Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΛΟΣ στο επιίδομα ανεργίας, για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 14.500€?? ...Ναι?? ....Ψοφήστε παρακαλώ!

Όπως διαβάζω στην σημερινή Ελευθεροτυπία:
ΤΟ ΔΝΤ -που ενέκρινε την τρίτη δόση του δανείου για τον Δεκέμβριο- προειδοποιεί πως αν οι στόχοι των 12,8 δισ. ευρώ δεν πιαστούν, τα μέτρα θα είναι πιο οδυνηρά, με πρόσθετους φόρους και νέα περικοπή μισθών και συντάξεων. Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με νόμο από τη Βουλή μέχρι τον Μάρτιο. Με τη νέα έκθεση του ΔΝΤ αλλάζει το μισθολόγιο του Δημοσίου στα πρότυπα των ΔΕΚΟ, με τα επιδόματα να περιορίζονται στο 10% του μισθού, και καταργείται το 7ωρο. Ερχεται από το 2012 ακρίβεια σε τρόφιμα, ρούχα και τιμολόγια ΔΕΚΟ, λόγω επέκτασης του υψηλού ΦΠΑ (23%) σε ευρύτερη γκάμα ειδών πρώτης ανάγκης. Περικόπτονται κοινωνικές παροχές, όπως επιδόματα ανεργίας, για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 14.500 ευρώ. Επίσης, προβλέπονται μαζικά λουκέτα σε ΔΕΚΟ και πωλήσεις εταιρειών και ακινήτων του Δημοσίου.
Πηγη: Ελευθεροτυπία

Αν κάνεις τον υπολογισμό, για να έχεις οικογενειακό εισόδημα 14.500€ θα πρέπει ο καθένας απο το ζευγάρι να παίρνει 604€ / μήνα. Δηλαδή αν παίρνεις 610 μισθό, τότε το κράτος σε θεωρεί εύπορο και σου κόβει το επίδομα ανεργίας. Δεν κόβουν τα @ρχίδι@ τους καλύτερα....

Μόνο οι απασχολούμενοι στον τουρισμό είναι 800.000. Άνθρωποι που ξεσπιτώνονται τα καλοκαίρια και δουλεύουν νυχθημερόν για να επιβιώσουν, αναγκάζονται το χειμώνα να μείνουν χωρίς δουλεία μιας και κανείς δε ζητάει τουριστικό προσωπικό το χειμώνα. 

Με το να τους καταργήσεις το επίδομα ανεργίας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι σαν να τους καταστρέφεις τις οικονομίες μιας ζωής. Οικογένειες και οικογένειες ζούνε (ή συμπληρώνουν το εισόδημα) απο αυτό το επίδομα ανεργίας. Εκτός αν πιστευει κανείς οτι με 700€ το μήνα μπορείς να βάλεις και λεφτά στην άκρη. Κανονίστε να εξαγριώσετε ΚΑΙ αυτούς τους ανθρώπους.

Γιατί μετά ΔΕ σας βλέπω να φτάνετε ως το Μάρτιο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου