Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Der Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Για συμφωνία ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό.

Σε τριπλάσιο μέγεθος από τις καταθέσεις στην Ελλάδα ανέρχονται τα κεφάλαια που έχουν καταθέσεις Έλληνες πολίτες στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Το ποσό αυτό, κατά το Spiegel, είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών».

Αναφέρεται επίσης ότι μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υπάρχει ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας θα σημάνει ότι οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.

www.kathimerini.gr

600 δις είναι κοντά 2 φορές το ελληνικό χρέος.... Και μας λένε οτι ο ΓΑΠ θα βάλει τους κολλητούς του να πληρώσουν? 

Το βρήκα ΕΔΩ μαζί με άλλα πολυ ενδιαφέροντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου