Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι επιστολές των Βενιζέλου-Σαμαρά στο ΔΝΤ, τις οποίες.ζητεί να ανακαλέσουν ο Τσίπρας...

Μάλλον δείχνουν οτι δεσμεύτηκαν για διαφορετικά πράγματα ο καθένας.

Βενιζέλος:

«Επιπλέον της επιστολής του πρωθυπουργού, θα ήθελα να επιβεβαιώσω την ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης και την στρατηγική απόφαση της να εφαρμόσει αυστηρά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Είναι επίσης ξεκάθαρη η επιλογή μας να προωθήσουμε τάχιστα τις δομικές αλλαγές και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να ανασκευάσουμε οποιεσδήποτε λανθασμένες αντιλήψεις για την θέληση και ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.Όπως θα αποδειχθεί στην πράξη, η Ελλάδα δεν είναι μόνο συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς συνεταίρους της αλλά, πρωτίστως είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό της.

Συνεπώς, επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι τις προηγούμενες λίγες ημέρες, μετά από μια σειρά συναντήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε, υποστηριζόμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μια σειρά από παρεμβάσεις για την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και 2012. Τα ακόλουθα μέτρα έχουν αποφασισθεί:

- Μείωση του αφορολόγητου του φόρου φυσικών προσώπων στα 5.000 ευρώ από το τρέχον επίπεδο των 8.000 ευρώ και προσαρμογή προς τα κάτω των τρεχουσών εξαιρέσεων. Πιο συγκεκριμένα, η εξαίρεση για άτομα πάνω από τα 65 έτη, τα επιδόματα παιδιού και η συγκεκριμένη εξαίρεση για άτομα κάτω των 30 ετών μειώνονται αναλόγως.

- Μείωση του τμήματος των συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ μηνιαίως κατά 20% και σε περίπτωση συνταξιούχων κάτω των 55 ετών κατά 40% για το τμήμα της σύνταξης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, επιταχύνουμε τη μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις και μειώνουμε σημαντικά το εφάπαξ που καταβάλλεται στους συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους.

- Μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα (της γενικής κυβέρνησης και τους ιδιωτικού δικαίου οργανισμούς, εξαιρώντας τα ειδικά καθεστώτα μισθοδοσίας) κατά μέσο όρο 20% μέσω της αλλαγής του μισθολόγιου του δημοσίου τομέα.

- Τοποθέτηση σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζομένων στη γενική κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα λειτουργήσει όπως συμφωνήθηκε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Το μέτρο πιθανόν να επεκταθεί με αμοιβαία συναίνεση ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του. Η εργασιακή εφεδρεία θα οργανωθεί έτσι ώστε να έχει ουσιαστική επίδραση στον λογαριασμό μισθών και στις δημόσιες δαπάνες. Η συνολική αποζημίωση κατά τη διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας και η λήξη της θα κανονισθεί έτσι ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω δημοσιονομικός στόχος.

- Ένα πλαφόν θα ορισθεί στη διάθεση των εσόδων από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και από τον διακανονισμό των παραβάσεων χρήσης γης.

Όλα τα παραπάνω θα νομοθετηθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, βασισμένη σε τεχνοκρατικά κριτήρια, να επιταχύνει τις πωλήσεις των μεριδίων σε κρατικές εταιρείες, στα ακίνητα και εκτάσεις γης, καθώς και σε παραχωρήσεις.

Μετά τις παραπάνω αποφάσεις -οι οποίες απαιτούν τεράστιες θυσίες από τους Έλληνες, αλλά είναι απαραίτητες για να διορθώσουμε παραλείψεις τόσων πολλών ετών- ελπίζουμε ότι σύντομα θα δρέψουμε καρπούς και θα βελτιωθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει αυτά τα μέτρα πριν την αξιολόγηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις συνθήκες για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης και της 6ης δόσης. Η κυβέρνηση επίσης σκοπεύει να επικαιροποιήσει και άλλες όψεις του προγράμματος υλοποίησης και να κλείσει οποιεσδήποτε υπολειπόμενα δημοσιονομικά κενά για το 2013/2014.

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου στις 21 Ιουλίου και είναι ζωτικές για την προστασία και το μέλλον της ευρωζώνης, στην οποία η Ελλάδα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος".

Σαμαράς:

Oπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους  της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά  με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.   

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι  τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές  πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου  να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της  Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει  την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι  να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Τις επιστολές τις βρήκα ΕΔΩ και ΕΔΩ (όπου αναφέρει τα εξής):

 

"Την ικανοποίηση του Βερολίνου εκφράζει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως «η δέσμευση του ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη». Στην επιστολή δεν περιλαμβάνονται οι πολιτικές αναφορές που υπήρχαν στην πρόσφατη επιστολή Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μεταξύ των οποίων και η διενέργεια εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. ..


Άρον, άρον ακύρωσον τις εκλογές προσταζαν οι Γερμανοί πριν 6 μήνες. 

Ως κατάλληλη απάντηση σήμερα, στις συνθήκες εκβιασμού που επιβάλλουν  θα μπορούσε να ήταν και η ακόλουθη:

 

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ...


Το πειραματόζωο αντέδρασε. Και αντέδρασε ανατρεπτικά, σαρώνοντας σε πρώτη φάση κυριολεκτικά τους βασικούς πυλώνες του πολιτικού συστήματος, στέλνοντας στα “τάρταρα” την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Το σχεδόν ετοιμοθάνατο πειραματόζωο, τράνταξε τα πάντα με το καθαρό και ηχηρό μήνυμα του ότι θέλει να επιβιώσει, ότι δεν θέλει άλλο από το φάρμακο που το οδηγεί σταθερά στο θάνατο.

Η λαϊκή βούληση κάτι παραπάνω από καθαρή και κρυστάλλινη ζητά επιτακτικά αλλαγή πολιτικής , αλλαγή πορείας, αλλαγή πλεύσης για την χώρα. Ζητά πολιτικές τουλάχιστον επιβίωσης και όχι ακόμα μεγαλύτερης εξαθλίωσης.

Και αν το μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί εδώ και τώρα, ζητά τουλάχιστον να αλλάξουν οι επαχθείς και απάνθρωποι όροι του.

Ο Ελληνικός λαός , αυτό το πειραματόζωο των “εξτεμιστών του νεοφιλελευθερισμού”, διεκδικεί την δική του ευκαιρία να επιβιώσει. Και την διεκδικεί σε ένα περιβάλλον που καταγράφονται σημαντικές αλλαγές .

Με τον άξονα των “Μερκοζί” πλέον να μην υπάρχει πλέον μετά την ήττα στην Γλλικές Προεδρικές Εκλογές του Ν. Σαρκοζί και την επικράτηση του Φ. Ολάντ , με την Ρουμανία να πετυχαίνει μετά από αναδιαπραγμάτευση με το Δ.Ν.Τ χαλάρωση της ασφυκτικής δημοσιονομικής πολιτικής , μετά από εκλογική ανατροπή της Δεξιάς Κυβέρνησης , με την Ιρλανδία στις 31 Μαϊου να είναι έτοιμη να πει “όχι” στο δημοψήφισμα στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που επέβαλαν οι “Μερκοζί”.

Η κατανόηση του “σεισμού της κάλπης” , αλλά και του μηνύματος που εξέπεμψε ένας ολόκληρος λαός, είναι μια σημαντική παράμετρος που όλοι οφείλουν να καταλάβουν. Στις κρίσιμες μέρες που ακολουθούν και στους ποικίλους εκβιασμούς που πιθανόν να επιχειρηθούν, η ενότητα του Ελληνικού λαού, είναι μονόδρομος. Οι πολίτες είναι ρεαλιστές , απαίτησαν με συντριπτικό τρόπο ανατροπή, όμως καταννοούν ότι δεν μπορούν όλα να γίνουν σε λίγα 24ωρα.

Συνεπώς ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα , ομαλής και σταθερής απεμπλοκής από την αθλιότητα των βάρβαρων μνημονίων, μπορεί να είναι το σημείο της σύγκλισης και της έκφρασης της ενότητας του λαού και μιας ευρείας πολιτικής συμμαχίας. Μιας συμμαχίας χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς , που θα έχει ως μόνο στόχο την πραγματική σωτηρία της χώρας , με την απεμπλοκή της από τα εξωπραγματικά και βάρβαρα μνημόνια και με σταθεροποίηση της θέσης της στην Ευρώπη.

Η χώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη , αυτό δεν αμφισβητείαται και όσοι επιχείρησαν εκτός ή εντός Ελλάδας , να δημιουργήσουν αμφιβολλίες γι΄αυτό, το έκαναν μόνο για να εκβιάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου