Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ένα καλό νέο για τον τουρισμό


Στο διαδικτυακό τόπο της Δράσης «Ενίσχυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων (digi-lodge)» έχουν αναρτηθεί τα προσωρινα αποτελέσματα των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανά Περιφέρεια της Ελλάδας.

Στην περιγραφή της Δράσης αναφέρεται:
"Οι τουριστικές μονάδες θα ενισχυθούν προκειμένου να αναπτύξουν νέες εφαρμογές διαδικτυακής προβολής και επικοινωνίας με δυνατότητες ηλεκτρονικών κρατήσεων. Επίσης θα ενισχυθούν με σκοπό την ολοκλήρωση αυτών των εφαρμογών με υφιστάμενα ή νέα συστήματα βέλτιστων πρακτικών μηχανογράφησης τουριστικών μονάδων.
Η επιχορήγηση των ενεργειών αυτών θα οδηγήσει στην επίτευξη των εξής ειδικών στόχων:
• στη δυνατότητα πραγματοποίησης κρατήσεων μέσω διαδικτύου για όλο το εύρος των υπηρεσιών και των προϊόντων των τουριστικών μονάδων (υποχρεωτικά για τις υπηρεσίες διαμονής, ιδανικά και για λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες, εφόσον υπάρχουν),
• στην ποιοτική και ολοκληρωμένη παρουσίαση των τουριστικών μονάδων καθώς και των περιοχών στις οποίες βρίσκονται,
• στην προσέλκυση νέων επισκεπτών και τη διατήρηση πελατών μέσω της παροχής ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τις τουριστικές μονάδες, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια διαμονής."
Δείτε τα αποτελέσματα ανά Περιφέρεια

Πολύ σημαντικό νέο για τον τουρισμό της χώρας μας και μακάρι οι επενδύσεις να προχωρήσουν σωστά. Ιδιαίτερα οι μικρές μονάδες μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά και να προσελκύσουν επισκέπτες και την περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης. Οτι μας έμεινε είναι ο τουρισμός. Αν τον συνδέαμε και με τον πολιτισμό μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου