Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σημαντικά Νέα

  απο το ΧΑΑ

Στα σκαριά ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης

Λίγο πριν από τη σύστασή του φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρώτος αμιγώς ευρωπαϊκός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Roland Berger, πολλές τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επενδύσουν ανοίγοντας το δρόμο για τον πρώτο ευρωπαϊκής προέλευσης, αλλά με παγκόσμια ακτίνα δράσης, οίκο αξιολόγησης.
Για να ολοκληρωθούν τα συμβόλαια με τους επενδυτές πρόκειται να συσταθεί ίδρυμα και μια εταιρεία που θα αναλάβει το λειτουργικό σκέλος της διαδικασίας. Κρατική συμμετοχή δεν προβλέπεται. Πρώτο ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης θα είναι ο Μάρκους Κραλ, βασικό στέλεχος της εταιρείας συμβούλων Roland Berger, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του.
Το αρχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα 130 εκατομμύρια, δήλωσε η Κλαούντια Ρούσο, εκπρόσωπος της Roland Berger. Από το Μάιο όμως θα επισπευστούν οι διαδικασίες, θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους επενδυτές και υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο θα έχει συσταθεί το ίδρυμα και η εταιρεία.
Πηγή: Deutsche Welle
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2171249

______________________________________________

ο Roland Berger είναι ο οίκος που πρότεινε το σχέδιο Eureka
σιγά μη θυμούνται οι περισσότεροι τι έλεγε...


Τσίπρας: Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή

«Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 «Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς.
Αναφερόμενος στην «εγχώρια διαπλοκή», όπως είπε, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως «με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών».

«Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου» υποστήριξε, αποδίδοντας την εις βάρος του επίθεση στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία - όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική».

«Εγώ τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνειδητοποιείστε το» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για υιοθεσία. Οι μέρες, όμως, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν».
Όσον αφορά στη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως «η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου. Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο. Μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας «για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσουμε το Μνημόνιο». «Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα» είπε.

«Μαίνεται εναντίον μας η διαπλοκή. Με επιθέσεις που ξεπερνούν το όριο της πολιτικής ηθικής και του πολιτικού πολιτισμού. Γιατί της χαλάμε τα σχέδια. Γιατί εμείς δεν θα παραμείνουμε απόμακροι παρατηρητές των μετεκλογικών πολιτικών διεργασιών» συνέχισε, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εμπνευστή του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: πατρίδα-θρησκεία-αγορά».

«Κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής».

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4716227

ΔΟΨ: Τσίπρα ακροβασίες

Στην πολιτική οι ακροβασίες είναι αλήθεια συνηθισμένες. Είναι η φύση της πολιτικής που τις επιτρέπει και ίσως τις ενθαρρύνει. Αλλωστε χωρίς ρίσκο κανείς δεν πήγε μπροστά. Ωστόσο έχουν και οι ακροβασίες όρια. Χωρίς αρχές, τείνουν προς τον τυχοδιωκτισμό.


Οπως συμβαίνει τελευταίως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε την γκέλα με την πρόταση- πρόσκληση προς τον Καμμένο και θέλει να βγει κι από πάνω. Μετά του φταίει η διαπλοκή και ο κακός καιρός. Αλλά δεν είναι η μόνη ακροβασία που επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες. Η επιχειρηθείσα επί σκοπώ παραποίηση των εννοιών της «εντολής σχηματισμού κυβέρνησης» με την «διερευνητική εντολή» είναι πιο επικίνδυνη.

Τι θέλει να πει δηλαδή ο ποιητής; Οτι θα λάβει τη διερευνητική εντολή και χωρίς να έχει δεδηλωμένη υποστήριξη 151 βουλευτών θα απαιτήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ώστε να πάει στη Βουλή να τη διεκδικήσει, αφού προηγουμένως ζητήσει από το λαό να κατέβει στο Σύνταγμα προκειμένου να ασκήσει την δέουσα πίεση; Αν ερμηνεύουμε σωστά τον ποιητή, τότε η ακροβασία ξεπερνά και τον συνήθη ανέμελο τυχοδιωκτισμό και τείνει προς την συνταγματική εκτροπή.

Δυστυχώς δεν τα ζυγίζει καλά τα λόγια του ο κ. Τσίπρας. Είναι πιθανώς ο ενθουσιασμός της νιότης που τον παρασέρνει. Οφείλει ωστόσο να γνωρίζει ότι με το Σύνταγμα δεν παίζουμε.

 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=455201&h1=true
____________________________________________

από τα λίγα που έχω δει με τα μάτια μου, τα μικρότερα κόμματα είναι καλύτερα προετοιμασμένα από τα δύο μεγάλα για τις εκλογές
πχ τα τηλεοπτικά 5λεπτα

"με το Σύνταγμα δεν παίζουμε"
το έχουμε δει το κουρελόχαρτο... πολλές φορές... όπως και την εφαρμογή των νόμων...
και βέβαια το μεταφράζει (κόκκινα) όπως θέλει - καθώς απευθύνεται κυρίως σε ανίδεους και αγράμματους

δύο πράγματα βγάζει η στήλη του ΔΟΨ: ζήλια και φόβο
  • ζηλεύει που είναι από τις λίγες φορές που ότι υποστηρίζει έχει τη δυναμική πεθαμένου 48ωρών 
  • ο φόβος έρχεται - σωστά - από το μέλλον: καλά κάνει και φοβάται, η εγκράτεια και ο συντηρητισμός συνήθως δεν βλάπτουν, αντίθετα προστατεύουν, η χαζοχαρουμενιά είναι που διαλύει ότι πιο στέρεο

1 σχόλιο:

  1. θα κάνουν κυβέρνηση οι μνημονιακοί όλοι μαζί με τσόντες από τους άλλους... Οσο όρκισε κυβέρνηση στο πεζοδρόμιο ο παπούς του γιωργάκη, άλλο τόσο θα κρατήσει τις υποσχέσεις του... Δε θα φτάσει εντολή στον Τσίπρα, αδίκως φωνασκεί. Οι τσιρίδες μετά τον Αλαβάνο θα 'ναι φαίνεται κληρομικές στον Τσίριζα... Σε γενικές γραμμές θα κάνουν ότι τους πει η Πρεσβεία, τέρμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή