Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Χρησιμοποιούν κάποιοι το ποδόσφαιρο για να προκαλέσουν εξέγερση;

Δώστε βάση σε αυτό το άρθρο:

Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου 
Όταν ο Μανώλης Ρασούλης έγραφε τον «Υδροχόο» δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κάποτε, μεταξύ άλλων, τον... ύμνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για αυτό όμως, ξεχώριζαν οι μεγάλοι καλλιτέχνες από τους Φοίβους. Γιατί έγραφαν διαχρονικούς στίχους που αντέχουν στον χρόνο. Πέρασαν δεκαετίες, θα περάσουν κι άλλες, αλλά... «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» στο άθλημα που έχει για μόνιμο έμβλημα το κόκκινο φωτάκι.

Υπάρχει όμως, μια ουσιώδης διαφορά πλέον. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Περνάει δύσκολα, η καθημερινότητά του έχει γίνει σκληρή, τα νεύρα είναι τεντωμένα, οι σχέσεις δοκιμάζονται. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να νιώθει ότι του... βιάζουν το μυαλό τη στιγμή που προσπαθεί να ξεχαστεί βλέποντας τη μπαλίτσα του.

Τα παραδείγματα τον τελευταίο καιρό είναι άπειρα. Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκαν δύο γεγονότα που σημειώθηκαν με διαφορά μιας ημέρας. Απλά αφορμή. Γιατί αιτίες υπήρχαν πολλές εσχάτως, αλλά μέρα με τη μέρα αυξάνονται και πληθύνονται αντί να μειώνονται. Κι αν το θέμα της αναβολής του ΟΦΗ-Ολυμπιακός το ακούσατε, το video από το ματς της Λάρισας με τον Πανσερραϊκό το είδατε; Πραγματικά τι διάολο κάνουν ορισμένοι; Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν με την επιδειξιομανία τους.

Ένας βοηθός σηκώνει σημαία για offside σε τετ α τετ της ΑΕΛ από εκτέλεση πλαγίου άουτ και ο διαιτητής υπακούει σταματώντας τη φάση. Ο τερματοφύλακας των Σερρών βουτάει για δήθεν χτύπημα αντιπάλου μπροστά στα μάτια του διαιτητή που αφήνει τη Λάρισα με δέκα.

Και τελικά οι Σέρρες κερδίζουν. Όσοι δε, παρακολουθούν στενά το πρωτάθλημα της Football League βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι το κυνηγητό στην ΑΕΛ συνεχίζεται με τους... περυσινούς ρυθμούς. Άρα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με λάθη. Εξετάζουμε ζήτημα πρόθεσης. Γιατί όμως; Ποιος ο λόγος να κυνηγάνε μια ομάδα με τόσο κόσμο; Τα δικά της λάθη εξάλλου, ήταν αρκετά ώστε να την κρατήσουν εκτός διεκδίκησης ανόδου. Το να τους «δείχνουν» ξεκάθαρα ότι δεν τους γουστάρουν ποιον ωφελεί και τι εξυπηρετεί;

Μια μέρα πριν, η ΕΠΟ αποφασίζει την αναβολή του ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Γιατί; Έτσι. Απλά για να γίνει μια επίδειξη δύναμης και εξουσίας. Με τον Ολυμπιακό ολοφάνερα ανώτερο, γιατί να προκαλούν ακόμα και οπαδό που έχει καταπιεί ένα κουτί λεξοτανίλ;

Το πρωτάθλημα έχει κριθεί (κατά την ταπεινή μας γνώμη), δεν υπάρχει επιστροφή όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Λοιπόν; Ποιος ο λόγος της πιο σκανδαλώδους αναβολής που σημειώθηκε στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

Το ζήτημα έπαψε πια να είναι μόνο ποδοσφαιρικό, μπασκετικό, αθλητικό. Η κοινωνία βράζει και όλοι έχουν υποχρέωση να κατεβάσουν τους τόνους. Να σταματήσουν να προκαλούν! Δεν το καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία ψάχνει αφορμές για να εξεγερθεί;

Εντάξει, ποτέ δεν θα σταματήσει ο ισχυρός να επιβάλλεται, ειδικότερα στην Ελλάδα. Ούτε θέλουμε να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο διαφανές και κρυστάλλινο σαν το Champions League. Αυτή τη στιγμή όμως, περισσότερο από τις όποιες ποδοσφαιρικές επιτυχίες προέχει να πείσουν τον κόσμο ότι μπορεί να ασχολείται με τη μπάλα χωρίς να του ανάβουν κι άλλο τα λαμπάκια.

Οι μειώσεις, ο φόβος της απόλυσης, η δυσκολία εξεύρεσης εργασίας που προκαλούν τριβές σε όλα τα επίπεδα είναι αρκετά σοβαρά προβλήματα για να του σκοτίζουν κι άλλο τα... ούμπαλα με τη μπάλα. Κόφτε το επιτέλους πριν να είναι αργά!
απο το gazzetta





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου