Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το όραμα της Παπαρήγα


Παπαρήγα: «Η Βουλή δεν θα έπρεπε να υπάρχει»

Αποκαλυπτική ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της, όπου αποκάλυψε το όραμα του Κόμματος για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι προσωπικές της αποκαλύψεις.

Κομμουνιστές» και όχι «δικτάτορες» χαρακτήρισε τους ηγέτες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας η Αλέκα Παπαρήγα σε διαδικτυακή της συνέντευξη, ενώ, όπως τόνισε, το πλησιέστερο καθεστώς στο όραμα του ΚΚΕ είναι της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας. Παράλληλα, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση εργαζομένων στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ τόνισε ότι «στις μέρες που μας μένουν πρέπει ο λαός να χρησιμοποιήσει την πολιτική του πείρα και δεν πρέπει να πέσει ούτε στα διλήμματα και στους φόβους, αλλά ούτε και στις αυταπάτες».

Στη συνέντευξη που έδωσε η κ. Παπαρήγα στον Σταύρο Θεοδωράκη στην εκλογική πλατφόρμα του protagon.gr στο Youtube δίνοντας πτυχές της διακυβέρνησης της χώρας όταν έρθει ο λαός στην εξουσία είπε: «Η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει».

Η ίδια εξήγησε ότι δεν θα υπάρχει γεωγραφική αντιπροσώπευση όπως σήμερα, αλλά άλλου τύπου καθώς θα εκπροσωπούνται οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι αγρότες, οι μικροί επιχειρηματίες και άλλες ομάδες. Όταν ρωτήθηκε αν είναι υπέρ μιας ένοπλης κοινωνικής επανάστασης, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι τα όπλα που καθορίζουν την επανάσταση. Όσο πιο ισχυρός είναι ο λαός τόσο λιγότερο αιματηρή μπορεί να είναι η επανάσταση». Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα και όταν της επισημάνθηκε ότι έτσι οι πολίτες θα γίνουν πιο φτωχοί, απάντησε ότι «ο λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερη περιουσία με την κοινωνικοποίηση των πάντων».

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις σε πιο προσωπικά θέματα που έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, όταν είπε ότι είχε και ένα δεύτερο παιδί που το έχασε σε ηλικία τριών ετών. Ήταν η εποχή όπου αναγκάστηκε να στείλει την κόρη της σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο μη μπορώντας να πληρώσει «γκουβερνάντα» για τη φύλαξή της.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου