Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Υπάρχουν ΛΥΣΕΙΣ? Μια πρώτη καταγραφή

Σιγά-σιγά στο δημόσιο (και κυριώς στον διαδικτυακό) διάλογο, αρχίζουν να εμφανίζονται κείμενα που ξεφεύγουν απο την απλή καταγραφή της απελπιστικής κατάστασης της πολιτικής, θεσμικής και της οικονομικής ζωής του τόπου, και προχωρούν ένα βημα παρακατώ και προτείνουν λύσεις.


Μια πρώτη καταγραφή  απο τέτοια κείμενα παρατίθεται παρακάτω.


Φυσικά υπάρχουν και άλλα αξιόλογα κείμενα, αλλά προς το παρόν τα link που ακολουθούν εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο το καθένα τις εναλλακτικές λύσεις που εκφράζονται για την Ελλάδα σήμερα. Απο τις πιο συντηρητικές και μέχρι τις πιο ριζοσπαστικές απόψεις.


  1. Γιάννης Στουρνάρας: Πυροβολούν τα πόδια τους όσοι βγάζουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό (απο εφημερίδα Ημερησία και τον περσινό Μπιλντερμπεργκάτο Στουρνάρα)
  2. Σχέδια για κυβερνήσεις «εθνικής ανάγκης» (απο την Ελευθεροτυπία και το Ν.Κοτζιά)
  3. Τι θα σήμαινε μία χρεοκοπία; (απο το capital.gr και τον Θ. Μαυρίδη, ο οποίος ουσιαστικά προτείνει απλά να δουλέψουμε περισσότερο)
  4. ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (απο το blog του Δημ. Κωνσταντακόπουλου)
  5. Η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας δεν είναι μονόδρομος (απο τον Δ. Καζάκη στο Blog Ας Μιλήσουμε Επιτέλους)
  6. Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος! Υπάρχει διέξοδος…  (απο το Resalto)
  7. Γιοακίμ Σταρμπάτι: Με επιστροφή στη δραχμή θα επιβιώσει η Ελλάδα! (απο το Olympia.gr και τον Γερμανό πολέμιο του ευρώ)
  8. Πώς θα επιβιώσει η χώρα; (απο το περιοδικό Άρδην)
  9. Η χρηματοδεσποτεία των Banksters. Το ελληνικό αδιέξοδο και η εναλλακτική λύση ( Ι Ι ) (απο το blog Τηλέπλακτοι Πλάναι)
Διαβάστε τες με κριτικό μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου