Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"..εάν έπρεπε να ψηφίσουν 181, η Νέα Δημοκρατία θα "έβαζε πλάτη" και θα ψήφιζε το μνημόνιο"

Ο σύμβουλος οικονομικών θεμάτων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, Θόδωρος Βάρδας, μίλησε στις 31/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Άρη Τόλιο και Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το μνημόνιο:

«Το "όχι" στο μνημόνιο -που ήταν "όχι" στα μέτρα του μνημονίου (σ. σ. από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας)-, έχει δικαιωθεί στην πράξη. Τα μέτρα του μνημονίου θα οδηγήσουν σε ένα νέο μνημόνιο -που οδήγησαν ήδη-, επαχθέστερο, και σε ένα χρέος 150% στο ΑΕΠ, ενώ το μνημόνιο ξεκίνησε με 110% του ΑΕΠ... 

Δεν μπορούσαμε να βασιστούμε στις αγορές. Η χώρα θα πτώχευε, εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα του μνημονίου. Αυτό ήταν δουλειά της κυβέρνησης να το κάνει και το έκανε, και καλώς το έκανε. Οφείλαμε να δείξουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα του μνημονίου. Εάν ετίθετο θέμα να ψηφιστεί το μνημόνιο με 181 ψήφους, τότε και η Νέα Δημοκρατία θα αναγκαζόταν να το ψηφίσει, διότι η χώρα, σε μια εβδομάδα, θα πτώχευε... 

Είναι βέβαιο ότι εάν έπρεπε να ψηφίσουν 181, η Νέα Δημοκρατία θα "έβαζε πλάτη" και θα ψήφιζε το μνημόνιο,
και θα έπαιρνε και το πολιτικό κόστος. Είπαμε, όμως, ότι τα μέτρα δεν θα πετύχουν και όντως τα μέτρα δεν πετυχαίνουν...».

* Για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ:

«Έχουμε την άποψη ότι η ιδιωτικοποίηση πρέπει να ξεκινήσει και να γίνει με διεθνείς, διαφανείς, διαγωνισμούς. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα το κάνει... Ο ΟΣΕ, αυτή τη στιγμή, έχει 1 δισ. ευρώ έλλειμμα και συσσωρευμένο χρέος 10 δισ. ευρώ. Είμαστε διατεθειμένοι, σαν κοινωνία, να αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί;».

ΠΗΓΗ: «ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημ. Hypethros: Να τελειώνουν τα ψέματα με την τάχα μου επαναστατική στάση της ΝΔ...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου