Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εμείς τι είμαστε;

ΑΠΟ ΤΟΝ (ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ) "ΚΑΙΡΟ" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ: Γ.ΤΕΤΡΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΤΟΥ

Η Ελλάδα σκύβει από χθες με οργή, φόβο, σκεπτικισμό και πείσμα πάνω από τα άψυχα σώματα τριών νέων, που με τη δολοφονία τους έδειξαν και στους πιο ανυποψίαστους, ότι η σαπίλα στον ιστό της κοινωνίας οδηγεί το σώμα σε γάγγραινα.


Μπορεί να μην είναι κακό! Γιατί ο θάνατος είναι η τελευταία ελπίδα για μια ανάσταση.


Η ελληνική κοινωνία, έτσι, βρίσκεται σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε μετά τον εμφύλιο, αντιμέτωπη σε απόσταση αναπνοής με όλους τους εχθρούς της.


Απέναντί της βρίσκονται οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι κερδοσκόποι εδώ και έξω από δω, που την αποκοιμίζουν με τα δανεικά του νεοπλουτισμού για να την απομυζήσουν με όλο τον δημόσιο πλούτο της.


Απέναντί της είναι οι κυβερνήσεις της, που νομοθετούν σαν πειθήνια όργανα του τοκογλυφικού κεφαλαίου, που αφήνουν απροστάτευτους τους αδύναμους στα νύχια των αρπακτικών, που πλουτίζουν τα μέλη τους -οι κυβερνήσεις-, τους φίλους τους, τους χρηματοδότες τους, τους υπηρέτες τους στις τάξεις των πολιτών.


Απέναντί της είναι οι απάτριδες φιλοτομαριστές σ' όλες τις τάξεις των επαγγελματιών, που ενώ γδέρνουν τους συμπολίτες τους ανεξέλεγκτοι, δημιουργούν πλούτο χωρίς συμμετοχή στον κοινό κορβανά και τον διώχνουν έξω από τη χώρα μόλις φοβηθούν ότι κινδυνεύει (ο πλούτος). Πλούτο αρπαγμένο από τη συμμετοχή των συμπολιτών τους στην εργασία και τη φορολογία. Απάτριδες και ανιδεολόγοι, δεξιοί, εκσυγχρονιστές, σοσιαλιστές και αριστεροί. Κατά δήλωσή τους.

Απέναντι στην ελληνική κοινωνία είναι η ευκολία και η αεριτζίδικη νοοτροπία, που η μέση οικογένεια σπέρνει σαν στάτους, υποταγμένη στη μόνη αξία που έχει αναδείξει: το χρήμα.

Απέναντί της είναι μια προπαγάνδα, που αρέσκεται να λέγεται πληροφόρηση και ψυχαγωγία και που βυθίζει την κοινωνία κάθε μέρα πιο βαθιά στην αποβλάκωση, με την ανάδειξη των πιο χυδαίων νοοτροπιών σε αξίες προς μίμηση και των πιο αμόρφωτων στοιχείων σε παραδείγματα αξιοσύνης.


Απέναντί της είναι τα κόμματα-απολιθώματα ενός θλιβερού παρελθόντος προδοσίας, ίντριγκας, φασισμού και αμοραλισμού, που αλλάζοντας την ιστορία κατά το δοκούν αναβαπτίζονται, εμφανίζοντας τους εαυτούς τους σε άγγελους σωτήρες.

Απέναντί της είναι το λούμπεν, που, μη έχοντας καμιά ιδεολογία και ανίκανο να αρθρώσει οποιοδήποτε έννοο λόγο, σπέρνει άναρθρες κραυγές βίας και ακόμα πιο άναρθρες πράξεις βίας. Αλλοτε από αφέλεια, άλλοτε από απαιδεψιά και άλλοτε πληρωμένο από τα ταμεία του παρακράτους.


Και επειδή όλα αυτά τα κομμάτια ζουν και ανασαίνουν σ' αυτό τον τόπο και σ' αυτή την κοινωνία, η ελληνική κοινωνία έχει απέναντί της ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού της. Αυτό, και το εγχώριο και ξένο μεγαλοκεφάλαιο, που δεν έχει ούτε γειτονιά ούτε πατρίδα. Κι έφτασε ο καιρός να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ταΐζει τα πιο αντικοινωνικά της στοιχεία ή αν θα επαναστατήσει για να χτίσει ένα σοβαρό σύστημα συμβίωσης.


Η ελληνική κοινωνία σήμερα είναι απέναντι σε μια απόπειρα του διεθνούς κεφαλαίου να αρπάξει πλούτο και τζάμπα εργατοώρες από τους λαούς της Δύσης. Και απέναντι στις πολιτικές ηγεσίες της Δύσης, που υπηρετούν αυτό το κεφάλαιο. Ο μαχητικός αγώνας της και η άρθρωση του δικού της πολιτικού λόγου θα είναι το παράδειγμα για τους άλλους λαούς, όχι μόνο του Νότου, που απειλούνται, αλλά και του Βορρά, που θα απειληθούν.

Στον ξένο Τύπο, φωνές που έχουν πάρει χαμπάρι την κομπίνα πρωτοστατούν σε μια εκστρατεία, φωνάζοντας «είμαστε όλοι Ελληνες».

Εμείς είμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου