Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Στάθης: Στην Ελλάδα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες όλοι τους. Στη χώρα μας δεν έχουμε ιστορικό πογκρόμ, γενοκτονιών, στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκτεταμένου ρατσισμού. Οι Έλληνες θυμούνται τι έκαναν στην Ελλάδα κι όλη την Ευρώπη οι ναζί.

Ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ) γράφει...

Ψηφίζονται κρυπτόμενοι ή: όταν βγει στο φως η «Χρυσή Αυγή», θα καεί…

 

Έως τώρα η Ελλάδα είχε την τιμή να είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που στο Κοινοβούλιό τους δεν είχαν καταφέρει να μπουν νεοναζί.

Το δύο κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού, όμως,έφθειραν τόσον το πολίτευμα, ώστε, ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η πιθανότης να μπουν οι επίγονοι του Χίτλερ στη Βουλή είναι υπαρκτή.

Ας μπουν! Θα πάθουν ό,τι έπαθε και το ΛΑΟΣ! Θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα εξαερωθούν.


Το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές ακόμα και στην (βεβαρημένου φασιστικού παρελθόντος) Ευρώπη – για παράδειγμα ο πολύς καμαράντεν Μπόσιτης Λίγκας του Βορρά! ο φυρερίσκος χρησιμοποιούσε τους μελανοχίτωνές του απλώς για να πλουτίζει ο ίδιος.

Οψιμα ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς (που ηπολιτική του δικομματισμού εξέθρεψε) και προσπαθεί να τον μετατρέψει σε έναν χρήσιμο κίνδυνο, ένα σκιάχτρο, ένα σείστρο πάνω απ’ τα κεφάλια μας για να τρομάξουμε και να κάτσουμε ήσυχοι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η προπαγάνδα των Δυνατών (Μπόμπολας, Αλαφούζος, ΔΟΛ) - ομοθυμαδόν τα παπαγαλάκια τους επισείουν τον κίνδυνο των «δύο άκρων».

Και κατά τούτο συμπίπτουν με τους φασίστες! Διότι όποιον Χρυσαυγίτη ρωτήσεις για τα εγκλήματα του Χίτλερ θα σου απαντήσει για τα εγκλήματα του Στάλιν (και ότι «και οι Αμερικανοί καταπιέζουν τους νέγρους»).

Παιδαριώδες;

Μα τι περισσότερο από παιδαριώδης είναι η σκέψη των «λαϊκών αγωνιστών του φασισμού».
Μάλιστα, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι οι Χρυσαυγίτες θα την πατήσουν πρώτοι, θα τους αδειάσουν πρώτους οι φυρερίσκοι τους ότανέρθει η ώρα!

Θα πάθουν κι αυτοί ό,τι έπαθαν τα ΕςΑ (τα «Τάγματα Εφόδου») από τονίδιον τον πολυαγαπημένο τους φύρερ.

Δεν θα τους σφάξουν βέβαια όπως έσφαξαν τους φαιοχίτωνες ΕςΑ οιμελανοχίτωνες Ες Ες τη «νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών», αλλά θα τους στείλουν πίσω στις τρύπες τους.

Καθότι η εθνικοσοσιαλιστική ρητορική για τη «σάπια δημοκρατία», τους «κλέφτες πολιτικούς», τους «σάπιους αστούς» είναι χρήσιμη στον φασισμό μόνον ώσπου να τα βρει με τα αφεντικά.

Όπως τότε, όταν τα βρήκε ο Χίτλερ με τον Κρουπ και τους άλλους μεγαλοαστούς κι έστειλε στη συνέχεια στα θυμαράκια όσα έλεγε κι όσους τα έλεγαν.

Διότι, όταν οι φασίστες «σοβαρεύουν» (κι αρχίσουν ακκίζονται με την εξουσία) εγκαταλείπουν τα πεζοδρόμια κι ανακαλύπτουν τις μπίζνες. Οιπρώτοι που την πληρώνουν τότε είναι οι (πρώην πλέον) σύντροφοί τους.

Καθ’ ότι υπάρχουν δύο ειδών φασίστες και ναζί. Αυτοί που προέρχονται απ’ τη βαριεστημένη άρχουσα τάξη, συνήθως νάρκισσοι διανοούμενοι, που υψώνουν τον εαυτό τους πάνω απ’ τη συμβατική ηθική και το παίζουν θηρία ήθεοί

και οι δεύτεροι, που προέρχονται απ’ τις λαϊκές τάξεις, νέοι κυρίως, πνιγμένοι στην αηδία και τον θυμό, έτοιμοι να παίξουν με τη βία σαν να είναιχαβαλές, ώσπου για ορισμένους απ’ αυτούς, να γίνει προσοδοφόρο επάγγελμα.

Το πρώτο είδος ναζί συνήθως «σφάζει» το δεύτερο. Και ύστερα όλους τους άλλους.

Όμως, ούτε με το πρώτο είδος ναζί ούτε με το δεύτερο έχουν σχέση οι ψηφοφόροι τους, δεν είναι φασίστες οι περισσότεροι, εκτός κι αν ο φασισμός επικρατήσει, τους βάλει «στο κόλπο», τους κάνει κι αυτούς εγκληματίες. Συνενόχους κι ενόχους σε μαζική κλίμακα.

Έτσι έγινε με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Θα ξαναγίνει; Δύσκολο στην Ευρώπη κι ακόμα πιο δύσκολο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας δεν έχουμε ιστορικό πογκρόμ, γενοκτονιών, στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκτεταμένου ρατσισμού.

Αντιθέτως οι Έλληνες θυμούνται τι έκαναν στην Ελλάδα κι όλη την Ευρώπη οι ναζί.

Σήμερα ο κίνδυνος εκφασισμού των κοινωνιών προέρχεται περισσότερο απ’ την καρδιά του συστήματος, τις Τράπεζες και τους Τοκογλύφους, και λιγότερο απ’ την περιφέρειά του, το περιθώριό του.

Όμως, η υπερψήφιση της «Χρυσής Αυγής» ακόμα κι αν αυτή ακριβώς, φέρνοντάς την στο φως, σημαίνει την αρχή του τέλους της, δεν παύει να ’ναι μία Ύβρις.

Ύβρις θανάσιμη στην ανθρωπιά μας.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα υπάρχουν δεξιοί ψηφοφόροι αγανακτισμένοιμε τη Ν.Δ., απογοητευμένοι απ’ την Ντόρα, δύσπιστοι με τον Καμμένο,απορριπτικοί με τον Καρατζαφέρη κι εχθρικοί με την Αριστερά. Οπως και ψηφοφόροι όλου του φάσματος δύσπιστοι με τις πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν να τιμωρήσουν το σύστημα.
Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Ομως, το κακό που έκανε στη δημοκρατία ο δικομματισμός δεν μπορεί να το διορθώσει το χειρότερο που θα της κάνει ο φασισμός.

Η ταπεινότης μου, ένας αριστερός, καλώ τους δεξιούς συμπολίτες μου, αλλά κι όλους τους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν τη «Χρυσή Αυγή» να μη διαπράξουν την Ύβριν και να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Τι περιμένετε απ’ τη «Χρυσή Αυγή»; να ζητήσουν πίσω οι νεοναζί τις πολεμικές αποζημιώσεις απ’ τους Γερμανούς; Περιμένετε ότι η «Χρυσή Αυγή» 
θα αντισταθεί στους Τοκογλύφους που χρηματοδοτούν τα αφεντικά της όπως χρηματοδότησαν τον Μπόσι;

Τι περιμένουν οι πατριώτες απ’ τους εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής»;να ξανανεβάσουν στην Ακρόπολη τη Σβάστικα που κατέβασε ο Γλέζος;

Για την τιμή της Ελλάδας, συμπολίτισσες και συμπολίτες, ούτε μία ψήφος στη «Χρυσή Αυγή».

Σε αυτούς που μιαίνουν τα ελληνικά γράμματα, σε αυτούς που θεωρούν υπανθρώπους και προγράφουν όποιους γουστάρουν, σε αυτούς που υπεκφεύγουν και ντρέπονται -οι πιο πονηροί- να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και να την υπερασπισθούν.

Όπως ο υμπεργκρουπενφύρερ Μιχαλολιάκος, ο οποίος ερωτηθείς από τον κ. Μάκη Κουρή στην εκπομπή του, αν όντως «χαιρέτισε ναζιστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο», απάντησε ότι έτσι «χαιρετά» (sic) και η… Χεζμπολάχ!

Τέτοιοι είναι…

Πολλά της έχουμε κάνει της Ελλάδας τελευταίως. Μην της στείλουμε και τους επιγόνους των γερμανοτσολιάδων πάλι πάνω στην Ακρόπολη να υψώνουν τη Σβάστικα του Σκότους…

enikos.gr

2 σχόλια:

 1. Είναι Ύβρις η υπερψήφιση της χρυσής αυγής από τους ταλαίπωρους κατοίκους-καταδίκους του κάθε αγ. Παντελεήμονα;;;;; Αμ τότε τί είναι η πραξικοπηματική μετατροπή των φτωχογειτονιών σε κάτεργα και η καταδίκη του φουκαρόκοσμου σε βίο αβίωτο; Τί είναι η υπεράσπιση όχι απλά εγκλημάτων αλλά ανοσιουργημάτων όπως π.χ. η έκθεση μωρών στα πεζοδρόμια προς εκπόρνευση, η παιδική δουλεία και κακοποίηση, το εμπόριο παιδικών οργάνων, η καθημερινή κατακρεούργηση γερόντων κατά τον αγριότερο τρόπο, οι εισβολές στα σπίτια, η απίστευτη εγκληματικότητα που μαστίζει τα φτωχότερα στρώματα 20 χρόνια τώρα; Τί είναι η βεβήλωση της αριστερής ιδέας από αριστερούς αλά γκρέκα που έκαναν την Ελλάδα ένα απέραντο Νταχάου ανυπεράσπιστων πλασμάτων; Τί είναι η αντιμνημονιακή ή αντικαπιταλιστική ρητορική και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση αισχρών νεοταξίτικων σχεδίων όπως η κατακλυσμιαία λαθρομετανάστευση, ο ισλαμοεποικισμός της Ευρώπης και η αντικατάσταση των ευρωπαϊκών λαών από ένα ατελείωτο αποκτηνωμένο λούμπεν; Τί είναι ν'αποκαλείς μετανάστες κι εργάτες τις ορδές του υποκόσμου αβαντάροντας τους στόχους των ίδιων δυνάμεων που κρύβονται πίσω από τα μνημόνια; Τί είναι να θεωρείς ακόμα αντιεξουσιαστές τους σεσημασμένους εγκάθετους του Σόρος και του ΓΑΠ, τους τραμπούκους-φονιάδες της Μαρφίν που ακύρωσαν την κομβικότερη διαδήλωση, που ματαιώνουν κάθε διαδήλωση, που ουσιαστικά έχουν απαγορέψει στον κόσμο να διαμαρτύρεται; Τί είναι η Αριστερά που ορύεται και θορυβεί για μπούγιο και προς άγραν ψήφων ενώ απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τη χώρα και το λαό από τα τέρατα και τα σημεία της τελευταίας διετίας; Τί είναι η Αριστερά που δεν παρεμπόδισε τίποτα, που δεν οργάνωσε καμιά αντίσταση, που καπέλωσε και διέλυσε τους Αγανακτισμένους, που επέτρεψε το όργιο της λαμογιάς τόσα χρόνια, που επιτρέπει τώρα κατάσχεση συντάξεων για 300Ε χρέος προς το δημόσιο, που ανέχεται ατομικές συμβάσεις;

  Θα ψηφίσω δαγκωτό χρυσή αυγή γιατί ο Χίτλερ σήμερα είναι...ευαίσθητος, προοδευτικός, αντιρατσιστής, υπέρμαχος της μετανάστευσης, πολιτικά ορθός, ελευθεριακός, μετανεωτερικός, αντιεξουσιαστής, αντίφα, ιντυμήντια κι όλα τα συναφή, και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Όποιοι επικαλούνται μια ανύπαρκτη απειλή καλύπτουν την πραγματική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα που διάβασα τα παραπάνω μ' έπεισες. Θα ψηφίσω ΧΑ....

   Πάντως να το ξερετε.

   ΕΜΦΥΛΙΟ δεν θα μπορέσετε να προκαλέσετε... Θα βολευε πολύ και τα εγχώρια και τα αλλοδαπά αφεντικά σας...

   Δεν είμαστε τόσο μαλάκες...

   Διαγραφή