Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Made IN or BY or FOR GREECE?

Η συνέντευξη του Βγενόπουλου σήμερα στον ΣΚΑΙ είχε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία, καθώς δόθηκε απο έναν άνθρωπο που είναι "μέσα στα πραγματα" σε υψηλό επίπεδο. 

Φυσικά, ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής ελιτ της χώρας μας, δε θα μπορούσε παρά να υπερασπιστεί τα προϊόντα του με κάθε τρόπο. 

Παρόλα αυτά, πολλές πολιτικές του τοποθετήσεις  μάλλον θα βρούν πάρα πολλούς ανθρώπους της μεσαίας τάξης σύμφωνους και δίκαια. Ειδικά οι περιγραφές των πολιτικών "πρακτικών" που οδήγησαν τη χώρα σ΄ένα "ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ", όπως είπε ο ίδιος, συνιστούν μια κριτική ίδια σχεδόν με αυτή που μπορείς να διαβάσεις σε πολλά Blogs και να ακούσεις στα καφενεία της Ελλάδας.

Κοινά μυστικά που, όταν βγαίνουν απο το στόμα ενός μεγαλοεπιχειρηματία, σε ξενίζουν στην αρχή, σε κάνουν δύσπιστο, αλλά σε 2η ανάγνωση σε ικανοποιούν κιόλας. 

Γιατί έστω και με αφορμή επιχειρηματικές κόντρες, στην τελική ακούς αλήθειες. 

Γιατί αλήθειες  και άπλυτα που βγαίνουν στη φόρα για τον  αντίπαλο  επιχειρηματία, μπορούν άνετα να ισχύουν για κάθε επιχειρηματία.

Σημείωσε, πολύ σωστά, τη διαπλοκή και την ανεπάρκεια του πολιτικού "προσωπικού", όπως ο ίδιος το περιέγραψε. 

Βέβαια, "προσωπικό" με ποιόν προϊστάμενο θα αναρωτηθεί κανείς.... Το λαό που τους εκλέγει, όπως και θα έπρεπε να είναι, ή τους μεγαλομετόχους των επιχειρήσεων;

Μακάρι το χρήμα να είχε πατρίδα, όπως προσπάθησε να πείσει ο κ.Βγενόπουλος και μακάρι ο ίδιος να το κάνει. Μεγάλη μαγκία του, αν ισχύει, και χίλια μπράβο. Να πάμε αυρίο όλοι να αγοράσουμε 5 molto για πρωϊνο...

...Aλλά ας μας αφήσει να αμφιβάλλουμε..... Γιατί έρχονται και ιδιωτικοποιήσεις.... Και φυσικά η ΠΙΤΑ θα μοιραστεί μεταξύ και των ελλήνων, και των ξένων συνεργατών τους και  φυσικά του πολιτικού "προσωπικού".

Το οποίο "προσωπικό" θα έπρεπε να κάτσει να σκιστεί στη δουλεία για να εξυγιάνει τις δημόσιες υποδομές για τον ΛΑΟ-προϊστάμενο και όχι για τον ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ-προϊστάμενο. Στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς που ζούμε, το ιδανικό θα ήταν το κράτος να ξεχωρίσει τις προτεραιότητες του. 

Για το κράτος,  ας είναι "Πρώτα ο πολίτης" (....κάτι μου θυμίζει,....κάτι μου θυμίζει....).

Και όταν ο πολίτης θέλει να γίνει επιχερηματίας, να τον βοηθήσει. Να φτιάξει τα Πανεπιστήμια για να τον υποστηρίξουν και να τον κατευθύνουν σωστά. Όχι να αφήνει να του κόβουν τα πόδια τα καρτέλ.

Όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Βγενόπουλος, "Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα. Μέχρι και πετρέλαιο έχει και η κυβέρνηση μπορεί να συμφωνήσει ένα νέο μοντέλο με την κοινωνία". Φυσικά, για να γίνει αυτό ο κόσμος θα πρέπει να ξυπνήσει απο το λήθαργο και τη βολή του και να ενδιαφερθεί για τα κοινά. Να απαιτήσει να εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, η νέα συμφωνία.  

Να ασχοληθεί  με τα κοινά, γιατί, όπως φαίνεται, τα κοινά δε θα ασχοληθούν με αυτόν. 

Όπως ακριβώς μας το θύμισε και ο κ.Βγενόπουλος: "Ασχολούμαι με την πολιτική για να μην είμαι αχρείος. Στην αρχαία Ελλάδα όποιος δεν ασχολείτο με την πολιτική θεωρείτο αχρείος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου