Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ο Ομπάμιας διορίζει πρώην λομπίστα της Μονσάντο ως επικεφαλή διαπραγματευτή για τη Γεωργία

Ο Islam Siddiqui είναι ένας λομπίστας φυτοφαρμάκων και Αντιπρόεδρος για την Επιστήμη και Ρυθμιστικών Υποθέσεων στην CropLife America, μια ομάδα πίεσης που εκπροσωπεί τη Μονσάντο (you know…! Μεταλλαγμένα, τοξικά φυτοφάρμακα κλπ).

Σε μια επιστολή που στείλανε 98 οργανώσεις σε γερουσιαστές των ΗΠΑ, εκφράζουν την αντίθεση τους στο διορισμό του Siddiqui, και στέλνουν ένα ενημερωτικό δελτίο γι αυτόν. Σε αυτήν αναφέρουν:

Ο διορισμός στέλνει ένα ατυχές μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να συνεχίσουν στο αποτυχημένο μονοπάτι της υπερ-εντατικής βιομηχανικής γεωργίας προωθώντας τα τοξικά φυτοφάρμακα, τους μεταλλαγμένους γενετικά σπόρους (για τους οποίους έχουν τις πατέντες), άλλες βλαβερές βιοτεχνολογίες καθώς και τις αθέμιτες Συμφωνίες Εμπορίου με τα άλλα έθνη. Με τους αγρότες εδώ και στο εξωτερικό, αγωνίζονται να ανταποκριθούν στη λειψυδρία και όλο και πιο ασταθείς συνθήκες καλλιέργειας, χρειαζόμαστε ένα νέο, αειφόρο μοντέλο γεωργίας που προωθεί τη βιοποικιλότητα, που επιτρέπει την αναγέννηση του εδάφους, και που θα τροφοδοτεί τις κοινότητες, θα προστατεύει τους αγρότες και θα βάζει τα κέρδη πίσω στα χέρια των αγροτών και των αγροτικών κοινοτήτων. Το ιστορικό του Siddiqui δείχνει ότι ευνοεί καμία απο αυτές τις λύσεις.
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ «ΠΕΛΙΤΙ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ…

Αυτό το Σάββατο (10/04) διοργανώνουν την 10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, όπου ανθρωποι απ’ όλο τον κόσμο δηλώνουν τη συμμετοχή τους. Η 10η Πανελλαδική Γιορτή θα είναι η κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για το 2010 Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, χρονιά ορισμένη από τον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου