Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

ΒΕΡΕΛΗΣ: Η Siemens "λάδωνε" και περίπου 60 δημοσιογράφους!

Εκτός από κόμματα, πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, η Siemens "λάδωνε" και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, προκειμένου να ασκεί πιέσεις και να εξασφαλίζει μεγάλα συμβόλαια από το Δημόσιο και από κρατικές επιχειρήσεις.

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός Χρήστος Βερελής --ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα λόγω του σκανδάλου δωροδοκιών τής επίσης γερμανικής ΜΑΝ-- στο payroll της Siemens περιλαμβάνονταν περίπου 60(!) δημοσιογράφοι ελληνικών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών.

Η γερμανική εταιρία τους πλήρωνε όχι μόνον για να προβάλλουν τις απόψεις της και να προωθούν τα συμφέροντά της, αλλά και για να "χτυπούν" πολιτικούς οι οποίοι δεν ήταν "πρόθυμοι" να της αναθέσουν συμβάσεις ή δεν προωθούσαν τα έργα που την ενδιέφεραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα με τους "μισθοφόρους" δημοσιογράφους της Siemens έχει φθάσει μαζί με άλλο αποδεικτικό υλικό στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο δωροδοκιών. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Εκτός από τις λίστες μισθοδοσίας και εφάπαξ πληρωμών σε δημοσιογράφους, στο γραφείο του φυγόδικου πρώην επικεφαλής της ελληνικής Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου έχουν βρεθεί και σημειώσεις για πολλά ραντεβού με γνωστούς δημοσιογράφους, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν τη φήμη "διαπλεκόμενων".


ΠΗΓΗ: Chrisbal
 
Σημ.: ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΩΝ ΤΩΡΑ!!

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ANTINEWS


Βγαίνει στο γυαλί ο κάθε δημοσιογράφος – παρουσιαστής εκπομπής που παίρνει 40.000 ευρώ μηνιαίως (τουλάχιστον…) και φωνάζει επιτέλους πάρτε μέτρα (για να σωθεί δήθεν η Ελλάδα), ή πεινάμε, αλλά πρέπει να κάνουμε … υπομονή !!!.
Την ίδια στιγμή συμφωνεί με την περικοπή μισθών και συντάξεων, με τις μειώσεις μισθών και τις αυξήσεις των απολύσεων , ενώ οι «εταιρείες» στις οποίες εργάζεται χρωστάνε δισεκατομμύρια στο δημόσιο.

Τελικά δεν μου φαίνεται να φταίνε μόνο οι πολιτικοί…
Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Σόμπολος, δεν πρέπει να ζητήσει να μάθει από τον Βερελή ποιοι είναι οι 60 δημοσιογράφοι (όπως αποκάλυψε στην TV) οι οποίοι ήταν στο μισθολόγιο της Siemens; Θα αφήσει να διασύρεται όλος ο κλάδος; Έ, τότε μην τολμήσει να ξαναζητήσει την ψήφο μας. Αργείς Πρόεδρε… Ήδη έπρεπε να το έχεις πράξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου