Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μπράβο στο Δήμο Πολυγύρου...

Σε Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο Δήμος Πολυγύρου μας ενημερώνει ότι διοργανώνει....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΤΩΝ


Ανοιχτή εκδήλωση για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και λαχανικών διοργανώνουν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμος της πρωτεύουσας και τα σχολεία της πόλης.


Οι μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου φύτεψαν ντοματιές, πιπεριές και μελιτζανιές με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες, που προσέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση «ΠΕΛΙΤΙ», μια οργάνωση με έδρα το Μεσοχώρι Δράμας και σκοπό τη διάσωση και διάδοση των σπόρων των παραδοσιακών ποικιλιών της πατρίδας μας.


Τα φυτά αυτά, θα προσφερθούν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 δωρεάν σε όσους κατοίκους της περιοχής πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Παράλληλα το κοινό θα ενημερωθεί για την αξία της διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών και θα απολαύσει παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό νέων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.


Το 2010 είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, δηλαδή της ποικιλίας των φυτών και ζώων του πλανήτη μας που απειλούνται από εξαφάνιση. Δεδομένης και της νέας απειλής της Γενετικής Μηχανικής με τις «μεταλλαγμένες» καλλιέργειες, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή όπου η επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας παραδοσιακών ποικιλιών – έναντι των υβριδίων – είναι επιβεβλημένη.


Περισσότερες πληροφορίες:
Κώστας Γκλιάος τηλ.: 6944 816380 - Έλσα Δομόσογλου τηλ.: 23710 24175
Σίσσυ Γιαννακάρου τηλ.: 23713 00541


Το ΠΕΛΙΤΙ είναι μια προσπάθεια που αξίζει να την υποστηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται. Τα παιδιά δουλεύουν, συνεργάζονται και προσφέρουν.

Και όπως ακριβώς λένε και οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους (..δειτε την
ΕΔΩ):

"Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Κατά συνέπεια ο καθένας μας κρατάει ένα μέρος από τη λύση των προβλημάτων σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είμαστε θύματα καταστάσεων ούτε φταίνε οι άλλοι γιa αυτά που ζούμε εμείς. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά πράγματα που γίνονται και αυτά ως δια μαγείας αυξάνουν.

Δε γνωρίζουμε τι είναι το καλό και τι το κακό. Δε γνωρίζουμε γιατί γίνονται κάποια γεγονότα. Αν δούμε τα πράγματα μέσα στην πορεία του χρόνου, αυτό που σήμερα είναι πόνος αύριο θα είναι χαρά και μετά μπορεί να είναι πάλι πόνος και ούτω καθεξής. Δεν έχει σημασία η κοινωνική ή η οικονομική μας θέση. Η σκέψη μας είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου