Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο λόγος της γερμανίδας βουλευτή, Χάικε Χένζελ, της αριστεράς, στην γερμανική βουλή




«Το Μνημόνιο 2 δεν είναι μόνο μια επίθεση στην ελληνική κοινωνία, είναι μια επίθεση στην ίδια την δημοκρατία στην Ελλάδα.


Ζητούν από την Ελλάδα να δεσμευτεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα. Ο Έλληνας λοιπόν δεν έχει καμιά επιλογή. Είναι υποχρεωμένος να εκλέξει μια κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει το πρόγραμμα για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν είναι καθόλου δημοκρατικό.


Ψήφισα κατά του υποτιθέμενου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, γιατί δεν θέλω να ζημιωθεί μ΄ αυτό τον τρόπο η δημοκρατία της Ελλάδας.


Η Ελλάδα έγινε δεκτή το 1981 στην Ε.Ε. για να προστατευτεί η δημοκρατία της μετά την δικτατορία. Σήμερα, η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται μπροστά στα μάτια μας, μήνα με το μήνα, κι αυτό πρέπει να μας κάνει όλους εμάς να ντρεπόμαστε.


Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και αξίζει την αλληλεγγύη μας. Τον Μάιο θα γίνουν διαδηλώσεις σε όλη της Ευρώπη και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Είμαστε όλοι Έλληνες».



Θυμίζω τη χθεσινή δήλωση του υπευθύνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Γερ. Γεωργάτου:

«τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή.

Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι - δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου