Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα κείμενα του Eurogroup για το ιστορικό αρχείο και κάποιες πρώτες εκτιμήσεις

Κατεβάστε την έκθεση της Τρόικας που περιέχει τα εναλλακτικά σενάρια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρεόυς:


Greek Sustainability Proposal

Eπίσης, το euro2day παραθέτει τα εξής αρχεία:


  
Παραθέτω επίσης και κάποια αποσπάσματα απο τις πρώτες εκτιμήσεις για τις χθεσινές αποφάσεις:



Σε ποιους «έφεξε» η συμφωνία για το PSI!
απο το euro2day

Για να μη μακρηγορούμε, οι εξελίξεις ανοίγουν πεδίον δόξης λαμπρόν για την υποβολή μηνύσεων και αγωγών από τους δικηγόρους των ομολογιούχων που θεωρούν ότι θίγονται. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις. Αν η ΕΚΤ δεν συμμετάσχει στην ανταλλαγή, πολλοί θα στραφούν εναντίον της Ελλάδας, κατηγορώντας την για διακριτική μεταχείριση υπέρ της ΕΚΤ.

Είναι επίσης πιθανόν κάποιοι από τους ομολογιούχους που δεν συμμετείχαν στην ανταλλαγή των ομολόγων, αλλά θα υποχρεωθούν λόγω είτε CAC είτε του νόμου που προαναφέραμε να πάνε τη χώρα στα διεθνή δικαστήρια, ισχυριζόμενοι ότι η εφαρμογή ήταν καταχρηστική.
Υπάρχουν περιπτώσεις επενδυτών που κέρδισαν στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η ενεργοποίηση των CACs από την πλειοψηφία είχε χαρακτήρα τιμωρίας της μειοψηφίας. H ελληνική ανταλλαγή πιθανόν προσφέρεται λόγω των μεγάλων απωλειών που προκαλεί η ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI Plus.
Δεν αποκλείεται να στραφούν εναντίον της χώρας ζητώντας να αποζημιωθούν πλήρως όσοι αγόρασαν ελληνικά ομόλογα υπό αγγλικό δίκαιο αν «κουρευτούν» άλλα ομόλογα που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο (cross default clauses).
Όμως, το πανηγύρι των αγωγών και των μηνύσεων δεν σταματά εκεί.
Άλλοι μπορεί να επικαλεστούν ορισμένες από τις διακρατικές συμφωνίες της Ελλάδας με άλλες χώρες για επενδύσεις, ισχυριζόμενοι ότι το δημόσιο προχώρησε σε κατάσχεση της περιουσίας τους μέσω του κουρέματος των ομολόγων.
Γι’ αυτούς και για άλλους λόγους ισχυριζόμαστε ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι από το PSI θα είναι σίγουρα τα διάφορα νομικά γραφεία που θα εισπράξουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες τους. Dr. Money


απο το Taxalia

Το συγκλονιστικό είναι ότι οι τοκογλύφοι γνωρίζουν ποιοί είναι οι Άκηδες, οι Τσουκάτοι και οι Μαντέληδες και πόσα πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός για καθέναν από αυτούς, αλλά η πληροφορία αυτή δεν πρέπει ποτέ να περιέλθει εις γνώση του ελληνικού λαού. Έτσι, το ίδιο το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα - υποκύπτοντας στον εκβιασμό που χρησιμοποιεί κάθε τοκογλύφος - μας οδηγεί στη διεθνή εφαρμογή ενός ακόμη θεσμού τού εσωτερικού δικαίου, προκειμένου να αποφύγει το Γουδή.

Πράγματι, με τη χθεσινή συμφωνία η χώρα τίθεται υπό αναγκαστική διαχείριση. Ακριβώς όπως προβλέπει ο ελληνικός νόμος ότι μπορεί να τεθεί υπό αναγκαστική διαχείριση μία επιχείρηση ή ένα ακίνητο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές, έτσι και η χώρα ευρίσκεται από χθες υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Οι διάφοροι επίτροποι, μέλη της task force και λοιποί κολαούζοι των διεθνών τοκογλύφων θα εγκατασταθούν στη χώρα μας και θα ελέγχουν όλα τα έξοδα. Στην ουσία θα διαχειρίζονται τα οικονομικά μας, επειδή οι πολιτικοί μας έχουν αποδειχθεί αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος, ανάλγητοι και, φυσικά, ανίκανοι. Αυτό θα εννοούσε η βρεταννική εφημερίδα που έγραφε προχθές «πτώχευση ή δημοκρατία», ενώ είναι προφανές ότι ήθελε να γράψει «πτώχευση και δημοκρατία ή διάσωση και δικτατορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου