Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δικαιοσύνη των πλουσίων;;

Σοβαρότατες αιχμές κατά της Δικαιοσύνης άφησε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζής, κάνοντας λόγο για απίστευτες ολιγωρίες αλλά και για «ανεξήγητες αποφάσεις» !
Ο κ. Ρακιτζής όταν ρωτήθηκε για την πορεία των διώξεων κατά δημοσίων υπαλλήλων είπε: «Στα έξι χρόνια που είμαι Επιθεωρητής έχω στείλει στον εισαγγελέα 450 υποθέσεις και δεν έχει τελεσιδικήσει καμία. Δεν μπορώ όμως να επέμβω περαιτέρω....
στη Δικαιοσύνη. Έχει συνταγματική ανεξαρτησία. Ούτε μπορώ να ζητήσω εξηγήσεις», είπε και συνέχισε: «Υπήρξα ο ίδιος 38 χρόνια δικαστής, όπως επίσης ο πατέρας μου και ο γιος μου. Μπορώ να ξέρω από μέσα πολλά πράγματα. Ο Δάντης στην Κόλαση κάνει ειδική αναφορά ότι ο επίορκος δικαστής είναι στον τέταρτο κύκλο της κολάσεως. Εκεί βασανίζεται». Ερωτηθείς για την έκδοση απαλλακτικών βουλευμάτων επωνύμων απάντησε: «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από την σωρεία των καταγγελιών» ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων είπε ότι αν υπήρχε αξιοποίηση θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ελλείμματος.
Σχετικά με το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία διαφθοράς, παρατήρησε ωστόσο ότι οι περισσότερες είναι μονοπρόσωπες και ότι στοχεύουν απλά να παίρνουν κονδύλια, ενώ αμφισβήτησε την εγκυρότητα του καταλόγου με τα ονόματα των ΜΚΟ. Επιπλέον, έκανε λόγο για πρόβλημα διαχείρισης των κληροδοτημάτων, συμπληρώνοντας ότι δεν θα είχαμε οικονομικό πρόβλημα αν τα αξιοποιούσαμε.
Από τον Πόρο όπου βρισκόταν, για το Συμπόσιο της Σύμης, ο πρωθυπουργός σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις Ρακιντζή: «Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει»
Αυτό το τελευταίο που να αναφερόταν άραγε; Στους πλούσιους, ή τους φτωχούς;
Να σημειωθεί τέλος ότι εδώ και 10 μήνες δεν έχει ανανεωθεί η θητεία του κ. Ρακιντζή και όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό απάντησε ότι συνεχίζει το έργο του και περιμένει είτε την ανανέωση είτε την αντικατάστασή του.

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=53702

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου