασίσουν με δίκαια κοινωνικά κριτήρια για τις τύχες μας και τις τύχες των παιδιών μας.

"Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.".

Χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες. Λέξεις που στην σύγχρονη Ελλάδα έχουν εννοιολογικά γίνει συνώνυμες με την ρουφιανιά, το ψεύδος, την ηθική σήψη. Φτάσαμε στο σημείο να μην θέλουμε ιδεολογίες στην παρέα. Εκεί μας έχουν οδηγήσει οι "ιδεολόγοι" της μεταπολίτευσης. Αγανάκτησα. Από καιρό. Κι από εδώ και πέρα δεν θα χάνω ευκαιρία να το δηλώνω.
Απο RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου