Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μάιος 2011: Υπο τον έλεγχο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ η εφαρμογή των μέτρων


Η σύνταξη του παρόντος κειμένου έγινε με βάση το άρθρο του Βήματος (της 5ης Μαίου 2010) με τίτλο: "Ελεγχοι ανά τρίμηνο από την τρόικα, Υπό την εποπτεία των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ η εφαρμογή των σκληρών μέτρων"

Ένα χρόνο μετά (στις 5 Μαιού 2011) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ το άρθρο με τίτλο:

 "Ελεγχοι ανά τρίμηνο από την τρόικα τον Ελληνικό Λαό, Υπό την εποπτεία των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ των πολιτών η εφαρμογή των σκληρών μέτρων"

Ακολουθεί το (ανασκευασμένο) αρχικό κέιμενο:

..................................
Δεσμεύσεις για την υλοποίηση σκληρών μέτρων του πενταετούς προγράμματος ως το τέλος του έτους αναλαμβάνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ τις τράπεζες, τα καρτελ και το ΔΝΤ τις μεγάλες επιχειρήσεις (πολυεθνικές και εθνικές)».

Στα άμεσα μέτρα (ως το τέλος Ιουνίου) περιλαμβάνονται η μείωση αύξηση του μισθολογίου στον δημόσιο ιδιωτικό τομέα με τη και η μείωση των μισθών και των δώρων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας και επιδομάτων που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους στους βουλευτές, τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των ΔΕΚΟ και των οργανισμών του Δημοσίου, καθώς και των υπαλλήλων της βουλής, με στόχο να εξοικονομηθούν 1.100 παρα πολλά εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2010 2011 και από 1.500 πολλά εκατ. ευρώ για κάθε επόμενο έτος.


Επίσης μειώνονται αυξάνονται κατά 8% επιπλέον τα επιδόματα στον στενό δημόσιο ιδιωτικό τομέα και οι εν γένει αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με βάση τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πληθωρισμό.
Οπως ορίζεται στο νομοσχέδιο, τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας ορίζονται στα ποσά των 500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα επίσης με βάση τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ για όλους τους δικαιούχους και καταβάλλονται μόνον εφόσον οι πάσης φύσεως μεικτές τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, συνυπολογιζομένων και των επιδομάτων εορτών και αδείας, δεν υπερβαίνουν κατά μήνα, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, τα 3.000 ευρώ. Σε περίπτωση που ξεπερνούν το όριο των 3.000 ευρώ, περικόπτονται τα επιδόματα αναλόγως. Την εφαρμογή των σκληρών μέτρων θα παρακολουθεί ανά τρίμηνο η τρόικα ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ώστε να παραχωρείται η εκταμίευση του δανεισμού προς τη χώρα μας το δικαίωμα συνέχισης της θητείας της κυβέρνησης.


Ετσι, αρχής γενομένης από το τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους, η επιτυχής εφαρμογή των σκληρών απαραίτητων μέτρων θα υποστεί συνολικά επτά τριμηνιαίους ελέγχους. Πριν από την καταβολή των δόσεων των δανείων την απόφαση του Ελληνικού Λαού για την συνέχιση ή μη της θητείας της κυβέρνησης, οι ελληνικές αρχές θα παραδίδουν στην «τρόικα» στο Λαό (μέσω διαδικτύου και ανακοινώσεων στον τύπο), μια έκθεση συμμόρφωσης σχετικά με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων.

Μετά την πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου, θα ακολουθήσει και δεύτερη αξιολόγηση ως το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε θα ελεγχθεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και η εφαρμογή μέτρων όπως οι «εισφορές κρίσης» στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις τα καρτελ και στις τράπεζες που θα αποφέρει 600 απίστευτα πολλά εκατ. ευρώ από το 2011-2013 2012 - 2014.

Θα ακολουθήσει όμως και τρίτη αξιολόγηση (στο τέλος Δεκεμβρίου 2010 2011), οπότε θα ελεγχθεί η πορεία της ενδυνάμωσης του υπουργείου Οικονομικών Παιδείας, περιβάλλοντος και Υγείας σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εισαγωγή ισχυρότερων μηχανισμών ελέγχου των δαπανών, η δημιουργία μιας ειδικής υπηρεσίας προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο απονομής δικαιοσύνης στους καταχραστές του δημοσίου χρήματος με αναδρομική ισχύ και η υιοθέτηση όλων των απαραίτητων νομοσχεδίων και διαταγμάτων για την πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος καθώς και της εργασιακής νομοθεσίας. Ο τελευταίος απολογισμός θα γίνει (εφόσον οι προηγούμενοι κριθούν αποτελεσματικοί) στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011 2012. Ως τότε η Ελλάδα θα νιώθει την καυτή ανάσα της τρόικας ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Επίσης, ως το τέλος Ιουνίου 2010 2011, θα συσταθεί ένα ανεξάρτητο Χρηματοπιστωτικό Ταμείο Σταθερότητας με πόρους απο την φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και την εθνικοποίηση των καρτελ και θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, της παιδείας, της Υγείας και του νομοθετικού πλαισίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού του αγροτικού εισοδήματος στις ανοικτές αγορές.


.........................................

ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου