Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πρόταση για μια "άλλη" κυβέρνηση

Ο Κώστας Καββαθάς, στο άρθρο του: Οι προβληματισμοί μου για τις εκλογές,

αναρωτιέται ποιό κόμμα να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές


Έτσι, αφού απορρίπτει, εκ της άτοπου απαγωγής, όλα τα γνωστά κόμματα καταλήγει στο εν λόγω άρθρο ως εξής:

Με το δίκιο σας απορείτε τι ψήφισα στις εικονικές κάλπες που έστησα για τις ανάγκες του παρόντος πονήματος. Λοιπόν… Έφτιαξα μία κυβέρνηση που αποτελείται από 100 «πυροβολημένους», περήφανους, μορφωμένους πολίτες. Από άνδρες και γυναίκες που, δεν φοράνε γραβάτες και Λουμπουτέν αλλά, ψηφιακά “φυσεκλίκια” και μπαντάνες και στα χέρια κρατάνε σκουπόξυλα. Που μιλάνε στο λαό αφού ΠΡΩΤΑ ζητήσουν συγγνώμη επειδή θα του “φάνε” την ώρα και σκύβουν το κεφάλι από ντροπή όταν περπατούν στο δρόμο.


Μία κυβέρνηση που, πρώτα θα εξηγούσε πως λειτουργεί το σύστημα των οικονομικών δολοφόνων πίνουν (πραγματικά) το αίμα των λαών και μετά θα καλούσε τους νέους Αγρότες, τους Δασκάλους, τους Μηχανικούς, τους Γιατρούς, και κάθε Εργαζόμενο που θα ήθελε να στηθεί το “Δημόσιο” του 21ου αιώνα αλλά, και όλους τους πολίτες που νοιάζονται για αυτή την χώρα, να βάλουν πλάτη για να απαλλαγούν από τα καρτούν της Πολιτικής και Οικονομικής ζωής

Φανταστείτε μία “επαναστατική” κυβέρνηση που δεν θα έτρεχε πίσω απ’ τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ αλλά, θα τα ανάγκαζε, με το αφόρητο χιούμορ των μελών της, να τρέχουν αυτά ξωπίσω τους. Μία κυβέρνηση με σημαία την προσωπική και εθνική αξιοπρέπεια και βάθρο την ταπεινότητα και το μέτρο
Τι λέτε; Μία παρόμοια κυβέρνηση θα μπορούσε να γυρίσει το πλοίο ή θα την έπαιρναν με τις πέτρες;_Κ.Κ.


Καλό ερώτημα, που μάλλον η απάντηση είναι ΝΑΙ και στα δύο σκέλη του.

Και το πλοίο θα ήταν δυνατόν να το γύρισει, και με τις πέτρες θα την παίρνανε.

Αλλά αφού έγινε στην Τυνησία, όπου ένας Blogger συμμετέχει ως υπουργός στη  κυβέρνηση, μπορεί να γίνει και εδώ.

Απλά θεωρώ οτι η συμμετοχή μόνο ένος blogger, σαν τσόντα, σε υφιστάμενα πολιτικά κόμματα και κυβερνητικά σχήματα, δεν αποτελεί λύση.

Μια κυβέρνηση αποτελούμένη, ως επι το πλείστον, απο  ανθρώπους που συστηματικά δεν φοβήθηκαν να πάρουν θέση και να καταθέσουν την άποψη τους για την πορεία της χώρας, σε περιόδους σκοταδιστικούς και απόκρυψης της αλήθειας, θα είναι σίγουρα καλύτερη απο αυτές που μας προτείνουν τα ΜΜΕ, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές.

Γιατί, όπως έγραψα και σε σχόλιο μου:

"Ανθρώπους που μπορείς να τους εμπιστευτείς καθώς ξέρεις τι πρεσβεύουν, το βάθος και το πλάτος των γνώσεών τους, και τις αναλυτικές και συνθετικές τους ικανότητες. Αυτούς τους ανθρωπους μπορείς να τους εμπιστευτείς ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ, όχι απο την τηλεόραση αλλά επειδή γνωρίζεις τη στάση τους (τα γραπτά μένουν).

Το θέμα είναι η πλατφόρμα συνεργασίας και ο συντονισμός για την αποτύπωση ξεκάθαρου και συνεκτικού προγράμματος δράσεων.

Εαν βγείς και μιλήσεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο λαό, μόνο τότε έχεις ελπίδα να τον κινητοποίησεις σε ένα πανεθνικό σχέδιο αναγέννησης.

Χρόνο δεν έχουμε."

Το πλήρες άρθρο του Κ. Καββαθά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου