Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Reuters: Ιστορικό ρεκόρ ταχείας ύφεσης για την Ελλάδα

Τα καταφέραν!!


Την 5η συνεχιζόμενη χρονιά ύφεσης διανύει η Ελλάδα καταγράφοντας συγχρόνως ένα από τα χειρότερα ρεκόρ βαθιάς ύφεσης της σύγχρονης ιστορίας, επισημαίνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters.

Η Ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,8% το 2011, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία εκτινάχθηκε στο 20% από 7,7% που ήταν το 2008.

Να σημειωθεί ότι η Αργεντινή όταν πτώχευσε το 2002 είχε ύφεση 14,7%. Στην περίπτωση της Ελλάδας και με νέα μέτρα λιτότητας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η Αθήνα όχι μόνο θα φθάσει αλλά ενδεχομένως και να ξεπεράσει το επίπεδο της Αργεντινής, όπως σημειώνει ο Uri Dadush, οικονομολόγος για την δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον, Carnegie Endowment.

Βάσει των σημερινών στοιχείων, «ο δρόμος που βαδίζει η Ελλάδα δεν είναι κατά τη γνώμη μου βιώσιμος, μάλλον θα δούμε το ελληνικό ΑΕΠ να μειώνεται κατά 25-30%, το οποίο δεν θα έχει παγκόσμιο προηγούμενο. Θα είναι μια πραγματικά καταστροφική κρίση για τους Έλληνες» επισημαίνει.

Η προοπτική για τον μέσο Έλληνα είναι φρικτή, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει να μειώνονται στο μισό οι μισθοί τους, ενώ σύνταξη πριν από τα 65 είναι πια μακρινό όνειρο για εκείνους, που ακόμα εργάζονται. Ζευγάρια με παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν με τους γονείς τους για να κάνουν οικονομία. Και σε όλη την Ελλάδα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου