Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ποιές χώρες-τράπεζες έχουν συμφέρον στις ΕΛ.Π.Ι.ΙΣ.?

ΕΛ.Π.Ι.ΙΣ. = P.I.G.S.
(έτσι για να αναστρέψουμε τον συμβολισμό που καθιέρωσαν εσκεμμένα οι Αγγλοσάξονες και oi προπαγανδιστικές τους εφημερίδες τύπου Finanacial Times. Γιατί πιστεύω οτι αυτές οι χώρες δεν είναι "γουρούνια" αλλά η "ελπίδα" των λαών να ανακτήσουν τη δύναμη τους και να απελευθερωθούν απο το δεσμά των τραπεζών, των hedge funds, και των "αντιπροσώπων" τους σε κάθε χώρα).


Στο σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, αναλύεται η "έκθεση" των διεθνών τραπεζών στα χρέη των ΕΛΠΙΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία της BIS (της τράπεζας-αρχηγείο του παγκόσμιου χρηματοληστρικού συστήματος) και αφορούν το 4ο τρίμηνο του 2009. Στο άρθρο αποκαλύπτεται ο τρόπος λειτουργίας του ΔΝΤ και το πως αυτό παρεμβαίνει για να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ τα κέρδη των τραπεζών των μεγαλύτερων χωρών-μελών του ΔΝΤ και του G5. 


G5 είναι οι χώρες που πληρώνουν τις μεγαλύτερες συνδρομές στο ΔΝΤ (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία).
ΠΗΓΗ: http://www.econbrowser.com/archives/2010/06/is_spain_next.html


Το άρθρο επισημαίνει οτι:

  • ΟΠΟΙΑ χώρα "χρωστάει" πολλά σε τράπεζες των G5, αυτή η χώρα είναι πιθανό να λάβει "δάνειο" απο το ΔΝΤ! 
  • Όση μεγαλύτερη "έκθεση" έχουν οι τράπεζες των G5 σε χώρες της "περιφέρειας" τόσο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ δάνειο είναι διατεθειμένο να δώσει το ΔΝΤ...



Με βάση αυτό το σκεπτικό, το άρθρο προτείνει οτι η Ισπανία θα είναι η επόμενη χώρα που ενδεχομένως θα λάβει μεγάλο ποσό ως δάνειο απο το ΔΝΤ, ενώ η Πορτογαλία που "χρωστάει" λιγότερα στους G5 μάλλον θα την αφήσουν ήσυχη ή θα της "δώσουν" 'ενα μικρότερο ποσό, ίσα ίσα για να καλυψει τις υποχρεώσεις της στους G5. 


Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο ΚΕΝΗ περιεχομένου ήταν η απειλή του "πιστολιού στο τραπέζι".... και όπως είπε και ο Σαχινίδης (πηγή: ΕΘΝΟΣ)
Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ. Πραγματική πολιτική βόμβα! "Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως "πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά"! Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να "τσοντάρει". Πικρές αλήθειες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου