Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γιατί έσπευσε ο ΓΑΠ να δώσει χθές διακαναλική συνέντευξη?

Απο τα πρώτα λόγια του, 2 πράγματα μου ήρθαν στο μυαλό ως πιθανές αιτίες για την πρόκληση της συνέντευξης:

Α. Για να μεταβιβάσει τις ευθύνες στον λαό:

"ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ, ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΜΕ!"

Για τη χρεοκωπία, που όλοι την έβλεπαν και κανείς δεν έβαζε κιχ στα καθεστωτικά ΜΜΕ, τώρα έρχονται να μας πουν, οτι δεν θα φταίει ο ΓΑΠ  και η πολιτική του, ...αλλά ο λαός που δεν τον ψήφισε στις .....Δημοτικές!

Ίδια λογική με το "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" του ΒουβαλοΠάγκαλου.

Η ιστορία θα γράψει: Οι ευθύνες είναι 1000% δικές του και του επιτελείου του.

"Ελλήνων" και ξένων "συμβούλων".


Β. Έβαλε μπρος το πλάνο για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ":

Με την ξαφνική παρέμβαση του, δραματοποίησε τις δημοτικές εκλογές σε τέτοιο βαθμό ώστε η σίγουρη, όπως φαινόταν, ήττα του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές... 

Προφανώς, οι δανειστές (τρόικα, τράπεζιτες, κερδοσκόποι) κατάλαβαν οτι το κεφάλαιο "Γιωργάκης" δεν έχει πια πολλά ψωμιά ακόμα.

Ο ΓΑΠ δεν θα μπορούσε να περάσει στο μέλλον κανούργια επώδυνα΄για το λαό μέτρα χωρίς να ξεσηκωθεί ο τόπος....

Και έτσι έβαλαν μπρός το Σχέδιο Β... Αυτό που φαινόταν απο τον Απρίλιο.

Κυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας" που απ' οτι φαίνεται θα απαρτίζεται απο τα εξής φυντάνια:

ΝΤΟΡΑ...... (εξ΄ου και η χθεσινή ταυτόχρονη παρέμβαση του Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ, με το ιστορικό "Στηρίζω...Παπανδρέου")

ΛΑΟΣ..... (το κόμμα του Μπούλη περιμένει να εξαργυρώσει την υπερψήφιση του Μνημονίου. Και επειδή ο ίδιος ο Καρατζαφέρης έχει κάψει πολιτικό κεφάλαιο, ετοιμάζουν τον ...Βορίδη. Το παιξε σαν θέμα και το χθεσινό δελτίο του Mega... Ας πρόσεχε....)

ΚΟΥΒΕΛΗΣ - Δημοκρατική Αριστερά... (ένας εκόμη προδότης του κόσμου της Αριστεράς, ο οποίος μπρόστα στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Αριστεράς να ορθώσει ανάστημα, αυτός....τη διέσπασε.)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ...... (Αυτοί πάνε με όλα. Σαν την Κοκα κολα... Ποιο μνημόνιο? Ποιός δανεισμός? Ποιά κρίση? Ποιά θέματα εξωτερικής πολιτικής? Ποιές πολιτικές θέσεις?)

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΕΙ (?) ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ??? ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ!

Και για να συμπληρώσω τον απολογισμό της χθεσινής συνέντευξης του ΓΑΠ, παραθέτω απόσπασμα απο ανάρτηση στο Κουρδιστό Ποσρτοκάλι:

............................

Τι να πούμε για τη συνέντευξη και την εμφάνιση του πρωθυπουργού;
Τραγωδία, σκατά!

Ο Παπανδρέου πληρώνει πολύ ακριβά την έλλειψη προετοιμασίας του πασοκικού ασκεριού να κυβερνήσει.


Ο Παπανδρέου πληρώνει πολύ ακριβά, την ατολμία του να τιμωρήσει τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων γιατί τον κρατάνε από το λαιμό, από τη μία οι Γερμανοί και από την άλλη οι Αμερικανοί, όπως συνέβη και με τον Καραμανλή, τον δειλό, τον αμήχανο.

Ο Παπανδρέου πληρώνει πολύ ακριβά την τοποθέτηση του Παπακωνσταντίνου στο υπ. Οικονομικών! Από που ως που ένα καλό παληκάρι που δεν είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, ν αναλάβει να σηκώσει το φορτίο της μπανταρισμένης Οικονομίας;

Με τι προσόντα Γιώργη μου;

Το γεγονός ότι ο Παπακωντσαντίνου αποδέχθηκε το ρόλο αποκαλύπτει και τη δική του ανωριμότητα.

Θα μπορούσε ν αναλάβει κάτι πιο ανώδυνο, υπουργός ανάπτυξης για παράδειγμα.

Η εμφάνιση του Παπανδρέου έδειχνε έναν άνθρωπο που είχε χάσει το κυβερνητικό στοίχημα κι αυτό είναι ολέθριο για τη χώρα στη προκειμένη περίπτωση.


Ο Παπανδρέου δεν είναι σοκαρισμένος επειδή φοβάται ότι ο πορτοκαλάδας ο Σγουρός, θα χάσει τη Περιφέρεια Αττικής και τέτοιες παπαριές.

Ο Παπανδρέου είναι σοκαρισμένος γιατί γνωρίζει πλέον ότι η επιλογή του Μνημονίου και του ΔΝΤ είναι μια αδιέξοδη επιλογή που κινδυνεύει να μεταβληθεί σε εθνική τραγωδία.

Ο Παπανδέου δεκάρα δεν δίνει για τον Καμίνη και τον Δημαρά. Θα μπορούσε απλά να πει για τους αντάρτες υποψηφίους, ότι είναι όλοι τους παιδιά της ίδιας πατρίδας, τους αγαπάμε και ο "Καλλικράτης" θα είναι στο πλευρό τους κι εκεί θα τέλειωνε το πανηγύρι.

Θα μπορούσε να τους καλέσει όλους μαζί στο γραφείο του και να βάλει τον Πεταλωτή να τους προσφέρει κουραμπιέδες, μελομακάρονα και χαρτοπετσέτες.

Ο Παπανδρέου είναι σοκαρισμένος από τα 400 η 500 δις ευρώ που θα χρωστάει η χώρα το 2014 και η μαλακία είναι ότι φροντίσαμε αυτό το χρέος να το γνωρίζει όλο το Παγκόμιο χωριό, λες και οι υπόλοιποι, και της Αμερικής συμπεριλαμβανομένης, δεν είναι στην ίδια θέση.

Ο Παπανδρέου συνειδητοποιεί το τραγικό λάθος των πρώτων μηνών της διακυβέρνησής του με τις παπαριές περί απογραφής και τα σχετικά.


Ο Παπανδρέου τρέμει τις συνέπειες του κτήνους που δημιούργησε κι όχι ποιον θα εκλέξει πρόεδρο η Κωλοπετινίτσα, που θάλεγε κι ο Πρετεντέρης.Κι εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε, και καλά να πάθουμε, ακριβά τις επιλογές μας από τη μεταπολίτευση και μετά.Ενας ολόκληρος λαός δεν είμασταν άξιοι να διαχειριστούμε την πτώση της δικτατορίας.

Την αφήσαμε στη Στάζι, στη CIA, στην KGB και σε λοιπές μυστικές υπηρεσίες.


Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης ήταν έργο πρακτόρων και κουμπουριών σε συνδυασμό με πουλημένα τσογλάνια που υποδύονταν τους πολιτικούς για να πηδήξουν και να πλουτίσουν.
Καληνύχτα σας...


Νίκος Δανίκας-αναγνώστης

....ΩΡΑΙΟΣ.....

Και τέλος...έτσι για να τα χουμε όλα μαζί τα σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη, βάζω και ένα άρθρο απο το ISKRA:

ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΡΟΪΚΑΣ – ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου