Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα μάτια του κόσμου (Βίντεο)

Υπάρχει η Ελλάδα που βγαίνει στο δρόμο και αναπνέει την μυρωδιά του καθεστώτος σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και υπάρχει η Ελλάδα που πληροφορείται τι συμβαίνει στο δρόμο από τα ΜΜΕ των γνωστών 4 - 5 μεγαλοεπιχειρηματιών.

Έγραφα χθες, ότι αν ο κόσμος είναι πάρα πολύς, δεν θα είναι δυνατό να τον διώξουν με τα χημικά. Τελικά ήταν δυνατό. Αλλά όχι επειδή ο κόσμος κάμφθηκε. Αντίθετα, επέμενε και επέμενε, επέστρεφε και επέστρεφε. Αλλά όταν ξεκινούν να ψεκάζουν εν ψυχρώ την γεμάτη και ειρηνικότατη πλατεία και μετά συνεχίζουν να ψεκάζουν επί ώρες χωρίς να καταλαβαίνουν Χριστό, ναι, τελικά τα καταφέρνουν να σε διώξουν.

Κι όχι μόνο να σε διώξουν. Αλλά να σου καταστήσουν και σαφές με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν σε αντιμετωπίζουν ως πολίτη αλλά ως έντομο, να σου καταστήσουν σαφές με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι δεν έχουν πια την παραμικρή ανάγκη από προσχήματα για να σε αντιμετωπίσουν ως έντομο, έχοντας πάρει το οκ να ξεκινούν την εκκαθάριση του χώρου, ακόμη και χωρίς μια αφορμή, έτσι για τα μάτια του κόσμου,

αφού τα μάτια του κόσμου που είναι εκεί, τα δηλητηριάζουν

και τα μάτια του κόσμου που δεν είναι εκεί, βλέπουν από τις τηλεοράσεις τους όσα επιλέγουν εκείνες να τους δείξουν.

Αλλά ίσως παράλληλα και όσα οι ίδιοι επιλέγουν να δουν.

Το ότι από μια ηλικία και κάτω όλοι θεωρούσαμε την δημοκρατία αυτονόητη συνθήκη, δημιούργησε -συνειδητοποιώ- μια θεμελιώδη παρεξήγηση: ότι η έννοια ιεραρχείται το ίδιο ψηλά για όλους μας.
Δεν ισχύει.

Για άλλους η δημοκρατία σημαίνει πολλά, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτήν, παρότι εκείνη δεν διστάζει να τους συμπεριφέρεται επαίσχυντα,

αλλά για πολλούς άλλους η δημοκρατία δεν ήταν παρά μια συνήθεια, την οποία δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να χάσουν αύριο και με τον πλέον επίσημο και τυπικό τρόπο, όπως άλλωστε δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και σήμερα, που έχει χαθεί ημιεπίσημα και ουσιαστικότατα.
ΠΗΓΗ: Old Boy

Θεσσαλονίκη: Αναίτια χρήση χημικών από babisflou

Οι εικόνες από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη... μιλούν από μόνες τους.
Ακόμα και ο απλός πολίτης που με το κινητό του καταγράφει καρέ καρέ τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, ίσως δεν μπορεί να αντιληφθεί το τέλος της "σκηνής", οπότε και βιντεοσκοπεί αμίλητος.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η αναίτια και ανεξέλεγκτη χρήση χημικών κατά απλών διαδηλωτών από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν "Βοήθεια", "Τι κάνετε;", "Θα μας σκοτώσετε;", αλλά φαίνεται ότι οι προθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων που στόχο έχουν να απωθήσουν το πλήθος, είναι προφανείς, αλλά και καθορισμένες.

Απο το News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου