Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΚΚΕ εναντίον Καζάκη.Γιατί;

Η ανάρτηση στο πολύ καλό ιστολόγιο Θραξ Αναρμόδιος, με πολύ εύστοχα σχολία, (όπως το σχόλιο που την ακολουθεί). 

Ο Ριζοσπάστης ειρωνεύεται τον Δ. Καζάκη: “Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα”


Το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης είναι απάντηση-κριτική στην ομιλία του Δημήτρη Καζάκη, στο Πολεμικό Μουσείο, στις 14 Ιανουαρίου 2012, στην ημερίδα που οργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών με θέμα “Τα αίτια της κρίσεως στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβασή της” και όπου εκτός από τον Δημήτρη Καζάκη μίλησαν και αρκετοί επιστήμονες και ιερείς.

Με το «κομβοσχοίνι» και το… θείο έλεος
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος – αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση. Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα.

Που κατέληξε και σε «πορίσματα – συμπεράσματα» τύπου: «(…) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (…) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (…) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (…) και αδιάλειπτη προσευχή – επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με”»… 

Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό».

Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας». Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα! Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.
Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά – πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.


——————-

Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

 
H Ελλάδα είναι χώρα φτιαγμένη για εμφυλίους. Μας πηδάνε τα τελευταία χρόνια (και δεν ανεφέρομαι στις λιτότητες) και ΔΕΝ προσπαθούμε να βρούμε κοινό παρονομαστή, μπας και πορευτούμε, αλλά πώς θα βγάλουμε το μάτι του άλλου. Ο Καζάκης έχει λογική, την παρουσιάζει με αρχή μέση και τέλος, τυχαίνει να συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λέει, ακόμη και με την Αλέκα ΜΠΟΡΩ να βρώ πράγματα που συμφωνώ (κάπου τα χαλάμε στα ιδιοκτησιακά) αλλά σημασία έχει ότι ΜΠΟΡΩ να βρώ κοινούς παρονομαστες με κάθε μη Καταζαφέρη. (Αυτός είναι Ο.Φ.Α)

Αν δεν μάθουμε να βρίσκουμε τι κοινό παρονομαστή έχουμε και εάν απλά αναλωνόμαστε σε χαρακτηρισμούς και ημιμάθειες, θα μας έχουν φεσωμένους εσαεί. Τι κατάρα, Θεέ μου!

 Έτσι ακριβώς...

Υ.Σ. Περισσότερα σχόλια στο Olympia  που το αναδημοσίευσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου