Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο βασικός εκβιασμός τους είναι κενός περιεχομένου. Για μισθούς ενός και δύο μηνών δεν θα υποθηκευσουμε τη χώρα και το μέλλον των παιδιών μας για δεκαετίες....Δεν πιστεύω να μασήσουμε τώρα....


Χθες το βράδυ στο πανελ της Τρέμη, βγήκε μια Αθηνά Δρέττα του ΠΑΣΟΚ, φορώντας ένα κολιέ απο πέρλες σαν καρύδια (σσ.:...πόσο ufo πρέπει να είσαι για να βγεις έτσι στην τηλεόραση σήμερα), 

η οποία χαιρέκακα απειλούσε τους εκπροσώπους του Συριζα με το επιχείρημα:

¨ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ 2, 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ;;;"

Στην πραγματικότητα, απειλούσε δηλαδή με το επιχειρημα:

"Κοιτάξτε, το Μνημόνιο μας έφερε σήμερα στο σημείο να μην έχουμε φραγκο στο ταμείο καθώς τα γαμήσαμε όλα. Γιατί δεν συνεργάζεστε για να συνεχίσουμε να τα γαμάμε όλα, όπως λέει το Μνημόνιο;"

Απίστευτα πράγματα, υποβάθμιση της νοημοσύνης του λαού και απεγνωσμένη προσπάθεια των Κουραδοmedia και των ΑΛΗΤ, (που λεέι και ο Νεωτερα) να συντηρήσουν στην εξουσία τους προστατευόμενούς τους....

Σήμερα λοιπόν βρήκα τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με το ταμειακό πρόβλημα του ελληνικού κράτους:

απο άρθρο στα Νέα

Τα ταμειακά διαθέσιμα και η στάση της τρόικας
Αγωνία επικρατεί μεταξύ οικονομικών κύκλων σχετικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από την τρόικα, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση τη νύχτα αξιωματούχου του ΔΝΤ ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα.Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμης πηγής, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου που υπάρχουν σήμερα επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της χώρας ώς τα μέσα Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκταμιευθεί το υπόλοιπο της πρώτης δόσης του δανείου της τρόικας, ύψους 5,3 δισ. ευρώ. Αυτό κανονικά πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, χωρίς να προηγηθεί επίσκεψη της τρόικας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξάλλου, πηγών από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών της σήμερα, ανακοινώνοντας ότι αναμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης και θεωρεί ότι τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν. Με άλλα λόγια, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα η δόση του Μαΐου των 5,3 δισ. ευρώ θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί – με κάποιον τρόπο – ο σεβασμός των δεσμεύσεων της χώρας έναντι της τρόικας. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι η τρόικα δεν θα θελήσει να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα και να σταματήσει τη χρηματοδότηση. Το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει να δώσει αυτές τις δεσμεύσεις προς την τρόικα. Να σημειωθεί ότι μέσα στον Μάιο λήγουν ομόλογα 4,5 δισ. ευρώ που πρέπει να εξοφληθούν στην ώρα τους για να μην κηρυχθεί η χώρα σε πτώχευση και υπάρξουν προβλήματα με την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επειδή η τελευταία δεν θα μπορούσε να δεχθεί ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση.

Αλλά ακόμη οξύτερο τίθεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης για το διάστημα μετά τα μέσα Ιουνίου (ή λίγο αργότερα, αν εν τω μεταξύ γίνουν δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Δημοσίου).Η επόμενη δόση, ύψους 29 δισ. ευρώ, θα δοθεί πλέον με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τις επιδόσεις της στην εφαρμογή του Μνημονίου, καθώς και με βάση τη συμφωνία πάνω σ’ ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 11,6 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014.

Είναι προφανές ότι μόνο μια σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο και επομένως η επόμενη δόση θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές διεργασίες που αρχίζουν αύριο.


Σαν απάντηση παραθέτω το ακόλουθο απόσπασμα απο τον Old Boy:

"......Το έχουμε λοιπόν εμπεδώσει πάρα μα πάρα πολύ καλά το ένα και μοναδικό αφοπλιστικό ερώτημα που θέτετε επί δύο και πλέον ατελείωτα χρόνια και χωρίς να βρούμε μια σίγουρη απάντηση για το πού αλλού θα βρούμε τα λεφτά,



για το πώς αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε,
σας απαντήσαμε πως παίρνουμε το ρίσκο να πάψουν να μας δίνουν τα λεφτά,
πως παίρνουμε το ρίσκο να αλλάξουν όλα όσα ξέραμε για τον τρόπο που ζούμε,
αφενός επειδή ήδη έχουν αλλάξει, επειδή ήδη ζούμε αλλιώς, ενώ πολλοί δεν ζουν απλώς αλλιώς, ζουν ήδη στις καταστάσεις που τόσο γλαφυρά περιγράφετε,
και αφετέρου επειδή φτάνει μια στιγμή που αυτό που βιώνεις εξουδετερώνει αυτό που σου επικοινωνείται και προσπαθεί να σε χειραγωγήσει......"


 Σήμερα, με το Μνημόνιο έχουμε:
  • 1,5 εκατομμυρια άνεργους.
  • Ειδικο λογαριασμό να δίνει προτεραιότητα σε τοκογλύφους και όχι στο λαό.  
Λοιπόν, για μισθούς ενός και δύο μηνών δεν θα υποθηκευσουμε τη χώρα και το μέλλον των παιδιών μας για δεκαετίες... Ηδη πολλοί Έλληνες στον ιδιωτικό τομέα είναι απλήρωτοι για μήνες και μήνες...
Γκε γκε ανθρωπάκια;;;

Όπως πολύ ευστοχα το θέτει και σχολιαστής στο capital:

Διανοίγεται η προοπτική μιας ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και των μνημονίων (ουσιαστικά από μηδενική βάση), αρκεί να υπάρξει μια κυβέρνηση στοιχειωδώς πατριωτική και υπεύθυνη να το πράξει.
Οι εκβιασμοί δεν περνάνε πλέον και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση. Μη δίνοντας την επόμενη δόση, κατ' ουσία οι δανειστές κυρήσσουν στάση πληρωμών στον εαυτό τους (εφόσον ήδη έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στο Α' τρίμηνο του 2012) ενώ αν οι Γερμανοί θελήσουν να εκβιάσουν έξοδό μας από το Ευρώ, απλά θα πυροβολήσουν το πόδι τους! Ας δοκιμάσουν λοιπόν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου