Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ποιοί ...μετάνοωσαν και ψήφισαν τελικά την Δανειακη Σϋμβαση: Για να μη μπερδευτείτε και τους ....ψηφίσετε

Ψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση.

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 292 βουλευτές, εκ των οποίων 213 ψήφισαν ναι και 79 όχι.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και από βουλευτές των δύο κομμάτων που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί μετά από τη διαφοροποίηση τους από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους σε προηγούμενες ψηφοφορίες, καθώς και από τη Δημοκρατική Συμμαχία.   

Κατά της νέας δανειακής σύμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που προσχώρησαν στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και στο κόμμα του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες».


Ποιοι την έκαναν…γυριστή

Η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση είχε σαν συνέπεια να αλλάξουν γραμμή πλεύσης πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και επτά από τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι προσφάτως είχαν τεθεί εκτός κομματικής σκέπης μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και το PSI.

Συγκεκριμένα από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την κύρωση της δανειακής σύμβασης οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας. Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν οι Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης.
Από τους προσφάτως διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, επτά ψήφισαν την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Γκιουλέκας, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Παπασιώζος.

ΠΗΓΗ: Εnikos

Υσ.: Αυτοί είναι και οι χειρότεροι. Ενώ κέρδισαν σε δημοσιότητα ως "επαναστάτες" στις 12 Φλεβάρη όταν γινόταν χαμός, τώρα που δεν πολυασχολείται ο κόσμος (βλ. ΜΜΕ) με τα νομοσχέδια που κατατίθενται σαν πολυβόλο στη Βουλή, μπήκαν στο μαντρί ξανά δηλώνοντας υποταγή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου