Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Μέρκελ χάνει τα τσιράκια της....

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την αρχή!

Μακάρι...

Μην περιμένετε να αλλάξουν πρώτα τα πράγματα οι Γάλλοι, Ολλανδοί, Ισπανοί ή Τσέχοι!

Ας κάνει η Ελλάδα το πρώτο βήμα και το έδαφος για την ανατροπή της καταστροφικής
πολιτικής της Μέρκελ είναι ήδη στρωμένο.

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, οι πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία μετά τη σημερινή παραίτηση του πρωθυπουργού της, η πολιτική κατάρρευση της Τσεχίας, έχουν κάνει τη Μέρκελ να ανησυχεί.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα μπορούν να δείξουν πολλά στην Ευρώπη και να αλλάξουν πολλά περισσότερα, από την εξαθλίωση που θέλουν να δημιουργήσουν.

Δεν είναι τυχαίο, που σήμερα το γαλλικό χρηματιστήριο υποχωρεί κατά σχεδόν 2% και η Γερμανία κοντά στο 3%.

Έχει λάβει ήδη το μήνυμα από τους Γάλλους, άσχετα με το τι θα γίνει τελικά στον β’ γύρο μεταξύ Ολάντ – Σαρκοζί.

Τα μέτρα λιτότητας (και το δημοσιονομικό σύμφωνο της Μέρκελ που προβλέπει συνεχή λιτότητα για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ) οδήγησαν σε κατάρρευση της Ολλανδίας. Η κοινωνική αναταραχή και τα σκάνδαλα έκαναν το ίδιο και στην Τσεχία.

Οι δυο τελευταίες χώρες αποτελούν κομμάτι του σκληρού πυρήνα της Μέρκελ.

Αν οι Έλληνες σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τότε η σκληρότητα της Μέρκελ θα καμφθεί την επόμενη κιόλας μέρα, γιατί ξέρουν ότι στην σειρά στέκονται και σύμμαχοι της Γερμανίας.

Τώρα, ανα υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ; Θα απαντήσουμε διαφορετικά.

Οι αποδόσεις στα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας είναι στα ύψη! Μόνο σήμερα τα spreads στην Ιταλία πήγαν πάνω από τις 400 μονάδες βάσης! Θέλετε και άλλη απάντηση;

Το είδα στο Blog ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ


Και κάτι ακόμη σχετικό (απο Newsbeast):
 
 
Έντονη κριτική από το Reuters
Mια «οσμή υποκρισίας αναδίδει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών για τους Έλληνες», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο σχολιάζει καυστικότατα την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ολλανδία εξαιτίας της αποτυχίας της να συμφωνήσει σε περικοπές στον προϋπολογισμό, οι οποίες ήταν πιο ήπιες από τις αντίστοιχες ελληνικές.

«Τα σχόλια που έχει κάνει ο De Jager στο παρελθόν, ήταν τόσο προκλητικά που έφτασαν να εξοργίσουν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος απάντησε λέγοντας "ποιοι είναι οι Ολλανδοί'";» σχολιάζει το δημοσίευμα το Reuters.

Συνεχίζει μάλιστα αναφέροντας ότι «ο κοντός και παχουλός Ολλανδός, που δείχνει νεότερος από την ηλικία του», ποτέ δεν δίστασε να δηλώσει ότι, οι ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να δεχτούν μεγαλύτερη εποπτεία.

«Σήμερα οι όροι έχουν αντιστραφεί» και ενώ η Ελλάδα απολαμβάνει μια -έστω και προσωρινή περίοδο- σχετικής ηρεμίας, η Ολλανδία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας.

«Αρκετοί Έλληνες αισθάνονται ότι, κριτικές σαν αυτές του De Jager είναι αρκετά επώδυνες και τονίζουν ότι, δεν ενδιαφέρονται για όσα περνάει αυτή την στιγμή η Ολλανδία» σχολιάζει το δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου