Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΒΙΝΤΕΟ: Ο πραγματικός κυρίαρχος του παιχνιδιού


Από το "φασιστικό μανιφέστο" του Μουσολίνι –όπου ο "κορπορατισμός" (Corporatismo) αναφερόταν ως ένα εναλλακτικό όνομα για το φασισμό – έως τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις ιδιωτικοποιήσεις των ημερών μας, το παρασκήνιο πίσω από την τεράστια ανάπτυξη των πολυεθνικών στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα σκοτεινό και βρώμικο.


Μαζί με τον εθνικό πλούτο, οι κυβερνήσεις μεταβιβάζουν και την αυτοκυριαρχία των κρατών στις πανίσχυρες εταιρίες. Αντίθετα με τα κράτη, οι πολυεθνικές δεν έχουν καμία υποχρέωση να προστατεύσουν τους πολίτες, έχουν ανοιχτά απολυταρχική δομή (οι εντολές μεταβιβάζονται μονοδιάστατα από πάνω προς τα κάτω), και δεν δεσμεύονται από τους εθνικούς νόμους (για την ακρίβεια, μπορούν σταθερά να εκβιάζουν τα κράτη με μαζικές απολύσεις, κλείσιμο και μεταφορά παραγωγικών μονάδων, μείωση εσόδων από φορολογία κλπ.).

Η εταιρία Serco αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι πολυεθνικές κάνουν κουμάντο στη ζωή μας, απειλώντας την ελευθερία μας...

Βγαλμένη μέσα από τους χειρότερους οργουελικούς εφιάλτες, η εταιρία Serco είναι ήδη ισχυρότερη από τα περισσότερα κράτη του πλανήτη.

Μπορεί να μην την έχετε ακούσει ποτέ, όμως εκτός από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αγγλίας ελέγχει και πολλούς άλλους νευραλγικούς τομείς (π.χ. μεταφορές, φυλακές, κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, εκπαίδευση κ.α.) σε κράτη όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, το Ντουμπάι, οι Η.Π..Α. κ.α.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου