Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Οι τράπεζες νίκησαν τα κράτη. Τους Λαούς?


Απο το αρθρο του GlobalEurope Anticipation Bulletin που φιλοξενείται στο Global Research.ca σταχυολογούμε τα εξής:
  • Όλη η φασαρία που έγινε για την Ελλάδα, ιδίως από τα Αγγλικά και Αμερικάνικα ΜΜΕ (...θυμόμαστε τους Ταϊμς και το ρόλο τους στην άνοδο των spread και το κυνήγι του Γιωργάκη στους ....διαδρόμους), προσπάθησε να αποκρύψει από την πλειονότητα των οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών παραγόντων το γεγονός ότι το ελληνικό πρόβλημα ΔΕΝ ήταν το σήμα της επικείμενης κρίσης της ευρωζώνης (2), αλλά, στην πραγματικότητα, μια έγκαιρη προειδοποίηση για το επόμενο μεγάλο σοκ της παγκόσμιας συστημικής κρίσης. Γιατί ποιό λόγο? Δείτε:
  • Όλα τα κράτη του κόσμου πρέπει να δανειστούν φέτος 4,5 ΤΡΙΣ δολλάρια.
  • Το 45% απο αυτά τα χρειάζονται οι ΗΠΑ, δηλ. περίπου 2 ΤΡΙΣ
  • Η Αγγλία θα αναγκαστεί να στραφεί και αυτή στο "μηχανισμό". Τους τελευταίους μήνες τα ομόλογα της αγοράζονται κατά 70% απο την ίδια την Τράπεζα της Αγγλίας! Η ήδη αδύναμη Στερλίνα θα πέσει χαμηλότερα. Χώρες Ευρωζώνης και ΔΝΤ θα πρέπει να τα χώσουν ξανά ενώ και οι ίδιες έχουν τεράστιες δανειακές ανάγκες!


  • Αλλά οι παγκόσμιες αγορές που θα βρούν τα λεφτά για να δανείσουν και την Αγγλια και τις ΗΠΑ?
  • Όπως αναφέρει το αρθρο του GlobalEurope Anticipation Bulletin, ουτε το ίδιο το ΔΝΤ δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις δανειακές ανάγκες των ΗΠΑ :
. who will be able/want to back the United States once the British fuse (11) has started burning, causing panic in the sovereign debt market in which the United States is, by far, the largest issuer?
 as regards the United States, no one; because the size of its financing requirements exceeds the capacity of other players (including the IMF (15)) and, in winter 2010/2011, this event will lead to the explosion in the US Treasury Bond bubble founded on a huge increase in interest rates to finance sovereign debt and private debt refinancing needs, causing a new wave of financial institution bankruptcies. But it isn’t only countries that can default on payment. A Central Bank can also go bankrupt when its balance sheet consists of « ghost assets (16) » and the Fed will have to face up to a real risk of bankruptcy, as analysed in this GEAB issue.
  • Όπως λέει και ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κίνας: "Όλος ο κόσμος δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει περισσότερα Αμερικάνικα ομόλογα" - Δείτε το ΕΔΩ
  • Το άρθρο τονίζει οτι μέσα στο 2010 θα δούμε μια σύγκρουση μεταξύ, αφενός, των εικονικών οικονομιών της Βρετανίας και των ΗΠΑ, οι οποίες βασίζονται σε ανυπόφορα επίπεδα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και, από την άλλη πλευρά, των δανειακών υποχρεώσεων που ωριμάζουν από το 2011 και μετά, σε συνδυασμό με την παγκόσμια έλλειψη των διαθέσιμων πόρων για την αναχρηματοδότηση τους σε χαμηλές τιμές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

  • ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ.
  • ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  • ΤΑ ΚΡΑΤΗ (ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ) ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ..... ΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ. 
  • ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.

2 σχόλια: