Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τελικά κατάλαβες ποιός πληρώνει;

Σχόλιο στο Taxalia:

Τα εισοδήματα που φορολογούνται είναι τα καθαρά πριν όμως το φόρο εισοδήματος.

Όταν στη δήλωση, στον κωδικό 301 δηλώνεις "εισόδημα από μισθους" 30.000 ευρώ, σημαίνει ότι στο χέρι έχεις πάρει 25.000. Τα 5.000 σου έχουν παρακρατηθεί και γράφονται στην τελευταία σελίδα.
Είναι λοιπόν ο μισθωτός που παίρνει 1.600 ευρώ καθαρά το μήνα και η σύζυγος 1.200.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν 1 ή 2 παιδιά στο Λύκειο, δηλαδή έξοδα 1.500 ευρώ στάνταρ για τα παιδιά, έχουν πιθανώς κι ένα ενοίκιο ή ένα στεγαστικό άλλα 500.

Έχουν και δύο αυτοκίνητα και άλλες 5.000 το χρόνο το λιγότερο.
Κι αυτό δεν είναι κακό.

Είναι υποχρέωση (συνταγνατική) να μεριμνά η πολιτεία για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι μεταξύ αυτών που σκέφτονται πώς θα ψωνίσουν τα σχολικά τον Σεπτέμβριο, πώς θα γεμίσουν το ντεπόζιτο με το πετρέλαιο που θα έχει 1,80, πώς θα πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Σε βολεύει, δεν σε βολεύει, αυτή είναι η μέση ελληνική οικογένεια.

Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι με εισόδημα 0, άνθρωποι που τρώνε στα συσίτια, άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, αλλά και άλλοι που ξοδεύουν 3.000 ευρώ για μια τσάντα και 5.000 ευρώ για ένα ζευγάρι γόβες.

Η έκτακτη εισφορά, καθώς και όλα τα μέτρα που πήρε μέχρι τώρα ο μπούφος Παπακωνσταντίνου, επιβαρύνουν τους μισθωτούς, που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.

Οι τύποι που έχουν, δηλώνουν ζημίες και δεν εμφανίζουν ποτέ εισοδήματα. Έχουν αδήλωτες τις πισίνες για να μην τους πιάνει το τεκμήριο, έχουν το σπίτι γραμμένο σε οφσόρ, τα τζιπάκια των 5.000 κυβικών σε Λιβεριανές εταιρείες και τη λουφάρουν πάντα.

Σοσιαλισμός λοιπόν, δεν είναι να τα παίρνεις από τους ίδιους και τους ίδιους, επειδή δεν μπορείς να τα πάρεις από μεγάλους.

Η COCA-COLA πχ δήλωσε ζημίες (υποθέτω ότι το ξέρεις). Έτσι οι μέτοχοί της, δεν πήραν μερίσματα. Έτσι δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά, αφού δεν δηλώνουν φορολογητέο εισόδημα.

Οι εργολάβοι δήλωσαν όλοι ζημίες.

Επίσης δεν έχουν εισόδημα.

Τα τηλεοπτικά κανάλια δήλωσαν όλα ζημίες. Άρα και οι καναλάρχες δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή.

δες εδώ

Τελικά κατάλαβες ποιός πληρώνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου