Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το 1% του τέλους παραγωγής ΑΠΕ θα δίνεται στην τοπική κοινωνία


Σε συγκεκριμένα σημεία του σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ που κυκλοφόρησε στα νέα σήμερα προβλέπονται αρκετά ενδιαφέροντα θέματα για τις τοπικές κοινωνίες:

Το 1/3 του ειδικού τέλους 3%  (δηλ. το 1%) επί της παραγωγής ΑΠΕ θα επιστρέφεται απ’ ευθείας στους οικιακούς καταναλωτές του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος του ΟΤΑ, στο οποίο εγκαθίσταται το έργο ΑΠΕ, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Σχεδιάζεται αρχικά να παίρνει  π.χ. η ΔΕΗ το σχετικό ποσοστο και, στη συνέχεια, να το επιστρέφει μέσω των λογαριασμών του ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές της περιοχής. Το υπόλοιπο ποσοστό των εσόδων από το ειδικό τέλος (το υπόλοιπο 2%) θα αποδίδεται στον αντίστοιχο ΟΤΑ (για να κάνει  αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα) και στο Πράσινο Ταμείο (?) για χρήση που θα καθορίσει άλλος νόμος. 

Έπρεπε να φτάσουμε στο αμην για να ξεκολήσουμε! 

Με τόσο ηλιακό, αιολικό και γεωθερμικό δυναμικό, κανονικά σε λίγα χρόνια θα πρέπει α) οι νέοι Δήμοι να γίνουν  ...εχμ... πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και, β) εμείς να τα ...κονομήσουμε!

Αντε να δούμε ποιοι ...άξιοι θα εκλεχθούν Δήμαρχοι (βλ. ...Παπαγεωργόπουλος, ...Ψωμιάδης κλπ)  στους νέους ισχυρούς Δήμους που προβλέπει ο Καλλικράτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου