Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Όπα! Έξω η Ελλάδα από το ευρώ!» λένε οι Ολλανδοί


Αγανακτισμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη της Ολλανδίας, όσον αφορά την οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση της χώρας προς τους «σπάταλους» Έλληνες. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf, σχεδόν τα εννιά δέκατα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα δάνεια προς την Αθήνα πρέπει να σταματήσουν, και πως η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή.

«Οι Ολλανδοί πολίτες αρνούνται πλέον να πληρώνουν για τους «σπάταλους» Έλληνες. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα, σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη, σχεδόν εννέα στους δέκα από τους 11.000 ερωτηθέντες λένε ότι οι πιστώσεις για την Ελλάδα τέλειωσαν: η Αθήνα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.
Οι Ολλανδοί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και θεωρούν πως οι Έλληνες δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν σκληρές περικοπές.
«Δεν μπορούν να βάλουν σε μια σειρά τις προτεραιότητές τους», λέει ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ενώ αναρωτιέται έκπληκτος και θυμωμένος «τι είναι αυτά με τη νέα πίστα Formula 1 στο λιμάνι της Πάτρας και αυξήσεις σε μισθούς των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων;».
Υπάρχει διάχυτο το αίσθημα ότι πληρώνουμε εμείς το τίμημα για τους «τεμπέληδες» Έλληνες: «Αυτοί θα βγουν όπου να ‘ναι στη σύνταξη και εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο για να πληρώνουμε τα χρέη τους».
Πολλοί είναι αυτοί που κατακρίνουν έντονα τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη σημερινή κατάσταση: «Για χρόνια έλεγαν ψέματα για τα λογιστικά τους βιβλία. Όπα, πάρτε δρόμο!».
Μετά το δανεισμό δισεκατομμυρίων, η Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα θα χτυπήσει και πάλι την πόρτα της Ε.Ε., ζητώντας ένα ακόμα τεράστιο ποσό. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, θέλει να σταματήσει αμέσως η Ολλανδία, να δίνει δισεκατομμύρια στους Έλληνες. «Είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο και θα μας κάνει να υποφέρουμε πολύ στο άμεσο μέλλον», φοβάται ένας.
Μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα με τα λεφτά των Ολλανδών φορολογούμενων, αντί να τα πετάμε έτσι άσκοπα: «Σίγουρα θα στοιχίσει στην Ολλανδία, αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, αλλά το ίδιο στοιχίζει και τώρα που συνεχίζουμε να στέλνουμε χρήματα, χωρίς να ξέρει κανείς που πάνε», λέει κάποιος άλλος.
Η πλειοψηφία πιστεύει πως η Ελλάδα πρέπει να αναζωογονήσει την οικονομία της, με δικές της δυνάμεις, και πως κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επιστροφή στη δραχμή», καταλήγει το δημοσίευμα.
Τέλος, ο συντάκτης Rene van Zwieten σημειώνει σε επιμέρους άρθρο, πως περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα, απαιτούν από την αντιπολίτευση της Ολλανδίας να σταματήσει να συναινεί στην πολιτική της κυβέρνησης, όσον αφορά την οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα.
«Η πλειοψηφία αισθάνεται έντονα ότι η σκληρά εργαζόμενη Ολλανδία πληρώνει για τους τεμπέληδες Έλληνες. Το ότι υπάρχουν χρήματα που δίνονται στις προβληματικές χώρες και όχι στους δικούς της πολίτες, που υφίστανται σοβαρές περικοπές, είναι για πολλούς ακατανόητο», τονίζει ο αρθρογράφος.
Πηγή: XrimaNews

Μας έχουν ξεφτιλίσει σε όλο τον πλανήτη.

Όλοι οι λαοί νομίζουν οτι τα λεφτά πάνε στους "τεμπέληδες" Έλληνες, ενώ με αυτά τα λεφτά οι πολιτικοί ξελασπώνουν τις τράπεζες (Ελληνικές, Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες), σε βάρος των φορολογουμένων...


Ρε, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου