Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Το ΕΠΑΜ κατεβαίνει στις εκλογές και προτείνει συνολική Πολιτειακή αλλαγή...

Ας μην ξεχνάμε οτι η επόμενη βουλή (αν αντέξει) θα έχει το δικαίωμα να αλλάξει το Σύνταγμα...
 

Δελτίο Τύπου, 8/4/12



Ένας νέος πολιτικός φορέας γεννήθηκε για να αλλάξει την ιστορία


Το πρώτο Συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) είναι πλέον γεγονός. Στις 6, 7 & 8 Απριλίου ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης, ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, ο επαγγελματίας, ο φοιτητής, ο άνεργος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γκρεμίσουν το καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει στην χώρα μας οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους.  Το Ε.ΠΑ.Μ.συγκροτήθηκε για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής και να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές, με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου. Όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην φτώχεια, στην ανεργία, στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.


Στο 1ο Συνέδριο του, το Ε.ΠΑ.Μ. αποφάσισε τη κάθοδο του Μετώπου στις Εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, με βασικό κριτήριο όχι το αν είμαστε ή πρόκειται να είμαστε έτοιμοι αλλά αφουγκραζόμενοι αυτό που μας ζητά ο κόσμος, δηλαδή την ενότητα όλων των αντικατοχικών δυνάμεων που επιθυμούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη χρεοκρατία και τους ντόπιους δωσίλογους που μας κυβερνούν.

Οι κατοχικές δυνάμειςεπιδιώκουν την υφαρπαγή της ψήφουτου ελληνικού Λαού και την εκλογική νομιμοποίηση των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας. Απ’ τη μεριά του ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός αναζητά μιαν ανάσα. Ζητά να μην εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, να αποτραπούν τα νέα χειρότερα μέτρα, να ανατραπούν αυτά που ήδη πάρθηκαν, να ελευθερώσει την πατρίδα του, να πάρει πίσω τη ζωή του.


Ποιοι οι στόχοι του ΕΠΑΜ και με ποιό τρόπο θα τους επιτύχει;

1.                     Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο, άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές εδώ και τώρα, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος τον οποίο καταβάλλουν η χώρα και ο λαός στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους. Δεν αναγνωρίζουμε κανενός είδους απαίτηση που θα επιτρέψει στους δανειστές της χώρας να τη δημεύσουν, να τη κατασχέσουν ή να τη λεηλατήσουν.

2.                     Ανατροπή οικοδομήματος συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη της και να διεκδικήσει την κυριαρχία της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, που έχει εκχωρηθεί με τόσο άθλιο και προδοτικό τρόπο από το σύνολο του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου με επικεφαλής την κυβέρνηση.

3.                     Αναθεώρηση των σχέσεών με την ΕΕ με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που να εκφράζει τη δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού. Η καταστροφή δεν μας περιμένει αν φύγουμε από το ευρώ, αλλά όσο παραμένουμε υποτελείς στο ευρώ. 

4.                      Τιμωρία υπευθύνων. Το Ε.ΠΑ.Μ θα επιδιώξει να καθίσει στο εδώλιο το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων (κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα) που συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος και περιουσίας. Όχι για να στήσει κρεμάλες στο Σύνταγμα, ούτε για να γεμίσει τις φυλακές με ανάξιους και προδότες, αλλά για να κάνει κάτι καλύτερο,  να δημεύσει άμεσα και υπέρ του δημοσίου το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων όσων φυσικών και νομικών προσώπων είχαν ανάμιξη στη διασπάθιση του  εθνικού πλούτου.

5.              Επειδή η διέξοδος από τη κρίση απαιτεί περισσότερη,βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατίαμε το λαό διαρκώς στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων. Το Ε.ΠΑ.Μ προτείνει στο λαό μια συνολική πολιτειακή αλλαγή, μέσα από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης διευρυμένης αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού με μοναδικό αντικείμενο τη σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να γίνει αφεντικό στον τόπο του, να οικοδομήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα βασίζεται σε μια λαϊκή αντιπροσώπευση με αιρετότητα από τα ανώτερα ως τα κατώτερα όργανα, δεσμευτική εντολή, διαρκή έλεγχο από τα κάτω, συνεχή και υποχρεωτική λογοδοσία των αιρετών εντεταλμένων προς τους εκλογείς τους, ανακλητότητα με κάθε αθέτηση εντολής, περιορισμένη θητεία και θέσπιση της εκ περιτροπής εναλλαγής σε αξιώματα-λειτουργίες. 

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  - ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ και καλούμε όλους όσους έχουν τους ίδιους προβληματισμούς να συστρατευθούν μαζί μας για να ανατρέψουμε άμεσα το καθεστώς κατοχής


2 σχόλια:

  1. Πιστεύω, πως είναι μία ανούσια κίνηση εκ μέρους του κ. Καζάκη. Στα εθνικά μας θέματα υιοθετεί ανθελληνική πολιτική. Το μόνο κόμμα που φέρει την αναγέννηση στην Ελλάδα είναι αυτό της "Εθνικής Ελπίδος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καζάκης είναι άνθρωπος που με εμπνέει όχι μόνο εμένα αλλά και πάρα πολύ κόσμο που απλά έτυχε να τον ακούσει μία φορά ή να διαβάσει κάποιο άρθρο του. Έχει συγκροτημένο και επί της ουσίας λόγο, πατριωτικό φρόνημα, βαθύτατη γνώση του χρηματοπιστωτικού παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας και το βασικότερο, δεν είναι γλύφτης σαν τον βενιζέλο, τον σαμαρά και τον κουβέλη οι οποίοι (όλοι τους) σπεύδουν να μας πουν μέσες άκρες οτι το παιχνίδι των πιστώσεων δε μπορεί να διακοπεί πλέον. Αν είναι να πτωχεύσουμε ας πτωχεύσουμε, αλλά η Ελλάδα μετά από εμάς πρέπει να υπάρχει στο ακέραιο χωρίς καμία γεωπολιτική απώλεια. Νομίζω οτι θα βγάλει πολλούς από το αδιέξοδο του τί να ψηφίσουν σ'αυτές τις εκλογές και χαίρομαι ασυγκράτητα γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή