Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΟΛΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ !

Η οικονομία δεν πρόκειται τώρα να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεώνεται ακόμη περισσότερο μέχρις οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Εως ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...
ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΙΦΟΥΝΑ, ΟΥΤΕ 11 ΜΗΝΕΣ… !

Αναρτηση στο Spiegel-Online

«Το ΔΝΤ ζητά ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας»:

Το ΔΝΤ αμφιβάλλει για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών διάσωσης της Ελλάδας και πιέζει για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Αυτή την απαίτηση διατύπωσαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σε συνομιλίες τους τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Έτσι, στο ΔΝΤ διαγράφεται αλλαγή γραμμής πλεύσης. Τώρα πλέον, προφανώς δεν πιστεύει ούτε το ίδιο το Ταμείο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυγιανθεί με τα μέχρι τώρα μέτρα. Είναι αναγκαίο να μειωθεί το βάρος του χρέους από 150% περίπου επί του ΑΕΠ, που είναι σήμερα – επιχειρηματολογούν εκπρόσωποι του ΔΝΤ μιλώντας στους Ευρωπαίους.

Πιθανοί τρόποι είναι ένα «κούρεμα» του χρέους, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων ή η μείωση των τοκοχρεολυσίων.

Και οι τρεις εναλλακτικές λύσεις καταλήγουν στο ότι οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους.

Κατά την άποψη του ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει το ταχύτερο να αρχίσει συνομιλίες με τους πιστωτές της και να τους ανακοινώσει τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση χρέους.

Χτές ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης μετά από άρθρο του Economist, στο οποίο το βρετανικό περιοδικό υποστήριζε ότι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία έχουν ήδη χρεοκοπήσει και θα έπρεπε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους. Στο ίδιο κλίμα είναι πάντοτε και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει και το τελευταίο σεντ.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Το ΔΝΤ διαψεύδει ότι πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, απλώς η τρόικα συνιστά επιτάχυνση των αλλαγών και διαρρέουν διάφορα διευκρίνισαν πριν από λίγο πηγές από το υπουργείο Οικονομικων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε σήμερα ένα άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από το ΔΝΤ για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.“Οπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, δήλωσε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Τι όντως συμβαίνει. Οι αγαπητοί τοκογλύφοι που βεβαίως έχουν δύο πρόσωπα, μόλις εισήγαγαν στο ενεργό οπλοστάσιό τους την απειλή θανάτωσης (αυτή είναι η επίσημη κήρυξη χρεωκοπίας, ή “αναδιάρθρωση” χρεους) της οικονομίας και του γυφτομπατσόκ αντάμα. Από τη μιά διαρρέουν από τα κορυφαία Μέσα τους την επισημότερη, από το ίδιο το ΔΝΤ, κλήση σε χρεωκοπία, απο την άλλη διαψεύδουν από τις ίδιες πηγές.

Ετσι καταδεικνύεται το θανάσιμο αδιέξοδο που έχει φτάσει η Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Αθήνας, αναμένοντας την διαρκώς αναβαλόμενη επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόϊκας. Εκτός από την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων σε έλλειμα 10,6%, ύφεση, στασιμοπληθωρισμό, ανεργία, μηδενική φαίνεται η πρόοδος στα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, λόγω ατολμίας και απατεωνοτσαπατσουλιάς.

Διστάζει και καθυστερεί η συμμορία ΓΑΜΑΠ εντ φριέντς να τα βάλει με την κοινωνική της βαση στο Δημόσιο, τα “ρετιρέ” των γυφτοπασόκων. Να κάνει και απολύσεις στις ΔΕΚΟ που στην ουσία που απαιτούνται. Διστάζουν να προχωρήσουν την “απελευθέρωση”, κοροϊδεύουν ως προς το διωγμό στα επαγγέλματα . Αδυνατούν ούτως ή άλλως εκ φύσεως, από την πολιτικά σαθρή και εγκληματική τους υπόσταση, οι υπουργοί να ασκήσουν Διοίκηση, οπότε πέρα από οριζόντιες περικοπες δεν πρόκειται να προωθήσουν κάποιες αλλαγες στην οργάνωση που απαιτούνται μαζύ με τις “οικονομίες”.

Ετσι κάθε περικοπή δημιουργεί έναν επιπλέον πολλαπλασιαστή μπαχάλου, οπότε πολλαπλασιάζονται και οι αντιδράσεις. Μεγάλος κίνδυνος να αφυπνιστούν “κοπρίτες” που βρίσονται σε χειμέρια νάρκη δεκαετιών. Γύρω απ’ το γιωργάκη βρίσκονται κοινοί ποινικοί και πράκτωρες, ακριβώς όπως συνέβαινε με τον πατέρα του, άσχετο εάν τώρα έχουν εκσυγχρονιστικό προφίλ. Η κυβερνητική λειτουργία ειναι η ίδια, η ΑΛΗΤ και τα συμφέροντα αποτελούν τον κορμό και το όριό τους.

Οι ξένοι τα γνωρίζουν όλα αυτά και είναι εξαιρετικά καχύποπτοι λόγω της συνεργασίας σε μπίζνες-ΜΙΖΕΝΣ με τα συγκεκριμμένα λαμόγια, την απληστία των οποίων έχουν πολλές φορές ξεφωνίσει στο παρελθόν. Γι αυτό και πυροβολούν κατευθείαν με το ατομικό τους όπλο που ειναι η χρεωκοπία μας κι ο θάνατός τους… Στόχος των διεθνών τοκογλύφουν που κατευθυνουν την τρόϊκα, να το επαναλάβουμε, ειναι το εμπράγματο ψαχνό, η εκποίηση της ελλαδάρας που έχουν “εξασφαλίσει”, νομίζουν με τις δανειακές συμβάσεις, αρκεί να κάνουν γρήγορα. Συνεπώς το θέμα μας είναι πολιτικό και πρέπει να πέσουν κεφάλια για να ανακοπεί η ταχύτατη πορεία προς τον αφανισμό μας.

Απο τα Νεώτερα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου