Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΒΙΝΤΕΟ: Cantona: "Σκοτώστε τις Τράπεζες !!"



"Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι, βλέποντας τέτοια δυστυχία γύρω μας, εκτός και αν ζεις σε μια γυάλα.


Αλλά μετά υπάρχει μια περίπτωση που μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Είμαι λίγο ανήσυχος με αυτούς που..Τελικά δεν είμαι ανήσυχος, αλλά νομίζω είναι σημαντικό αυτές τις μέρες να τους υπερασπιστούμε(για δικούς μας λόγους).

Αυτές τις μέρες τι σημαίνει να είσαι στους δρόμους, τι σημαίνει να διαδηλώνεις, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου!!

Σε τελική ανάλυση δεν είναι ο σωστός τρόπος τώρα πια!

Δεν παίρνουμε τα όπλα να σκοτώσουμε ανθρώπους και να κάνουμε επανάσταση.

Η επανάσταση αυτές τις εποχές είναι πραγματικά εύκολη να την κάνουμε!!

Τι είναι το σύστημα, το σύστημα περιστρέφεται γύρω από τις Τράπεζες, βασίζεται στις τράπεζες, έτσι πρέπει να καταστραφεί αρχίζοντας από τις Τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι τα 3 εκατομμύρια του κόσμου που είναι με τα πλακάτ στους δρόμους, να πάνε στις Τράπεζες και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και αυτές θα καταρρεύσουν, 3, 10 εκατομμύρια άνθρωποι και οι Τράπεζες θα καταρρεύσουν, δεν υπάρχει πραγματική απειλή, αληθινή επανάσταση, πρέπει να πάμε στην Τράπεζα, σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει αληθινή επανάσταση, δεν είναι κάτι περίπλοκο, αντί να κατεβαίνουνε στο δρόμο και να οδηγούμε κάνοντας χιλιόμετρα με το αμάξι, απλά πας στην Τράπεζα της χώρας σου και αποσύρεις τα λεφτά σου, και αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, να αποσύρουν τα λεφτά τους, το Σύστημα καταρρέει. Χωρίς ΟΠΛΑ, χωρίς ΑΙΜΑ, χωρίς τίποτα από όλα αυτά.

Δεν είναι δύσκολο, και σε αυτή την περίπτωση, θα μας ακούσουν με άλλο τρόπο.

Εργατικά Συνδικάτα!! Μερικές φορές θα πρέπει να προτείνουμε κάποιες ιδέες σε αυτά !!"

Καντονά Ποδοσφαιριστής

Στην Γαλλία δεν χάνουν τον καιρό τους αυτοργανώνονται για να αποσύρουν μαζικά τα λεφτά τους στην 7 Δεκέμβρη του 2010.

Μια απλή πρόταση που τα κρατικοδίαιτα κοπρόσκυλα της Αριστεράς, αρνούνται να προτείνουν στο λαό!!

Αδέλφια εμπρός μαζί και εμείς με το Γαλλικό Λαό να ρίξουμε τα λαμόγια τους Τραπεζίτες που μας ρουφάνε το αίμα !!

7 Δεκεμβρίου μαζί με τους Γάλλους αλλά και τους Υπόλοιπους Ευρωπαίους χτυπάμε τον Καπιταλισμό έτσι απλά. Διαδώστε το !!
 
Τo βρήκα στο Axinosp
 
Σημ. hypethros: Πολύ σημαντικό το βίντεο, μιας και ο Καντονά δεν είναι απλά ένας Γάλλος ποδοσφαιριστής, αλλά πραγματικά ένα είδους "τοτεμ" και για το Αγγλικό ποδόσφαιρο και ειδικά για τους φίλους της Manchester United. Απ' οτι φάινεται η κατάσταση στην Ευρώπη δείχνει να παίρνει ένα πιο ριζοσπαστικό δρόμο....
 
Εμείς εδω, αν και αντιμετωπίζουμετο μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουμε:
  • μια ΓΣΕΕ που προγραμματίζει απεργίες για ....2 μήνες ΜΕΤΑ,
  • μια αριστερά που αντί να ενωθεί με το λαό και να ορθώσει το αναστήμα της, τρώγεται με τα ρούχα της,
  • κι ένα λαό που στην πλειοψηφία του είτε δεν ασχολείται, είτε ελπίζει να σωθεί απο τον απο μηχανής θεό...
Γράφοντας αυτά θυμήθηκα μια πολύ καλή ανάρτηση σχετικά με το....

...Γιατί δεν αντιδρούμε ?

(απο το newdimensioncosmos)


Δίχως αμφιβολία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία την μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική κρίση μετά την κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας. Εξήντα πέντε χρόνια μετά έχουμε πάλι κατάλυση εθνικής κυριαρχίας αλλά η επίτευξή της πραγματοποιήθηκε με διαφορετικά εργαλεία.



Τότε την περίοδο 1941-44 χρησιμοποιήθηκαν Στούκας και τεθωρακισμένα πάντσερ ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οδεύουμε προς την ίδια κατάληξη. Κατάλυση του συντάγματος και της εθνικής κυριαρχίας, οικονομική καχεξία , ανεργία, ανέχεια σε τεράστιες κοινωνικές ομάδες της χώρας.


Τον τελευταίο χρόνο κατέρευσαν τα πλέον βασικά κοινωνικά κεκτημένα τα οποία δεν άγγιξαν τόσες κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο (ακόμα και η επταετής δικτατορία).

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι απλό. Γιατί δεν αντιδρούμε? Γιατί αυτή η παθητικότητα? Καταστρέφουν την Ελληνική κοινωνία με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς είμαστε σχεδόν άπραγοι . Γιατί?


Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι , οικονομικοί, κοινωνικοί, ψυχολογικοί και ίσως πολλοί άλλοι. Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε μερικούς.


Απόθεματα καταθέσεων: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 200 δις. Euro καταθέσεις των Ελλήνων στις «Ελληνικές» τράπεζες πράγμα που σημαίνει οικονομικό απόθεμα στην ύστατη ώρα ανάγκης που λειτουργεί ανασταλτικά σε βίαιες αντιδράσεις μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού (πιο απλά δεν έφτασαν ακόμα στο αμήν).


Παραοικονομία: Οι περισσότεροι οικονομολόγοι την εκτιμούν να φτάνει το 40% ως και 50% του ΑΕΠ της χώρας. Χρήματα που δεν δηλώνονται στην εφορία ΟΜΩΣ κυκλοφορούν στην αγορά και «υποκαθιστούν» ως ένα βαθμό το κλείσιμο της τραπεζικής στρόφιγγας.


ΜΜΕ: Τα μέσα μαζικής ενωμέρωσης τα οποία έμμεσα στηρίζουν το μνημόνιο (είτε γιατί έχουν συμφέροντα με την παρούσα κυβέρνηση-βλέπε κρατικές διαφημίσεις,μεγάλα δημόσια έργα- είτε γιατί θα έχουν πρόσβαση στο πακέτο βοήθειας 110 δις της ΕΕ.) Με δεδομένη , δυστυχώς , την προσκόληση που έχει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην προκατασκευασμένη ενημέρωση των ΜΜΕ έχει αδρανοποιηθεί από την μαζική πλύση εγκεφάλου που δέχεται καθημερινά.


Μεγάλος κομματικός στρατός: Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με τη διόγκωση του Δημόσιου τομέα δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κομματικός στρατός που πλησιάζει τα 2.000.000 ψηφοφόρους (υπολογίστε 800.000 δημοσίους υπαλλήλους μαζί με τις οικογένειές τους). Αυτός ο «στρατός» είναι κλειδωμένος σχετικά με τα κριτίρια πολιτικών επιλογών. Σε αυτή την τεράστια κοινωνική ομάδα τα πολιτικά, κοινωνικά,εθνικά, ιδεολογικά κριτίρια είναι εξαφανισμένα παντελώς. Κυριαρχεί ολοκληρωτικά ο κομματάρχης που με διόρισε. Το πρόβλημα είναι ότι ο κομματικός αυτός στρατός είναι ο καθοριστικός παράγων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τώρα σε ποιο εκλογικό σχηματισμό ανήκει αυτός ο στρατός , το αφήνουμε στη κρίση σας.


Ιδεολογική κοινωνική μηχανική. Δυστυχώς πέτυχαν να μας εμφυτέψουν βαθιά στο υποσυνείδητο τα ιδεολογικά κατασκεύασματα περί σοσιαλισμού , καπιταλισμού,δεξιάς,αριστεράς και άλλων πολλών. Ο κυρίαρχος κανόνας σε αυτά τα ιδεολογήματα είναι ο εξής: Οι κοινωνικά ευαίσθητες κυβερνήσεις που αγαπούν το λαό είναι οι σοσιαλιστικές-αριστερές ενώ οι κοινωνικά ανάλγητες είναι οι δεξιές. Με βάση αυτό τον κανόνα είναι αδύνατον σε «δεξιές» κυβερνήσεις να πάρουν τέτοια μέτρα. Οι πλέον αποτελεσματικές για να το πετύχουν είναι οι «σοσιαλιστικές-αριστερές». Και αυτό το ιδεολόγημα έχει μετουσιωθεί σε πιστεύω για την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας και ουδετεροποιεί τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε μία συνειδητοποιημένη συλλογική αντίδραση.


■ Η ψυχοσύνθεση του Έλληνα : Ο ατομικισμός και Εγωϊσμός του Έλληνα, που αποτέλεσε το βασικό συστατικό (στη θετική του εκδοχή) της δημιουργίας του πολιτεύματος της δημοκρατίας, είναι η τροχοπέδη σήμερα για οργανωμένη και συλλογική δράση. Έχουμε μία βασική ψευδαίσθηση. Την ψευδαίσθηση ότι δε ζούμε σε κοινωνίες αλλά σε μικρόκοσμους ή ακόμα και σε μικρούς κλειστούς γυάλινους πύργους. Δε μας αγγίζει όταν ένα εργοστάσιο κλείνει και μένουν άνεργοι 250 εργαζόμενοι ή όταν μία μεγάλη επαγγελματική και κοινωνική ομάδα πλήτεται βάναυσα από σκληρά οικονομικά μέτρα. Τι μας νοιάζει αφού εμείς έχουμε δουλειά? ΛΑΘΟΣ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την προώθηση από τους πλανητικούς «ηγέτες» του ατομικού μοντέλου ζωής και την κατακρήμνηση της συλλογικότητας αποτελεί λογικό επακόλουθο η απάθεια της Ελληνικής κοινωνίας.


Το Τέλος των συνδικαλιστών: Πολύ βασικό. Η συνδικαλιστική ηγεσία που θα αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό για οργανωμένη κοινωνική αντίδραση έχει εξαγοραστεί πλήρως. Διατήρησε τα αποκλειστικά δικά της κεκτημένα προδίδοντας με τον χειρότερο τρόπο τους συμπολίτες τους . Τα τεχνάσματα μάλιστα των 24ωρων απεργιών περισσότερο λειτουργούν ως στιγμιαία εκτόνωση της λαϊκης οργής παρά συγκροτημένη μέθοδος αντίστασης.


Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλους λόγους για την ανύπαρκτη σχεδόν αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα του ΔΝΤ. Οι παραπάνω είναι πολύ βασικοί και δυστυχώς λειτουργούν συνδιαστικά. Ο εντοπισμός των αιτιών της μη αντίδρασης του Ελληνικού λαού αποτελεί το πρώτο στάδιο. Το επόμενο βήμα θα είναι οι τακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για συλλογική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου