Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ένας πολύ ωραίος, συγκινητικός, και ελπιδοφόρος διάλογος


Παπαϊωάνου - Θράξ Αναρμόδιος φανερώνουν μια ελπιδοφόρα διάσταση της κρίσης. 

Το άνοιγμα του διαλόγου στην ελληνική κοινωνία, την παραδοχή των λαθών μας, και την έκφραση προθέσεων να βρεθούν δημοκρατικές λύσεις στα προβλήματα. Μακάρι να μη μείνουμε απλά στις προθέσεις...

Παρακολουθήστε τον διάλογο στην ανάρτηση με τίτλο "Ξηλώστε και τον Σαμαρά και παλέψτε για την πατρίδα" στο Μεγαλύτερο blog της πόλης:

Παπαϊωάνου:

Κανείς δεν πιστεύει ότι η βάση της ΝΔ και ο νεοδημοκράτης γείτονας είναι προδότης. Καλοπροαίρετος είναι  και τον άφησαν να πιστεύει ότι αν διώξει τοn ΓΑΠ θα φύγουν οι Γερμανοί.
 Τον οδήγησαν αυτοί που μοναδικό τους στόχος είναι να αρπάξουν την εξουσία ακόμη και αυτή την κουτσουρεμένη και επιτηρούμενη στενά από Γερμανούς. Ιδιοτέλεια και μόνο ιδιοτέλεια θα οδηγούσε κάποιον Έλληνα να ταχθεί υπό των εντολών της  Ευρωπαϊκής Γερμανικής διοίκησης και τα παραδείγματα στην Ιστορία είναι ευτυχώς ελάχιστα αλλά τρανταχτά.

Τον  Νέοδημοκράτη φίλο μας τον τραβούν με δικαιολογίες από την μύτη  και τον καλούν στην κάλπη να ψηφίσει τι;

Μια ομάδα η οποία ξεπούλησε αυτά που η ίδια έλεγε πριν καν γίνει κυβέρνηση;

 Τα ψέματα τέλειωσαν πατριώτες. Παπανδρέου Σαμαράς Καρατζαφέρης στηρίζουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών και έστειλαν επιστολή στην Τρόικα με την οποία αποδέχονται ως νόμιμα τα όσα έκανε ο ΓΑΠ  και η τρόικα στις οικογένειες  μας στα μαγαζιά στις δουλειές μας.

Ετοιμάζονται τώρα να αφαιρέσουν από την Ελλάδα κάθε δυνατότητα μελλοντικής αντίδρασης -εμάς και  των παιδιών μας- μέσω της αποδοχής του αγγλικού δικαίου. Να μας κόψουν κυριολεκτικά  τον σπόρο.  Τα ψέματα τέλειωσαν.

Η  ψήφος στην ΝΔ  στις εκλογές είναι ψήφος που κάνει νόμιμο το μνημόνιο.
Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι ψήφος που κάνει νόμιμο το μνημόνιο.
Η ψήφος στο Λαός στις εκλογές είναι ψήφος που κάνει νόμιμο το μνημόνιο.

Όπως και στο θέμα του ευρώ αυτές οι ψήφοι θα αθροιστούν και θα παρουσιαστούν στην Ελληνική κοινή γνώμη και διεθνώς ως πλειοψηφία υπέρ του μνημονίου.
 Τα τελευταία δυο χρονιά είδαμε  τους πασόκους αντικυβερνητικούς αντιμνηνονιακούς  που έβαλαν μπροστά την κυβέρνηση ΓΑΠ και την ξήλωσαν.  Οι Πασόκοι διέλυσαν τις κομματικές οργανώσεις, απαξίωσαν τον κομματικό μηχανισμό, αγνόησαν της Νομαρχιακές επιτροπές και τις οδηγίες, αγανάκτησαν, κυνήγησαν βουλευτές, παραιτήθηκαν, ανεξαρτητοποιηθήκαν  πήγαν αλλού. Επώνυμοι και ανώνυμοι  στο διαδίκτυο, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς και τις πλατείες, έσπασαν την απίστευτη προπαγάνδα  και την ενοχή τους,  αγνόησαν την χλεύη των υπολοίπων  και στάθηκαν όρθιοι επικοινώνησαν αντέδρασαν όσο μπορούσαν και τα κατάφεραν.

Η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι παραχώρηση του ΓΑΠ όπως αυτάρεσκα προβάλλεται από ένα στενό επιτελείο μαϊντανών και μέσα από ένα δίκτυο ψιττακών,  αλλά ένα φτύσιμο της κομματικής  και εκλογικής βάση του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση που ψήφισε πριν δυο χρόνια.  Σήμερα -το λένε όλοι και  το ακούμε παντού- “οι εκλογές είναι καταστροφικές”. Η λεπτομέρεια είναι ότι το λένε μόνο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και κυρίως ηγετικά στελέχη μιας προγενέστερης εποχής – κατάστασης.  Σαφώς και “οι εκλογές είναι καταστροφικές” διότι σε αυτές θα γίνει ο “χαλασμός των υπουργών και βουλευτών του μνημονίου”.

Όλο  αυτό δεν είναι πεποίθηση του papaioannou αλλά φαίνεται στις Δημοσκοπήσεις όπου τρεις στους τέσσερεις  Πασοκτζήδες έφυγαν και αθωώθηκαν. Και η μεγαλύτερη αθώωση για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ θα έρθει στις εκλογές στο συνέδριο και όπου αλλού κληθούν.

 Ελάχιστοι πασοκτζήδες παρέμειναν να στηρίζουν την κυβέρνηση του μνημονίου  στο διαδίκτυο είναι  σχεδόν όλοι ανώνυμοι. Δεν συζητώ για καφενεία, χώρους δουλειάς ή πλατείες όπου δεν υπάρχει ούτε ένας υποστηρικτής έστω για δείγμα.

Περιμένουμε βάσιμα του ΝΔκρατες γείτονες και φίλους,  αλλά και τους φίλους τους ΛΑΟΣ να πράξουν τα αντίστοιχα  και να βγουν στο δρόμο. Να συναντηθούν με του υπόλοιπους πατριώτες τις αριστεράς  και του ΠΑΣΟΚ  και να σταθούν στο ύψος που τους καλεί η πατρίδα. Ο Αγώνας δεν είναι εναντίων του βαθέως ΠΑΣΟΚ που αντέδρασε ή κατά των κουμουνιστών  που πιάνουν  συνήθως το αντεθνικό στοιχείο πρώτοι.

Ο αγώνας είναι δημοκρατικός και είναι υπέρ πατρίδος.

Το σχόλιο του Θράκα:

Αχ βρε Γιάννη, Γιάννη…

Τόσον καιρό όταν έγραφες για την δεξιά συλλήβδην κι εγώ σου αντιγυρνούσα με λολ και ξανα-λολ, γιατί δεν έγραφες τουλάχιστον “η ηγεσία της δεξιάς”; ή καλύτερα “η ηγεσία της ΝΔ”; Ηταν ανάγκη να τους …παίρνει όλους η μπάλα; Τώρα πως θα γίνουν τα μέτωπα και οι συμμαχίες Γιάννη, πως;

Εμένα με ξέρεις. Εχω από καιρό δηλώσει πως αυτοί οι διαχωρισμοί “αριστερός”-”δεξιός”, ούτε νόημα σοβαρό ούτε και χρησιμότητα έχουν. Τον μόνο που βολεύουν είναι οι ολιγαρχικές ηγεσίες των κομμάτων στο να μαντρώνουν τους πολίτες και να τους πακτώνουν με το μέρος τους. Συναισθηματικά.

Δεξιός κι αριστερός πολίτης έχει ελάχιστη δύναμη στο να επηρρεάσει τις αποφάσεις που παίρνει η ηγεσία του κόμματός του. Γιατί τα κόμματα είναι οργανωμένα εσωκομματικά με ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ Γιάννη φίλε μου. Γι’ αυτό. Και το δικό σου κόμμα ΔΕΝ αποτελεί εξαίρεση.

Οταν λειτουργεί η δημοκρατία, σε οποιοδήποτε επίπεδο, στο κόμμα ή στο πολίτευμα, όπου ο πολίτης καλείται να ψηφίσει Ο ΙΔΙΟΣ το ένα ή το άλλο μέτρο, την μία ή την άλλη απόφαση, δηλαδή να αποφασίσει ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, πόσο νόημα έχει η διάζευξη αριστερός-δεξιός και μάλιστα πακτωμένος; Και μάλιστα μαλωμένος με τον “αντίπαλο”; Πόσο νόημα έχει;

Πολίτες που να ξέρουν τι είναι δημοκρατία και να μάχονται ώστε να έρθει η δημοκρατία στον τόπο αυτό χρειαζόμαστε Γιάννη μου. Κι όχι αριστερούς μαλωμένους με τους δεξιούς και το ανάποδο.
Κι όταν την κάνουμε επιτέλους τη δημοκρατία Γιάννη φίλε μου, κι ακουστεί ο κήρυκας να ξαναλέει “τις αγορεύειν βούλεται”, τότε ας σηκωθεί ο αριστερός πολίτης κι ας κάνει τις αριστερές του προτάσεις, κι ας σηκωθεί κι ο δεξιός πολίτης κι ας κάνει τις δεξιές του προτάσεις. Και μετά ότι τον κόβει τον καθένα μας ας προκρίνει με την ψήφο του.

Αλλά χωρίς τη δημοκρατία, χωρίς αυτό, το να είμαι αριστερός ή δεξιός σε ένα σύστημα που ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΓΩ κι ο συμπολίτης μου, συγνώμμη, αλλά εμένα δεν με συγκινεί καθόλου και δεν μου λέει τίποτε. Δεν έχει και κανένα νόημα δηλαδή. Απλώς υπηρέτης των εξουσιαστικών φιλοδοξιών του κάθε εξουσιο-χτυπημένου γίνομαι.

Λοιπόν, ας μάθουμε τι είναι δημοκρατία, είναι τόσο απλό, ας ασκηθούμε λίγο, δεν θέλει και πολύ, κι ας την διαδώσουμε και στους άλλους. Ωστε να την απαιτήσουμε όλοι μαζί. Αριστεροί και δεξιοί.
Μέχρι να πετάξουμε αυτές τις ταμπέλες και τις ετικέτες και να κρατήσουμε μόνο μία, που μας χρειάζεται και πραγματικά: πολίτης με την εξουσία στο χέρι του.

Δεν ξεκινάς εκεί στη Λάρισσα ένα ωραίο στέκι της δημοκρατίας. Μαγαζάκια ξενοίκιαστα και φθηνά θα έχει σίγουρα. Μαζευτείτε καμμιά 10-ρια, όχι μόνον πρώην ΠαΣοΚοι, πάρτε και “δεξιούς”, ξεφοβηθείτε τους πια. Το ίδιο φτωχοί είμαστε όλοι μας πλέον. Φτιάξτε λοιπόν ένα ωραιότατο Ομιλο-Στέκι της Δημοκρατίας (με κληρώσεις κλπ κλπ), διαδώστε τη δημοκρατία και στους άλλους, κι άμα γίνεται καμμά 40-ρια, κλωνοποιήστε το στέκι σας κι ας πάνε οι μισοί σε άλλη γειτονιά να φτιάξουν άλλο όμιλο-στέκι.

Δημοκρατία θέλουμε Γιάννη. Οχι ΠαΣοΚ. Δημοκρατία. Ολοι μαζί. Αριστεροί, δεξιοί, αναρχικοί… Ολες οι απόψεις είναι χρήσιμες. Αϊντε και παρα-αργήσαμε…
Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου