Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ευρωπαϊκος Μηχανισμός Στήριξης. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση...

Στο capital.gr και με αφορμή το άρθρο "Έρχονται "μέτρα" στις αγορές μετά τον κυματοθραύστη των 750 δισ. ευρώ" αναπτύχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αξίζει να την παρακολουθήσετε. 

Κεντρικό ζήτημα της συζήτησης είναι το παγκόσμιο παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ - Ευρώπης - Κίνας για την οικονομική ηγεμονία και πως αυτό εξελίσσεται σήμερα.

Από εκεί και το κορυφαίο σχόλιο που ακολουθεί, όπου αναφέρεται στο "πακέτο" των 750 δις €, και την σημερινή ευφορία που έπληξε αγορές και ΜΜΕ:

"Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Ράλι για καμιά μέρα μιάμιση. Μετά οι αγορές ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ο μηχανισμός δεν είναι ξεκάθαρος ως προς τα τεχνικά του θέματα. Κάποιοι φον μπαρόνεν της Βορειοδυτικής Σαξονίας Πομερανίας βγαίνουν και δηλώνουν ότι δεν δίνουν φράγκο σε αυτούς τους σκουρόχρωμους νότιους που θέλουν να καταστρέψουν την Τευτονική αυτοκρατορία. Τρείς νομπελίστες και ο Σόρος λένε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους τα 750 δος δεν φτάνουν γιατί τόσα θα φάνε μόνο οι Έλληνες για να αποπληρώσουν την Μιχαλού. Και οι τρείς οίκοι υποβαθμίζουν ότι βρίσκεται νότια των Άλπεων από sovereign nation έως στεγνοκαθαριστήριο. Πανικός επικρατεί στις αγορές και την Πέμπτη ο Dow Jones βυθίζεται. Την Παρασκευή καβαλάνε όλοι οι υπουργοί της Ευρωζώνης τα αεροπλάνα και πάνε για emergency συνάντηση στις Βρυξέλλες (όλοι την ίδια γκόμενα έχουν εκεί;). Τρώνε, πίνουν, λένε και καμία ... για να περνάει η ώρα και Κυριακή έχουμε ανακοινωθέν ότι ο μηχανισμός θα έχει ύψος 785 τρις δολάρια και όλοι οι πολίτες της ΕΕ με ετήσιο μισθό κάτω των 60Κ ανήκουν εξ ολοκλήρου μαζί με τις οικογένειές τους στον τοπικό τους φεουδάρχη. Η ηρεμία στις αγορές επανέρχεται και o ΓΔ ανεβαίνει intra day 88,5%.
Loop πολλαπλασιάζοντας τα νούμερα .... μέχρι τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο (;)"

ΧΑΑΧΑΧ! Δε μπορώ..! Κορυφαίος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου