Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ασύρματο δίκτυο στη Χαλκιδική



Ξεκινάει σιγά σιγά η εγκατάσταση δωρεάν ασυρματου ευρυζωνικού δικτύου (wifi internet) σε διάφορα σημεία του Νομού. Τα δίκτυα θα λειτουργήσουν στον Πολύγυρο, τη Γαλάτιστα, την Αρναία και τη Συκιά.

Δείτε τα σημεία πρόσβασης

Το στήσιμο του εργαλείου GIS είναι καλή, στη σύλληψή της προσπάθεια, αν και θέλει ΠΟΛΛΕΣ διορθώσεις και εμπλουτισμό (ειδικά για την Αγγλική έκδοση).
"Πρόκειται για μία Γεωγραφική εφαρμογή ανάδειξης των σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής. Απευθύνεται σε απλούς χρήστες που θα έχουν την δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες αλλά και να εξερευνήσουν την περιοχή μέσω του χάρτη. Είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα, υπό μορφή διαδικτυακής πύλης (portal). Η εφαρμογή υλοποιήθηκε με βάση την πλατφόρμα GOOGLE MAPS η οποία παρέχει ολοκληρωμένα ψηφιακά υπόβαθρα (χαρτογραφικά και δορυφορικά). Σε αυτά επιπρόσθετα παρουσιάζονται διανυσματικά αρχεία με τη μορφή kml και θεματικά σημεία ενδιαφέροντος. Δίνεται η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το χάρτη με στόχο την εμφάνιση πληροφοριών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δρομολόγησης."
Α! Και κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ΠΩΣ θα προβάλουμε τη Χαλκιδική στο παγκόσμιο κοινό.

CHALKIDIKI ή HALKIDIKI?
(...Μπορείτε να ψηφίσετε δίπλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου