Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Μπορεί η Ρωσία να διαγράψει το ελληνικό χρέος;

H αρνητική εξέλιξη στο θέμα της Συρίας, όπου το αιματοκύλισμα οδηγεί σε απομόνωση την χώρα, μπορεί να στρέψει την Ρωσία σε άλλες διεξόδους στην Μεσόγειο. Ποια είναι η χώρα που θα μπορούσε να στραφεί η Ρωσία για να διατηρήσει την πρόσβαση της στη Μεσόγειο;

Η Ελλάδα φυσικά, αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους!

Αυτό το στηρίζουν στο γεγονός πως η Ελλάδα στενάζει πλέον υπό τον κλοιό της Δύσης , που έχει κυριολεκτικά ρουφήξει οτιδήποτε υπάρχει στην Ελλάδα, σύμφωνα με το thestival.gr, και επιπλέον δεν ενδιαφέρεται για καμία επένδυση. Αντίθετα οι Ρώσοι, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό μέσω του ρωσικού Κολοσοούη Gazprom θέλει να αποκτήσει ένα ισχυρό μερίδιο από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ!

Μία 30ετης ή 50ετης συμφωνία που θα έδινε δικαίωμα πρόσβασης στο ρώσικο ναυτικό στη Μεσόγειο μέσω του λιμανιού του Πειραιά θα ήταν αμοιβαία επωφελής. Με την πάροδο του χρόνου η συγκεκριμένη συμφωνία θα μπορούσε να αποφέρει στην Ελλάδα μέχρι και $200δισ!
Μπορεί αυτό να το κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος;

Σύμφωνα με τους FT, ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, που θα έχει έντονες νατοϊκές ενστάσεις. Αντίθετα μία επόμενη ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί στον άξονα Βρυξέλλες-Βερολίνο και να πάρει τέτοιες μεγάλες αποφάσεις.

Φυσικά το άρθρο φωτογραφίζει τον Αντώνη Σαμαρά , αλλά δίνει και ένα ξεκάθαρο στίγμα πως η πολιτική της ύφεσης δεν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, από την στιγμή που μπορεί να βρει έναν καλό σύμμαχο στην πανίσχυρη Ρωσία…

ΠΗΓΗ Tsantiri

Οι Αγγλικοί Financial Times πουλάνε Ρωσία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου