Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τι θέλει η Ουγγαρία? Φόρο στις τράπεζες? Τέλος το "δάνειο" απο το ΔΝ-ΕΕ!

ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας επέμεινε στην επιβολή ενός νέου φόρου στον χρηματοπιστωτικό τομέα αποκλείοντας την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας, με συνέπεια να διακοπούν οι συνομιλίες του Σαββατοκύριακου με ΕΕ και ΔΝΤ.
Οι εκπρόσωποι των διεθνών πιστωτών σαφώς δήλωσαν πως η στρατηγική της κυβέρνησης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν είναι ανεπαρκής και πως η κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να λάβει σκληρότερα μέτρα, μία κίνηση που προβλέπεται να προκαλέσει πανικό στις αγορές και να οδηγήσει σε υποτίμηση το φιορίνι.
Το πρωί Δευτέρας το φιορίνι έχανε 2,7% και τα σπρεντ των κρατικών ομολόγων της χώρας είχαν αυξηθεί 20-25 μονάδες βάσης.

Αναλυτές θεώρησαν πολύ "σπάνια" τη στάση αυτή των ΕΕ-ΔΝΤ να διακόψουν τις συζητήσεις για την παροχή του υπόλοιπου (5,5 δισ ευρώ) του δανείου διάσωσης 20 δισ ευρώ στην Ουγγαρία βάσει της συμφωνίας του 2008.
Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει πετύχει πρόοδο στη δημοσιονομική της σταθεροποίηση μειώνοντας το κρατικό έλλειμμα στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, οι πιστωτές της δεν το έκριναν ικανοποιητικό και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 200 δισ φιορινιών για τη μείωση του ελλείμματος.
Να σημειωθεί πως η Ουγγαρία μετά από 5 έτη προγραμμάτων λιτότητας δεν έχει άμεση ανάγκη της χρηματοδότησης των ΔΝΤ-ΕΕ σήμερα, όμως ήθελε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα σαν δίχτυ ασφαλείας. Συνεπώς η απουσία συμφωνίας είναι πιθανόν να πλήξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην πορεία αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΟΟΟΧΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ... ΠΑΡΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου