Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Το ιστορικό της ημέρας για το αρχείο.... Α, και ΠΟΥΣΤΕ. Να ξέρετε οτι θέλουμε και τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συζητήσεων σας...

...., όπως ΚΑΙ τα Πρακτικά της συνάντησης για την επιλογή Παπαδήμου.

Οι ιστορικές εξελίξεις σήμερα 8/2/12 όπως καταγράφονται στο διαδίκτυο (κυρίως το NEWS 247 , το enikos , και συνεντεύξεις απο το e-volos. .

02:30 Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μαξίμου, με τον Λουκά Παπαδήμο και την τρόικα να ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γ. Καρατζαφέρης πήγε στο σπίτι του, ενώ στο ακουστικό τους περιμένουν τον πρωθυπουργό οι Παπανδρέου και Σαμαράς.
02:23 "Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, εγώ δεν πάω χωρίς συμφωνία στο Eurogroup", φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
2:10 Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας σε μία προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για μόλις 300 εκ ευρώ τα οποία είναι το αντιστάθμισμα που ζητά η τρόικα προκειμένου απλώς να είναι μικρότερη η περικοπή των συντάξεων.

01:25 Α. Σαμαράς:«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά.Δίνουμε σκληρή μάχη. Στόχος μας ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω».

01:10  Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ ο Α. Σαμαράς φέρεται να μη δέχεται τη μείωση των επικουρικών συντάξεων κάτω από τα 300 ευρώ, ενώ ο Γ. Παπανδρέου δε δέχεται ως αποτέλεσμα αυτής τα άρνησης η μείωση να προκύψει στις κύριες συντάξεις.

23:40 Ακαδημαϊκοί ΗΠΑ: Επικίνδυνος ο Καζάκης (Ηχητικό)

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να κόψουν συνέντευξή του σε ομογενειακό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης

ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα δήλωσε, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Έλληνας δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Φιλλιπίδης, στην εκπομπή του οποίου, στον ομογενειακό Ρ/Σ Hellas FM, φιλοξενήθηκε πριν λίγες ημέρες ο Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:
23:36.Ο γνωστός δημοσιογράφος,σχολιαστής και αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου,  Μανώλης Καψής είναι ο @Manolis Kapsis του twitter και προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι τα σχόλια του αντιλήφθηκαν μόνο όσοι μπαίνουν στο twitter και τον διαβάζουν. Συνάδει με την ιδιότητα του σχολιαστή, κεντρικού δελτίου μεγάλου καναλιού και τη συγγενική του σχέση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο χαρακτηρισμός "γελοίοι" και "μαλάκας" σε αρχηγούς και βουλευτές κομμάτων που βρίσκεται στη σελίδα του από την περασμένη Δευτέρα; Διαβάστε τί έγραψε.

23:30 Το υπουργικό αναβλήθηκε για Πέμπτη, ωστόσο οι υπουργοί παραγωγικών υπουργείων, παραμένουν στη θέση τους μήπως και τους ζητηθούν διευκρινίσεις.

23:23 Μακριά προβλέπεται η νύχτα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τα στελέχη της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ, να τον περιμένουν στα γραφεία του κόμματος.

23:16 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέφερε την πρότασή του για να τεθεί το Μνημόνιο 2 στην κρίση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της Εθνικής Τράπεζας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

23:13 Για τις Βρυξέλλες θα πετάξει το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να συμμετάσχει στο Eurogroup.

23:07@Freddos Dear political leaders, αν συνεχίσετε να μένετε κλεισμένοι στο  Μαξίμου, θα θεωρήσω πως είστε άστεγοι και ίσα που ξαμολάω τον Καμίνη, έτσι;

23:04 Είναι απίθανο πλέον να έχουμε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απόψε.

23:01 Μαραθώνια η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο. Συμπληρώνουμε 5 ώρες διαπραγματεύσεων...

22.59 Μια τετρασέλιδη επιστολή προς την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικόυ Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συνοδεύει το κείμενο-"μνημόνιο" της τρόικας. Διαβάστε τι γράφει στην τελευταία σελίδα της επιστολής που υπογράφουν Λουκάς Παπαδήμος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Προβόπουλος και θα ετοιμαστείτε για "μνημόνιο" 3!

"Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που καθορίζονται στο συνημμένο ΜΟΧΠ (μνημονιο οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών) είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος. Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε όποιες διορθωτικές ενέργειες που τυχόν θα καταστούν κατάλληλες για το σκοπό αυτό καθώς αλλάζουν οι περιστάσεις. Θα έρθουμε σε διαβούλευση με το Ταμείο, καθώς επίσης και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για την υιοθέτηση οιωνδήποτε ενεργειών και πριν από τις αναθεωρήσεις των πολιτικών που περιέχονται σε αυτό το ΜΟΧΠ, σύμφωνα με τις πολιτικές του Ταμείου για σχετικές διαβουλεύσεις".

22:52 Σκληρή διαπραγμάτευση στο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να επιμένει στο ζήτημα των συντάξεων, αρνούμενος να γίνουν νέες περικοπές. Το θέμα συζητείται αυτή την ώρα.

22:46 Διαβάστε εδώ την επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ζητούν παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

22:40 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκτός από τον Λουκά Παπαδήμο, μίλησε και με τους αρχηγούς και τους ρώτησε αν θα έχουν καταλήξει ώστε να γίνει η αυριανή συνεδρίαση. Φέρεται ότι απάντησαν "ναι".

22:34 @pitsirikos Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι να γίνεις πια ρετάλι

22:29 Πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε εδώ ολόκληρο το Μνημόνιο 2.

22:20 Ξεπέρασε τις 5 ώρες η σύσκεψη των αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο. Δραματικές ώρες για την Ελλάδα.

22:10

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ προς Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ και Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Ηχητικό)
ΑΚΟΥΣΤΕ: "Φώτη, ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά μας χωρίζουν και δεν έχουμε αυτή την στιγμή την πολυτέλεια να κοιτάμε ο καθένας το μαγαζάκι του. Αλέκα, δεν έχεις το δικαίωμα να κρατάς μαντρωμένο τον κόσμο του ΚΚΕ... Δεν θέλεις να μετάσχεις σε μια κοινή κυβέρνηση της Αριστεράς; Βάλε τους δικούς σου ειδικούς και τους δικούς σου επιστήμονες..., όπως έκανε παλιά το ΚΚΕ..., δώσε στήριξη, δώσε ανοχή..." δήλωσε νωρίτερα στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. (e-Volos.gr: Δηλώσεις Βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη στο "Marconi Radio 96,1 F.M" by user3214926)

22:06 Συμβολική διαδήλωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν, το απόγευμα, περίπου είκοσι μέλη του ιταλικού, μικρού, αριστερού συνδικάτου Συνδικαλιστική Ένωσης Βάση (Unione Sindacale di Base) και της επιτροπής "Nο debito" ("όχι χρέος"), μπροστά από την είσοδο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ρώμη. 

22:01 Το Μνημόνιο 2 προβλέπει ύφεση ύψους 4% με 5% για το 2012 και ανάπτυξη από το 2013. Το ίδιο προέβλεπε το ΔΝΤ και πέρσι (σχετικά με την ανάπτυξη). 

21:55 Δείτε το βίντεο που έφτιαξε το Reuters για τους πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης.
 
21:46 Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μαξίμου, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνίες, ωστόσο ο ορισμός του Eurogroup, μπορεί να ερμηνευθεί ως σημάδι ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία.

21:36 @papadimoulis Οι 3 αρχηγοί έχουν πει το Ναι! Καθυστερούν, γιατί μετατρέπουν τις κόκκινες γραμμές σε κόκκινες κορδέλες για το αμπαλάζ!

21:34 Παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

21:24 Μετά τις τηλεφωνικές επαφές του Λουκά Παπαδήμου με Ρεν, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, η σύσκεψη με τους αρχηγούς συνεχίζεται.

21:20 Οι Ιρλανδοί θέλουν ίδια αντιμετώπιση με αυτή της Ελλάδας. Σε περίπτωση που συμβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην αναδιάρθρωση χρέους, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας λέει πως θα απαιτήσει το ίδιο και για τη χώρα του.

21:15 Τέσσερις ώρες συζητούν ο Λουκάς Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κορυφώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα. Σε απευθείας διαπραγμάτευση με Όλι Ρεν και Λαγκάρντ, προχωρά τηλεφωνικώς ο πρωθυπουργός.

21:03 @tsapanidou Κατεβάστε και διαβάστε το κείμενο των νέων μέτρων για να μν σας πιάσουν "αδιάβαστους"

21.10 ΛΑΟΣ: "Κόκκινη γραμμή για εμάς οι μειώσεις μισθών και συντάξεων" (Ηχητικό)

21:00 Πώς δεσμεύει τους αρχηγούς το σχέδιο της τρόικας.
"Αυτό το μνημόνιο και τα προσαρτήματά του έχουν εγκριθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων του συνασπισμού που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στηρίζουν τους στόχους και τις πολιτικές (που έχουν συμφωνηθεί) και δεσμεύονται ότι δεν θα ακολουθήσουν πολιτικές που αντιβαίνουν στους στόχους του μνημονίου", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

20:52 Ο "Μεσαίωνας" του Μνημονίου 2. Μεγάλες θυσίες για μισθωτούς και συνταξιούχουςΔιαβάστε εδώ τι προβλέπει.

20:45 Οι αρχηγοί πρέπει να πουν "ναι" ή "όχι" στο μνημόνιο δύο. Απαντήστε στο poll του NEWS 247.

20:40 Στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης με θέμα την Ελλάδα, θα πάρει μέρος και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

20:35 Αυστηρό μήνυμα από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Αντιδράσεις και στη Γερμανία, για την... καθυστέρηση της Ελλάδας να προχωρήσει στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

20:30 Ξεπέρασε τις τρεις ώρες σε διάρκεια η κρίσιμη σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών. Όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες για το Μνημόνιο 2, τόσο μεγαλώνει η αντίδραση στο εσωτερικό των κομμάτων και την κοινωνία.

20:29 Σε επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να πει το μεγάλο "όχι", που θα διατηρήσει την εθνική αξιοπρέπεια και θα απαλλάξει την Ελλάδα από τους εφιάλτες, όπως χαρακτηριστικά λέει.

20:25 @KostasVaxevanis Εκατομμυριούχοι πολιτικοί και ένας τραπεζίτης, αποφασίζουν για το πώς θα ζει ένας φτωχός.

20:19 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αρνείται να συναινέσει σε μείωση συντάξεων και κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων. Είναι πιθανό ένα από τα τηλεφωνήματα του Λουκά Παπαδήμου να οφείλεται στην άρνηση Σαμαρά.

20:15 Πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, ενδεχομένως και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι βουλευτές ζητούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, να διασφαλίσουν την εφαρμογή της όποιας πρότασης φέρει, με τη σύμφωνη γνώμη τους, η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση

Γι αυτό προτείνουν είτε να υπάρξει δέσμευση των τριών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή της και μετά την ψήφισή της, ή να αναβληθεί η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και αυτή να γίνει (ή να μη γίνει) μετά τις εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν άμεσα.

Παρόμοια πρωτοβουλία εκδηλώνεται και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

20:07 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κάποια στιγμή διέκοψε τη σύσκεψη για να ενημερώσει τηλεφωνικώς τον Όλι Ρεν και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

20:04 Μπορεί σήμερα οι αρχηγοί να πάρουν αποφάσεις για στήριξη των σκληρών μέτρων, ωστόσο ακόμα και αν φτάσουμε σε συμφωνία το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ. Το κείμενο της τρόικας έχει πολλά σκοτεινά σημεία και είναι πιθανό να υπάρξουν και... νέα μέτρα τον Ιούνιο.

19:57 Μετά την ιστορική σύσκεψη των αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αναμένεται να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο.

19:50 Στραμμένα στην Ελλάδα τα βλέμματα των αγορών. Στο "κόκκινο" έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.  Με πτώση άνοιξε και συνεχίζει η Wall Street.

19:41 Αναβρασμός στην κοινωνία σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάστακτων μέτρων. Σε απεργία διαρκείας από Δευτέρα προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ.

19:38 Ξεπέρασε τις δύο ώρες η σύσκεψη αρχηγών-Παπαδήμου στο Μαξίμου. 

19:35 Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό των κομμάτων. Ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, σε αντιμνημονιακή  εκδήλωση στο Περιστέρι, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν το κόμμα του ψηφίσει τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

19:28 Η αναγγελία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το αυριανό Eurogroup, ίσως σημαίνει ότι οι εταίροι μας προεξοφλούν συμφωνία στο Μαξίμου.

19:15 Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ημερομηνία εκλογών. Ζητά δηλαδή να δεσμευτούν όλοι σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

19:09 Ενώ η σύσκεψη στο Μαξίμου συνεχίζεται, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα. Θα γίνει στις 19:00, ώρα Ελλάδος.

19:03 Πέρα από την πρόθεση υποβάθμισης, η Standard and Poor's σφυροκοπά την Ελλάδα με δυσοίωνες προβλέψεις. Χαρακτηρίζει "μη διατηρήσιμο" το κούρεμα 70% των ομολόγων.

18:57 Διαβάστε αναλυτικά γιατί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 2.

18:48 Διαβάστε τι ανακοίνωσε η Standard and Poor's σχετικά με την πιθανότητα υποβάθμισης της Ελλάδας και την ανταλλαγή των ομολόγων.

18:46 Πάνω από μία ώρα συμπλήρωσαν οι αρχηγοί στο Μαξίμου.

 18:27 Βαρύ το κλίμα στην Ευρώπη για την χώρα μας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συνεχής αθέτηση των υποσχέσεων από την Ελλάδα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη.
18:19 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 2.(σσ. αυτός φέρεται να υπογραψε αργότερα στο κείμενο που βουλευτές ζητάνε ... την παραμονή Παπαδήμου!
"Η μοίρα μου το είχε να μην ψηφίσω το πρώτο μνημόνιο αφού δεν ήμουν ακόμη βουλευτής. Τώρα η συνείδησή μου δεν με αφήνει να ψηφίσω το δεύτερο. Φυσικά και δεν αποχωρώ από την πολιτική και δεν πρόκειται να αφήσω τον κόσμο που με ψήφισε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. αλλά αυτό το έκτρωμα δεν το ψηφίζω" είπε χαρακτηριστικά.
18:15 Όπως έγινε γνωστό από την ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος στην Συγγρού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνεδρίαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. τα μέτρα είναι σκληρά και θα χρειαστεί το απαραίτητο πολιτικό... "μασάζ".

18:05 Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Λουκάς Παπαδήμος, καλούνται να πουν "ναι" σε νέα επώδυνα για τον ελληνικό λαό μέτρα. Την ίδια στιγμή 3.000.000 Έλληνες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Διαβάστε τα στοιχεία σοκ από τη Eurostat.

17:56 Άσχημα νέα από τις αγορές. Η Standard and Poor's δηλώνει έτοιμη να υποβαθμίσει προσωρινά την Ελλάδα σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" όσο οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται. Θα την αναβαθμίσει όμως πάλι όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί.

 
17:49 Εδώ και λίγο περισσότερο από μισή ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί μετά από διαδοχικές αναβολές συζητούν με τον πρωθυπουργό για τα σκληρά μέτρα που θα έρθουν ως προϋπόθεση της νέας δανειακής σύμβασης. Τα προβλήματα με την... μετάφραση του Μνημονίου 2 προκάλεσαν τα σκωπτικά σχόλια των διεθνών ΜΜΕ.

17:42 Δείτε το βίντεο από τις αφίξεις των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου
 

17:38 Την ώρα που η κρίσιμη σύσκεψη είναι σε εξέλιξη, τα νέα από την Ευρώπη δεν είναι ευχάριστα. Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί. Διαβάστε για τα "καψόνια" της Μέρκελ στην Ελλάδα.

17:31 Το βίντεο από την άφιξη και τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη
 
17:27 Κρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα, ωστόσο πρέπει να διατηρούμε το χιούμορ μας. Δείτε το Tweet που ανέβηκε στον "ψεύτικο" λογαριασμό που υποτίθεται ότι ανήκει στην καγκελάριο Μέρκελ.

@Angela_D_Merkel: Translation for Mr Karatzaferis: "SIGN HERE". (Μετάφραση για τον κ. Καρατζαφέρη. ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ)

17:16 Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, επικρατεί αναβρασμός για τα νέα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να στηρίξουν και να ψηφίσουν. Διαβάστε το μήνυμα της ΔΑΚΕ προς τον Αντώνη Σαμαρά

17:15 Άρχισε η κρίσιμη σύσκεψη αρχηγών-Παπαδήμου.

17:13 Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών κκ Γ. Κουτρουμάνης και Ευ. Βενιζέλος. Θα ενημερώσουν τους  αρχηγούς για τις απαιτήσεις της τρόικας.

17:07 Στο Μαξίμου Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσουν απέναντι στο Μνημόνιο 2.

17:05 Διαβάστε εδώ ποια σκληρά μέτρα έχουν κλειδώσει. Τι χάνουν οι εργαζόμενοι.
16:59 Έφτασε στο Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης
"Ο χρόνος, ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις βαθιές τους προθέσεις", είπε έξω από το Μαξίμου.
16:58 Σιβυλλική δήλωση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ,  Γ. Καρατζαφέρη, λίγο πριν φύγει από τα γραφεία του κόμματος.
"Τα στενά περιθώρια είναι σαν τα στενά παπούτσια. Κάποια στιγμή θέλεις να απαλλαγείς από αυτά", είπε χαρακτηριστικά.
16:56 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, στο μεταφρασμένο κείμενο που έλαβε η ΝΔ, υπήρχε πρόβλεψη για περικοπή στον 13ο και τον 14ο μισθό. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι πρόκειται περί λάθους.
16:55 Στο Μαξίμου έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου
16:53 Σαμαράς και Καρατζαφέρης έχουν ξεκινήσει από το γραφεία τους για να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου

Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας έφτασε. Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές, η συνάντησης του Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, ορίστηκε για σήμερα, Τετάρτη.

Εφόσον κατά τη νέα συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό υπάρξει συμφωνία, τότε η ελληνική πλευρά θα συντάξει ένα μίνι Μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί και από τους τρεις αρχηγούς.

Διαβάστε πώς έχουν εξελιχθεί οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής και ποια νέα σκληρά μέτρα έχουν "κλειδώσει".

Τι προηγήθηκε το Σαββατοκύριακο
Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία επί των βασικών μόνο θεμάτων, μετά από πεντάωρη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μετά από έκτακτα διευρυμένα πολιτικά συμβούλια σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου