Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σαμαράς. Η Νέα Προηγμένη Παγίδα των Επικυρίαρχων?

Η σημερινή κυβέρνηση Τσολάκογλου-Παπανδρέου για πολλούς θεωρείται ότι πνέει τα λοίσθια λόγω της καταστροφικής για την κοινωνία πολιτικής της και την ένταξη της Ελλάδος στο ΔΝΤ (αν και υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις γι’ αυτό) .

Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη προσδοκία – ίσως μάλιστα σε βαθμό μεσσιανισμού – στην...

κοινωνία και μάλιστα στο πιο ακμαίο τμήμα της την νεολαία για την δυναμική του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.

Η προσδοκίες αυτές έχουν βάση ως ένα βαθμό λόγω των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων του Σαμαρά. Υψηλή κατάρτιση, πολιτική παιδεία, σοβαρό πολιτικό πλεονέκτημα λόγω του ότι είναι συγκριτικά άφθαρτος στην πολιτική σκηνή , διαθέτει πολιτική διαίσθηση και με τις τελευταίες κινήσεις του απέδειξε ότι είναι ικανότατος και στην πολιτική στρατηγική.

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά όμως είναι που κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνη την παγίδα που διαμορφώνεται. Και αμέσως τίθεται το ερώτημα . Είναι ο Σαμαράς εκτός συστήματος ?

Είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην ουσιαστική ρήξη με τις μεγάλες οικογένειες επιχειρηματιών – τραπεζιτών- ΜΜΕ οι οποίες καταδυναστεύουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες? Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι ο Σαμαράς δε χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ για την εκλογή του ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, όμως αυτό αποτελεί απόδειξη αυτόνομης πολιτικής πορείας σε περίπτωση ανάληψης εξουσίας?

Υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις.

■Στα μέτρα που πρότεινε ο Σαμαράς στις 7/7/2010 για την απεμπλοκή από το μνημόνιο δεν υπάρχει κανένα σοβαρό μέτρο για την προστασία των πολιτών από τις τράπεζες και την αυθαιρεσία τους που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ούτε δείγμα φορολόγησης των απεριόριστων κερδών τους , κυριολεκτικά σα να μην υπάρχουν τράπεζες για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
■Συμμετοχή στη Λέσχη Bilderberg το 1992 . Αν και έχουν περάσει δεκαοκτώ χρόνια το ερώτημα παραμένει. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας ανεξάρτητος πολιτικός με το κλειστό club των πλανητικών επικυρίαρχων-Νταβάδων? Ποιος ο λόγος συμμετοχής του στη λέσχη αυτή?
■Ο Σαμαράς καταψήφισε το μνημόνιο (και σωστά έκανε) όμως δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση ανάληψης εξουσίας θα τηρήσει την εφαρμογή του επειδή «δεσμεύεται» από τις διατάξεις του. Επομένως στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε 2 χρόνια εφαρμογής μνημονίου , αν πετύχουν τα μέτρα που υπόσχεται.
Τα παραπάνω μας επιτρέπουν να «οραματιστούμε» την παγίδα που στήνεται από τους πλανητικούς και εγχώριους merchandisers νταβάδες. Είναι ξεκάθαρο ότι το πιόνι Παπανδρέου θα γίνει καμένο χαρτί και γνωρίζουν ότι η αγανάκτηση του κόσμου θα οδηγήσει σύντομα σε εξέγερση για αυτό με τις προηγμένες τακτικές κοινωνικής μηχανικής που διαθέτουν , θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο πειστικό , άφθαρτο πρόσωπο που θα δημιουργήσει «ελπίδα» στην κοινωνία . Εδώ όμως είναι το σημαντικό στοιχείο. Η «ελπίδα» αποσυντονίζει και ουδετεροποιεί τις κοινωνικές ζυμώσεις που δημιουργούνται από τη στιγμή που εμπεριέχει την πίστωση χρόνου για να γίνει πράξη αυτή η «ελπίδα». Στο μεταξύ το μνημόνιο θα καθορίζει την Ελληνική κοινωνία και αν τα μέτρα Σαμαρά αποτύχουν τα 2 χρόνια θα γίνουν 3-4 ίσως και περισσότερα. Ένας ατελείωτος φαύλος κύκλος.

Τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ οικονομολόγοι του πλανήτη (δηλαδή αυτοί που δεν έχουν καμία δοσοληψία με τις τράπεζες) ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Η Ελλάδα είναι ΗΔΗ χρεοκοπημένη και η μόνη λύση είναι η στάση πληρωμών προς τις τράπεζες και η έξοδος από το euro. Δεν είναι εύκολη επιλογή όμως είναι η μόνη που έχει προοπτική για τη πατρίδα μας.

Όσοι γνωρίζουν τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδος αλλά και των άλλων κρατών του πλανήτη είναι βασισμένο σε ΑΕΡΑ από τη στιγμή που εκδίδεται χρήμα-χαρτί υγείας, που δεν αντιστοιχεί σε πολύτιμα μέταλλα, από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη( οι οποίες είναι ιδιωτικές).

Αν αύριο η κυβέρνηση κηρύξει στάση πληρωμών στις τράπεζες αυτές δε θα χάσουν ούτε sent παρά μόνο λογιστικές μονάδες. Το χρέος είναι το εργαλείο για κατάσχεση κρατών.

Επομένως όποιος πολιτικός δεν προτείνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το μνημόνιο θεωρείται ύποπτος για τις προθέσεις του. Η λαϊκή κυριαρχία είναι υπεράνω όλων και οι κοινωνίες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Ειλικρινά ευχόμαστε να κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας σχετικά με τον Σαμαρά και να θεωρηθούμε «γραφικοί» και «συνωμοσιολόγοι» . Όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επικυρίαρχοι διαθέτουν πολύ υψηλή νοημοσύνη , σκέπτονται πολυεπίπεδα, διαθέτουν όλους τους οικονομικούς πόρους του πλανήτη και σε συνδυασμό με την πλήρη ανυπαρξία ηθικών αναστολών τους κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Είναι ικανοί να συλλάβουν και να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο. Το αδιανόητο και «τραβηγμένο» για εμάς είναι το αυτονόητο για εκείνους.

http://newdimensioncosmos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου