Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ολη η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια και τον εκλογικό νόμο. Με 51% Λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ ακυρώνονται οι εκλογές


Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού – Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή! Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!
 
Οσοι διαβάζουν τους AegeanTimes.gr από παλιά, σίγουρα γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει τις πιο απίστευτες προεκλογικές προβλέψεις ιστορικά, χρησιμοποιώντας εργαλεία της Στατιστικής, μακριά από δημοκοπικά τερτίπια! Αρκετοί συνεργάτες μας γνωρίζουν σε βάθος τους εκλογικούς νόμους και έχουν διαβλέψει ή αναλύσει, απίστευτα εκλογικά παράδοξα στη χώρα μας, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο!

Παρατηρούμε όμως εδώ και ένα χρόνο, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.
Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

Το πλήρες άρθρο με τα τεκμήρια (έγγραφα, νόμοι κλπ) στο aegeantimes.gr

1 σχόλιο:

  1. Άκυρο = ελαττωματική ψήφος
    Αποχή= υπήκοος χωρίς δικαίωμα ψήφου ή αυτοεπιβολή στέρησης των πολιτικών μας δικαιωμάτων
    Το λευκό ψηφοδέλτιο= πολιτική τοποθέτηση που αποκηρύσσει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό !!
    Εκλογές γιατί γίνονται;
    Για να εκφρασθεί - ψηφίσει ελεύθερα ο Κυρίαρχος Λαός. Το αποτέλεσμα αυτής της έκφρασης δεν δύναται να αλλάξει με κανένα εκλογικό νόμο !!!
    Με την επιλογή ενός εγκύρου ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας επιλέγει αφενός πολιτικό συνδυασμό και υποψήφιο βουλευτή (αν θέλει), αφετέρου με την έγκυρη ψήφο του δηλώνει ότι εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα καθώς βρήκε ένα (αυτό που ψήφισε) με το οποίο συμφωνεί. Επομένως, το έγκυρο ψηφοδέλτιο επικυρώνει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
    Με την επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας απορρίπτει αφενός όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους υποψήφιους βουλευτές αυτών, αφετέρου δηλώνει ότι δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

    Δηλαδή ο ψηφοφόρος, αφού είδε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, αποφάσισε ότι δεν τον εκφράζει ΚΑΝΕΝΑ! κάνει έτσι την μόνη επιλογή και ψηφίζει ΛΕΥΚΟ. Διαμαρτύρεται δηλαδή, επί της αρχής! Οι επιλογές που του προσφέρουν δεν τον ικανοποιούν!

    Επομένως, το λευκό ψηφοδέλτιο είναι πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

    Με ποια λογική το λευκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έγκυρο; Η χρήση του λευκού ως εγκύρου αλλοιώνει την ελεύθερη λαϊκή έκφραση του κυρίαρχου λαού!!!

    Και το α. 100 το ΠΔ 96/2007 αναφέρεται στην κατανομή των εδρών. Δηλαδή, θέτει ως δεδομένο ότι τα έγκυρα είναι η συντριπτική (50%+1) των ψηφισάντων και προχωρεί στην διαδικασία και στον τρόπο κατανομής των εδρών στους πολιτικούς σχηματισμούς.

    Είναι όμως άλλο η κατανομή των εδρών (που προϋποθέτει την πλειοψηφία 50% +1 των εγκύρων έναντι των λευκών) και άλλο αν ο κυρίαρχος λαός μπορεί να εκφραστεί από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Η αδυναμία ή μη έκφρασης του κυρίαρχου λαού προκύπτει από τον αριθμό των ψηφισάντων(οι απέχοντες δεν λαμβάνονται υπ’όψιν στην καταμέτρηση) και τι επέλεξαν να ψηφίσουν(έγκυρα ή λευκά).
    Ο συντάκτης του άρθρου ΄΄Η δύναμη της λευκής ψήφου΄΄ πολύ σωστά θέτει ότι η λευκή ψήφος έχει τη μορφή του πολιτειακού δημοψηφίσματος. Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος ο Κυρίαρχος Λαός, κατά το Σύνταγμα, να επιβληθεί στα π��λιτικά κόμματα
    Τα λευκά αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία ψηφοδελτίων. Δεν είναι ούτε έγκυρα ούτε άκυρα. Η χρήση του λευκού στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος. Ο ¨αντίπαλός¨ του είναι το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων. Όταν το ποσοστό των λευκών είναι μικρότερο από το 50% τότε δεν λαμβάνονται υπόψη (το ίδιο ισχύει και στα δημοψηφίσματα με την πρόταση που θα λάβει κάτω από 50% των ψηφισάντων) και για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας προσμετρούνται στα άκυρα.
    Όταν το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων είναι πάνω από το 50% τότε αποσύρονται οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι υποψήφιοί τους γιατί έτσι αποφάσισε ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ. Δημιουργούνται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί αφού πρώτα έχουν προηγηθεί πολιτικές ζυμώσεις για το τι θέλει ο κυρίαρχος λαός. Συνεχίζουμε και έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπως ορίζεται από το Σύνταγμα μας αλλά όχι με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.
    Κατά το Σύνταγμα η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρεωτική και καθολική. Ο πολίτης -εκλογεύς δια της ψήφου του εκφράζει, κατά πρώτο λόγο, την προσωπική του θέληση ενασκών το εκλογικό του δικαίωμα, την θέληση όμως αυτή το ισχύον δίκαιο αναγνωρίζει ως κρατική θέληση και συνδέει προς αυτή με την άσκηση κρατικής λειτουργίας συναπτόμενες έννομες συνέπειες.
    Αν οι πολίτες επιλέξουν την λευκή ψήφο, ως ελεύθερο τρόπο έκφρασης σε ποσοστό, 50% + 1 τότε αυτό είναι άκυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή